Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych si dovolil pohled z jiného úhlu. Zatímco do Ameriky museli otroky na těžkou práci dovážet, nám se sem hrnou sami a my se toho děsíme!

Navrhuji jedno: zaměstnat je. A ono je to vandrování brzo přejde. ;-D

1 0
možnosti
PS

Nejlépe udělat závazné jmenovité referendum o přijímání migrantů. Kdo se vysloví pro přijímání, obdrží do domácnosti jednoho člověka z migrantské vlny a zajistí mu na své náklady a rizika  vše potřebné. Myslím, že by bylo vymalováno.

8 2
možnosti
Foto

Penize jsou bohuzel to jedine, ceho nikdy obecne nebude nedostatek .... obe strany - slunicka i neslunicka maji pomerne narocne prdstavy na reseni situace a nemyslim, ze by nejaka z techto cesty byla levnejsi :-P

1 2
možnosti
Foto

Pane Gardavký stát vybírá daně a z těchto daní platí náklady státu. Mimo jiné platí i dopady našich mezinárodních závazků, mezinárodní politiky...

Je tedy zcela logické, že z rozpočtu státu zaplatí i náklady na uprchlíky, stejně tak jako půjdou daně, které u nás odvedou uprchlíci do státního rozpočtu.

stejně tak ze státního rozpočtu jdou peníze na deportaci těch, které posílme zpět, náklady na policii, náklady na ostrahu hranic...

0 10
možnosti
LB

Na tvých názorech je nejlepší to, že co jednou napíšeš na internet to google archivuje a už to nikdy nemůžeš vzít zpátky. Není daleko doba, kdy se budeš za své bláboly hluboce stydět (a pravděpodobně žádat google o vymazání), ale dobře ti tak, každý svého štěstí strůjce.

4 2
možnosti
VB

Už jsme se dostali do situace, kdy označení rasista a xenofob nikomu nevadí, a nácky jsem nikdy nemusel, protože Hitler nás slovany plánoval zlikvidovat jako tyhle islámské hordy....Tak s tím označením xenofob neuváženě mainstream krmil veřejnost, že dneska už je každý realista xenofob, a já se za to ani moje rodina nestydíme.

5 0
možnosti

... a co máte proti sluníčku?

0 0
možnosti

Způsobuje rakovinu kůže :-/

2 0
možnosti
DS

A abych nebyla nefér a nechtěla po Vás financování řešení pana Konvičky, jaké řešení (a jak financované) máte v plánu Vy osobně, pane Gardavský?

2 5
možnosti
Foto

Ideální by bylo, aby se nám stát přestal plést do našich životů.

4 0
možnosti
DS

Zajímavá a jistě zamyšlení hodná úvaha. Pak mi jistě, pane Gardavský, bez zaváhání odpovíte na dotaz, zač bude realizována myšlenka pana docenta Konvičky, tedy plán anti-sluníčkářů : ..."když už jsou tady, nic s tím nenaděláte". (Naděláme: Pošleme je normálně domů)...

pro inspiraci, o jaké náklady za co by se asi tak jednalo na hlavu, kopíruji odpověď pana Konvičky.

1/ KOHO (všechny imigranty včetně oprávněných žadatelů o azyl?)

Co je "oprávněný"? Spojenec, třeba syrský křesťan, oprávněný je, nepřítel, třeba eritrejský saláfista, není. 

2/ JAK (myslím, jaké prostředky včetnědonucovacích jste připraven použít, abyste konkrétní imigranty naložil dodopravního prostředku za účelem odvezení)

Nejmírnější možné dle okamžité situace. Dobrovolným repatriantům bych naopak platil a třeba i nadále pomáhal.  

3/ ČÍM (zde myslím, jakými dopravními prostředky)

na velbloudech, popřípadě zádech delfínů a tuňáků

4/ KAM (vlády zemí EU mají problém určit totožnost některých žadatelů,tudíž mají problém s tím, kam takové neúspěšné žadatele o azyl odvézt).

Dle lejich volby, NEBO, kdyby se to nedalo zjistit, bych dal na vývběr okolí ruské antarktické základny Vastok a vyloděním na mělkých plážích Západní Sahary. Troufám si hádat, jak by si většina vybrala ...

0 0
možnosti
IG

Paní Stárková, jsem velmi rád, že se do debaty zapojujete, takže co budu mít nějaký nápad , či myšlenku se pokusím zodpovědět. Bez urážky si dovolím říct, že ve Vašich článcích jsem nikdy, nikde, žádnou odpověď nenašel. 

Možná Vás neuspokojím, protože nejsem politik, ani sluníčkář a Vaše dotazy mi přijdou nesrozumitelné. Ale dobrá.

1. Nejsme země, která by byla první do které imigranti vstoupí. Tudíž pokud je tu uprchlík, který není v azylovém řízení naší země, měl by být odeslán do země kde překročil hranice EU - dle platných smluv.

2. No tak tomu opravdu moc nerozumím - chcete snad naznačit, že si uprchlík lehne na zem, začne kopat nožičkama a křičet "já nikam nejdu?" Od toho je snad policie, či imigrantský úřad a ten je pošle tam, kam patří - pokud u nás nemají nárok.

3. Nesmyslná otázka. Znovu opakuji, nejsme první zemí, kam uprchlíci vstoupili. Tudíž mě to netrápí a mají jít do země, kde překročili hranici EU. Hraniční země dostávají příspěvky od všech ostatních zemí na ochranu vnější hranice. Pokud svůj úkol neplní, není náš problém.

4. Kam? To je směšné. Kdo nedokáže prokázat svou totožnost nemá už vůbec na území EU co dělat. Je to sice smutné, ale tyto uprchlíky bych asi zavřel do vězení do doby, než se relevantně podaří prokázat jejich totožnost.

Na antarktickou základnu běžte sama, nic takového jsem nikdy, nikde neřekl.

Na závěr bych si jen dovolil konstatovat, že můj článek není o přijímání uprchlíků, ale o jejich financování. Váš kolega pan Cemper, mě již přesvědčil, že to máte perfektně vymyšlené ... ;-D

16 0
možnosti
MR

M82i39l51a43n 90R15a13d90e48k

29. 6. 2015 18:37

ja nechapu jedno, vsichni slunickari se dusuji ze by si k sobe vzali uprchliky, ale ti jsou i v Cesku na ubytovnach nejaky casek, a sakra, NA CO CEKAJI? PROC JE U SEBE DOMA JESTE NEMAJI?

12 1
možnosti
IG

Pane Radku, já bych to viděl na přirozený ostych....

Co když jejich domácnost nedosahuje kvalit na které jsou migranti zvyklí? ;-D

7 1
možnosti