Lžou, lžou a nikdy se nepřiznají II.

Kam vítr tam plášť, otáčí se jak korouhvička ve větru, bližší košile než kabát, koho chleba jíš, toho píseň zpívej a jistě bychom našli mnoho dalších přísloví vztahujících se na naše europoslance. Tedy na některé.

Předem článku bych chtěl předeslat a ještě jednou se omluvit - i když jsem to již udělal v diskuzi pod svým prvním článkem na toto téma, tedy "Lžou, lžou a nikdy se nepřiznají" a to europoslancům ANO, kde jsem mylně uvedl, že se hlasování nezúčastnili, vzhledem k rozporuplným a nekorektním informacím dostupným v té době a pak se ukázalo, že všichni hlasovali PROTI.

Ovšem v jiných stranách se situace poněkud mění.

ČSSD si stojí za svým, celkově rezoluci podporuje. Pro upřesnění to tedy znamená, že aktivně souhlasí s přijetím kvót pro každou zemi eurozóny. Sice pan poslanec Keller se při hlasování "zmýlil" ale pouze v bodě 8. což znamená, že s přijetím kvót nesouhlasil, ale rezoluci jako celek schválil a to i s bodem 8. takže se vlastně tak moc nezměnilo. Ale jako malá zadní vrátka je to dobré.

Pan Mach ze strany SSO, se také zmýlil a nechtěl se jen zdržet hlasování, chtěl být aktivně proti rezoluci....

 

a do třetice pan Tošenovský z ODS, který se původně nedostavil, se pojednou zázračně objevil a žádá o změnu zápisu, že hlasoval proti rezoluci jako celku.

Já si hned od počátku myslel, že být poslancem, nebo dokonce europoslancem, není záležitost jednoduchá. Takové hlasování musí být věc velmi náročná, když dokonce hned 3!!! poslanci z České republiky nedokáží zvládnout tak složitý proces, jako je:

1. Zaregistrovat se (nebo se přes nějakou kartu přihlásit, nejsem poslanec, tak nevím)

2. Vybrat si mezi dvěma tlačítky a to souhlasím, nebo nesouhlasím. Je docela možné, že tlačítka nejsou dobře barevně označena, například souhlasím zelená a nesouhlasím červená. Případně nezmáčknout žádné, nebo snad třetí tlačítko - zdržuji se hlasování - doporučuji černou barvu.

No, můj pocit, nejprve ze sebe udělali hlupáky před svým národem, a posléze i před celou Evropou.

V upozornění u zápisu o jmenovitém hlasování je uvedeno, že do 14 dnů mohou europoslanci své rozhodnutí změnit (opravit, nahlásit chybu). Těšme se tedy možná na další názorové veletoče....

zdroj: zde

přeji hezký večer :)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Gardavský | pátek 1.5.2015 20:15 | karma článku: 39,49 | přečteno: 2592x
  • Další články autora

Ivo Gardavský

Luskoun a Hřib

11.2.2020 v 16:25 | Karma: 29,76

Ivo Gardavský

To se ví ...

16.9.2019 v 19:24 | Karma: 37,21

Ivo Gardavský

Jak se z nic dělá sólokapr.

29.7.2019 v 19:06 | Karma: 40,84

Ivo Gardavský

Prague pride - kontroverzní téma

24.7.2019 v 19:34 | Karma: 41,29