Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

Nevím, jaká média sledujete, ale Radiožurnál zásadně používá slovo "údajně".

0 0
možnosti
IG

Ano, máte pravdu, dnes jsem si toho v autě taky všiml ;-)

Ovšem článek se spíše týkal TV kanálů.

0 0
možnosti
MN

Další varianty:

"ze zdrojů blízkých vedení ministerstva" = Máňa co uklízí na OPBH, 

"jeden z poslanců, který si nepřál být jmenován" = hrdina z parlamentního bufetu,

"z námi oslovených analytiků se většina přiklání" = zavolal jsem kámošovi, co kdysi daný obor studoval a i po 20 letech tomu rozumí,

"většina zdejší veřejnosti je nespokojená se současnou vládou" = přáli bychom si nový majdan a tak to navlečeme na většinu veřejnosti...

;-D

2 0
možnosti
VM

Je to smutné, je to tak, proto se o vlastnictví médií perou mocní, proto je vlastní. Aby mohli manipulovat. Tedy obráceně, i v tak zvané demokracii jsou lidé manipulováni. Teda alespoň ti co se dají. A vlastně tak to bylo i za totality, jenom ti co se dali. Tak že nic nového pod sluncem.Jenom jinak. Kdyby novináži, jako že z principu nikdy nebudou, ctili tředí dohodu ze "Čtyř dohod" (Don Miguel Ruiz) "Nevytvářejte si žádné domněnky" jak krásně by se nám žilo. Jenže. Co by pak dělali prolhaní novináři a proč by je pak za to jejich lhaní a překrucování reality někdo tak královsky platil, jako dnes?

0 0
možnosti
JS

J74a32n 68S89í65d61e24k

7. 4. 2015 4:49

Konečně správný článek. Média ovládají svět a kdo jim věří ten nic neví.

0 0
možnosti
KV

" pry " muze byt i trochu ochrana pred soudnimi spory...

0 0
možnosti

Jo copak ta "momentálně zprofanovaná slůvka", kouzelné je i to, jak lidi   ´"prý" už vůbec nevnímají´ třeba to, jak je něco pořád FASCINUJE;-D

0 0
možnosti
MP

Jestli jsem to správně pochopil, tak podle Vás za socíku nikdo nemusel pochybovat o pravdivosti zveřejňovaných zpráv...???  A to myslíte vážně? 8-o 

Samozřejmě, mainstreamové zprávy jsou dnes mnohem bulvárnějšího ražení, protože je po nich mezi obyčejnými lidmi poptávka. Ale pořád mi připadá serióznější uvést u neprověřené zprávy alespoň ono "prý" nebo "z neověřených zdrojů", než vydávat zjevnou lež za pravdu, jak to bylo dříve v komunisty ovládanými médii na denním pořádku.

1 8
možnosti
IG

Pane Prachaři, možná jste tak úplně nepochopil mou myšlenku, nebo jsem ji možná špatně podal. Samozřejmě, že za "socialismu" se nám o dění na západ od našich hranic lhalo. Jenže nikdo to neposlouchal a nikdo tomu nevěřil ( mimo té informace o Horní Dolní :-P). Mimoto jsme si většinu zpráv mohli poslechnout na Svobodné evropě a té jsme bezmezně věřili. Spíše jsem tím chtěl říct, že dnes, když  média jsou teoreticky nezávislá, tak automaticky předpokládáme, že jejich zprávy jsou pravdivé.

7 1
možnosti
DB

Vážený pane, bohužel, máte absolutně pravdu. Jenže to neplatí jen o médiích. I zde na blogu je neuvěřitelná spousta lidí, kteří se vyjadřují k něčemu, o čem nemají ani potuchy a jenom opakují trapně prázdné fráze, které pochytili v médiích a které jsou považovány za správné, i když vlastně nejsou.

Je to vždy problém, když si někdo myslí, že se musí nutně vyjádřit i ke věcem, kterým nerozumí.

Jednou mi někdo řekl --- krávě nikdy nevysvětlíš, že je kráva. A to bohužel platí i o těchto lidech, nejde jim vysvětlit, že i když si ONI myslí, že tomu rozumí, tak že tomu VLASTNĚ VŮBEC NEROZUMÍ. A s takovými je pak těžké pořízení.

Jako s českými médii.

7 0
možnosti
JS

J44a61n 43S77í32d63e64k

7. 4. 2015 4:53

Gratuluji, naprostá pravda.

0 0
možnosti
ZJ

Máte pravdu. Ono ale nejde jenom o to "prý", nebo "z nezávislých zdrojů".

Občas to bývá proloženo "z telefonních odposlechů vyplývá".

Koho chleba jíž, toho píseň zpívej.

Za zprávu s "prý" je často vyšší hodnocení, než za zprávu podloženou fakty.

4 1
možnosti
VM

Také dobrý postřeh. Jak je možné, že odposlechy "uniknou"? Vážení a milí, jedině záměrně. A pokud je v tom záměr, je jasné, že je informace "upravena". Tak že, chcete být stádem? poslouchejte zprávy, čtěte noviny. Nechcete-li být stádem, dohledávejte si informaci i jinde. Bohužel to první je snažší.

0 0
možnosti
VH

Tak si to slůvko "prý" pamatujte. Znamená, že jde o neověřenou zprávu. To je tak těžké si zapamatovat tento význam?  A to se ještě divíte, že někdy použijí (zřejmě pro méně chápavé) "na základě nepotvrzených zpráv".

  No - a že se za socíku "prý" nepoužívalo? Nebylo třeba. Rozumní věděli, že veškeré zprávy (kromě zpráv o setkání soudruhů se soudruhy) jsou "prý", resp. blablabla. A hlupáci význam "prý" nechápali ani tenkrát.

2 1
možnosti
IG

Pane Hrubý, vzhledem k tomu, že jsem o tom napsal článek, tak si ho pamatuji a nebudete tomu věřit, dokonce i sleduji, kolikrát ho ve zprávách použijí. Ne každý je ovšem tak bystrý jako Vy a proto jsem cítil potřebu na to upozornit i ty ostatní :).

4 0
možnosti