Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..... trochaj vzpomínání, jemný vopáčko neuškodí ,- hééérgot není to se mnou tak špatný, teda až na tu 1), 2) ..... aj ta 6) je takovej malej problém, ale ináč su docela v poho, na plameny pekelný to nevypadá !

0 0
možnosti
Foto

A jak je na tom západní civilizace, které říkáme křesťanská s plněním onoho Desatera? Přistupuje k němu stejně jako žoldnéři ve filmu Dva na koni jeden na oslu.

Nezabiješ, a když tak ve spravedlivém boji. Nesesmilníš, a když tak musí být hezká.

Slova jsou pořád jen slova, podstatné je jak se kdo chová. A mám pocit, že většina muslimského obyvatelstva by měla méně problémů v konfrontaci s Desaterem než má náš křesťanský svět.

2 0
možnosti
Foto

Zejména, že tak jak je psáno splňuje totéž co zásady muslimů;-D

Jediný problém by mohl být v tom nezabiješ kdy dle Koránu lze zabíjet agresory, ale i křes´tané uznávají obrannu-takže se to fakticky neliší. A pak taky mají sváteční den jiný než křesťané

0 1
možnosti
Foto

Jedna z verzí Desatera má u prvního přikázání dovětek: A neučiníš sobě podobenství, aby ses jemu klaněl.

Ale protože z kdejakého obrázku na nás kouká trojúhelníkové oko (ne-li přímo velebný kmet), se tato část neuvádí.

Nicméně žádný z malířů nebyl za tento prohřešek stíhán. Kdežto hezky namalovaný Prorok (dokonce skutečná osoba) způsobil, že si jeho tvůrci už tužku do ruky nevezmou.

Pan Alrawi, Abbás a podobní by měli už dávno lepit v base pytlíky nebo být vykázáni. Řekli toho, co je v rozporu s našimi zákony, už opravdu dost.

Karma!

2 1
možnosti

J73a15r65a 90R94a39n52k

29. 11. 2015 6:00

Okay, tak proc uz ho nekdo konecne neda k soudu? To zde budete psat a nic nedelat?8-o

0 0
možnosti
Foto

Pan Alrawi se ještě jaksi opomenul zmínit o tom, že pokud křesťan nebude dodržovat Desatero, odsoudí a potrestá ho za to (jako hříšníka) nakonec sám Bůh.

Ovšem pokud muslim (a také kdokoli jiný) nebude dodržovat imperativy Koránu a proroka Mohameda, odsoudí a potrestají ho (samozřejmě "ve jménu Alláha") samotní horliví muslimové tady a hned.

Zatracený rozdíl v pojetí!

6 1
možnosti
Foto

Pane Gardavský jako obvykle jste mimo a lžete.

1/ Neřekl. že desatero může být v Ústavě, ale nemusí se to dodržovat. Řekl, že je rozdíl mezi deklarací desatera v Ústavě a jeho vynucováním. Například Ústava může deklarovat, že naše právo vychází z desatera. Sporné by z hlediska muslimů a obecně nekřesťanů byly jen první 3 body a i u nich je otázkou jak by vypadaly návazné zákony. Ostatně sváteční den Neděle je u nás již dnes a pokud vím muslimové s tím nemají problém.

2/ O kamenování v diskuzi s paní Jílkovou mluvil pan Abbás, který je velmi špatný řečník (minimálně v češtině) a neumí formulovat myšlenky

Každopádně okud by někdo rozebíral bibli stejně dogmaticky jako u nás někteří "experti" vykládají Korán tak výrok Ježíše je jednoznačným návodem ke kamenování-jen musí první kamenem hodit ten kdo se cítí bez viny. Jistě je to v kontextu jednoznačně nesmysl, ale je nesmysl vykládat stejně  Korán-pokud není vykládán v kontextu dalších okolností.

0 10
možnosti

Vase 'skutecnosti', kdyz se budete jeste chvili snazit, dokazete udelat krestana i z ateisty. Pres noc.

3 1
možnosti

Myslím, že s tím kamenováním to byl ten druhý čipera, Něco Abbás. Teď už ho asi nepouštějí na veřejnost, vymizel, Alwarimu to zatím prochází, přitom jsou perfektním vzorkem "jeden za 18, druhý bez 2 za 20.

9 0
možnosti

Předběhl jste mne, byl to islamista Abbás p. Jelínku.

0 1
možnosti

Mě zaráží, že za 30 let se nenaučil mluvit plynně česky.

10 0
možnosti

Ano, také jsem si říkal. Včera byl v TV syrský křesťan, ten mluvil perfektně česky. Tady ten huhňá, že mu chvílemi není rozumět.

2 0
možnosti

E29v64a 76K70y51s61e54l25á

27. 11. 2015 23:35

Zapomněl jste na 11. Neprokážeš ;-)

1 0
možnosti

12. Nenecháš se chytit.;-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud tento člověk bude dostávat prostor v médiích, tak jenom dobře. Ale jiným muslimům dělá medvědí službu  ;-)   pochopitelně karma R^

12 0
možnosti

Bohužel mám obavu, že jsou i Češi co jeho slova hltají a nechápou jejich význam. Jak by jinak mohl být účastníkem a jedním z ctěných hostů na "studentské" manifestaci 22.11.?

17 1
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik