Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stane se, kazdy je nejaky, nejak duverivy, nejak ochotny, kazdy jinak snasi stres apod. Ja poslal par tisic do Nigerie, za 1500,- mam doma krasny 'zlaty' retizek a prsten. Je uz to davno a je jen skoda, ze kdyz pak opravdu nekdo potrebuje pomoc, tak uz te ochoty je mene, protoze zahrat divadlo se da velice kvalitne. Uz sem nenaletel dlouho, ale verim, ze se mi to nekdy stane, oni porad vymejslej novy vyfikundace. ;-)

0 0
možnosti

Kazdopadne vubec nejlepsi je o tom psat a to nejlip porad dokola, aby se to proste dostalo k co nejvic lidem, ja tehda ty 'nemce' s mercedesem videl poprvy a nikdy o nich neslysel, no.

0 0
možnosti
Foto

Zásadní rozlišení je toto. Každá sbírka /na cokoli, prováděna pouličním způsobem/, musí být nahlášena na úřadě obce, a ten vydává jak povolení, tak i případné průkazy.

Stačí tedy po jakémkoli žadateli /nakrásně na vozíčku, nahluchlého apod./ před darem požádat o potřebné potvrzení. není to ostuda, neboť ti poctiví jej mají, ostatní v podstatě kradou a urazit zloděje nelze.

Doporučuji provádět charitu pouze přes účet u ověřených institucí.

0 0
možnosti

A60d32a65m 69R77y55c60h85l88ý

15. 10. 2015 11:47

nechápu, jak může v dnešní době někdo být tak nezodpovědný a podepisovat COKOLIV na ulici.....patří vám to;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti

J13a30n 45F64r61o52l77í87k

16. 10. 2015 17:55

Já se s uličními nabízeči nebavím a domovním neotvírám. Prostě kupuji jen co já chci, obdarovávám jen koho já chci. Měním dodavatele jen kterého si já vyberu a jen když já chci. V době netu nejsou informace žádný problém.

0 0
možnosti
Foto

Díky, budu obezřetná. Byla jsem již několikrát podvedena, 

dokonce i okradena.  Jsem vstřícná, tihle piškuntálkové se na mne zaměřují dost často. :-/

0 0
možnosti

Neni to nova finta, je to uz pomerne proflakla finta. http://zpravy.idnes.cz/v-cesku-stoupa-pocet-podvodnych-sbirek-d9j-/domaci.aspx?c=A140730_164206_domaci_pvc

Byli i v Beroune pred OBI a volal jsem na ne policajty.

Mozkovy postup byl u me stejny, ale kdyz jsem dosel ke kolonce Dar a videl pet lidi nade mnou, kteri tam meli napsano 200,-, tak jsem mu to vratil do rukou a pochopitelne bez penez, protoze cele to bylo sepsano jako Petice pro otevreni domu pro postizene. A ze by chteli na petici penize? Bylo mi to cele divne. Ten arch byl normalni hodne spatna kopie a vyberci byli Rumuni, co neumeli ani slovo cesky. Pokud jim nekdo ty penize dal, je neschopen pouzivat selsky rozum. Nic osobniho autore.

0 0
možnosti

Tenhleten fígl, na který jsem naletěla více než před rokem na Svoboďáku, stále funguje? Poté, co jsem podělila dvěma stovkami usměvavou snědou dámu , která přede mnou zkřížila ruce a hluboce se mi zahleděla do očí, mi zaklepala na rameno jiná starší paní se sdělením, že ona bohyně strčila prachy rychle do kapsy a mizela v davu. Tak jsem se zamyslela sama nad sebou a uvědomila jsi, že za blbost se platí. Dvě stovky přece za to poučení stojí :-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, od jisté doby hážu do koše i obálky žádající příspěvky, na nemocné děti, na opuštěné děti, na staré lidi, na slepé, hluché, na bezdomovce atd. atd... :-(

4 0
možnosti

Když jsem se jedné takové organizaci zeptala, proč namísto toho žebráckého dopisu s pohlednicemi nevyužijí ty peníze za pohlednice za něco smysluplného, odepsali mi zdvořile, že mě výjmou ze své evidence ;-D

1 0
možnosti

Důležité ponaučení je také v tom, jestli musíme být v takové časové tísni, že vlastně už ani nerozlišujeme. Je opravdu potřeba se tak hnát? Jsme ještě lidé nebo už jen výrobní prostředek?

0 0
možnosti

J78i61r94k67a 54K94o47c21h

13. 10. 2015 18:14

kdyz tam byla kolonda "DAR" nevyplnena, mohl jste napsat 0 a hotovo :D

2 0
možnosti

Pane Kochu, jste jistě velmi duchapřítomný člověk, co si ví okamžitě v každé situaci rady.

Gratuluju Vám R^

0 0
možnosti

Tyhle modernizace vyčůranosti a hry na city, od chudáka co ho okradli a potřebuje na cestu do Ostravy nutně deset korun až po tyhle zmetky zneužívající i postižené a starší lidi, mne naučili nebýt citlivým a vůbec tyto historky neposlouchám a každému hned důrazně řeknu ne. Pokud chci někomu pomoci, využívám nadace, které jsou průhledné a vím, že mé peníze neskončí někde za rohem v herně.

A kdyby se tohle naučili všichni, neměli by podobní těm, které jste popsal šanci. Vím, že to je těžké, ale naučit se to dá..

Vám karma za pozdní prozření ;-)

4 0
možnosti