Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... já vosobně bych teda nenastavoval ani tu první, natož druhou !R^

3 0
možnosti
Foto

A ještě bych dodal, že jsme nikoli většinoví ateisté, nýbrž že většina není svázána s křesťanskou vírou a většinový bude asi i odpor k institucionalizovanému křesťanství (církvi/církvím). Ač to nemám opřeno o žádnou statistiku, jsem o tom navýsost přesvědčený.

4 0
možnosti
Foto

Především KARMA!

Teď pár připomínek a reflexí (v posloupnosti vašeho textu):

..

1) „... pravicoví aktivisté.“ — Je-li za pravici vydáván nacismus, tak je to nesmysl. Nacionální SOCIALICMUS je letejná levice, jako socialismus internacionální (komunismus). Pokud jde o sám nacionalismus, ten nepovažuji ani za pravicový, ani za levicový, stejně jako za ně nepovažuji bramboračku, křížový šroubovák či porod.

2) „noshledi“ — NOShled he ten, kdo hledá nos. Sám mám tuto zkomoleninu velmi rád, ale jistě jste myslel NOHsledy.

3) „Nejsem křesťan, ale začínám mít pocit, že stejně jako si špatně vykládá vedení našich muslimů výrok: ‚Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.‘“ — Jsem křesťan a rozlišuji morální soud (za cizoložství) se soudem za kriminální činnost.

4) „... Když tě někdo udeří na pravou tvář, nastav mu i druhou...“ — Přesto Ježíš tu druhou tvář nenastavil (Jan 10,23), z čehož plyne, že nelze biblická slova přejímat mechanicky; je třeba jim porozumět. Krom toho jde o to, když někdo MĚ udeří, mám JÁ nastavit SVOJI tvář. Ne tu vaši.

5) „... a nenecháme se kvůli jednomu přešlapu, nepochopení, či zbrklosti vyprovokovat ke známému „oko za oko, zub za zub‘.“ — Známé oko za oko ovšem znamená, že se spokojím se spravedlivou satisfakcí a nenechám se vyprovokovat k neúměrné mstě.

6) „Proč nejsou naši Evropští představitelé ochotni uznat, že útoky na azylantská centra nejsou příčina, ale následek chování migrantů?“ — K tomu bych doplnil, že protiimigrantská radikalizace společnosti je důsledkem dosavadní politiky a mediální štvanice na kritiky, jak o tom ostatně píšete dále.

7) „A původní myšlenka, někoho, kdo to snad opravdu myslel dobře s lidmi postiženými válkou se již dávno někam vytratila.“ — Ano, všichni ti mediálně a politicky mocní, kteří se nám snaží zacpat ústa, nazývajíce nás xenofoby,(*) rasisty(**) či fašisty(***) mohou za to, že budou skuteční, pomoc potřebující uprchlíci házeni do stejného pytle s nepřizpůsobivými migranty.

5 0
možnosti
Foto

A ještě poznámky pod čarou:

(*) Xenofobie, stejně jako jiné fobie, je úzkostná psychixká porucha. To slovo patří do slovníku psychiatra, jinak je sprostou, dehonestační nálepkou.

(**) viz „islámská ‚rasa‘“

(***) nepochopení podstaty fašiasmu, viz např. http://www.luboszalom.cz/?clanek=120

3 0
možnosti
MK

R^R^ Nejhorší je, že to pořád vypadá, že mluvíme do zdi.

Ale myslím, že to bude mít důsledky. Topka bránila nelegály a Sobotka je měkejš. Jsem zvědav, jak před volbama otočí!

7 3
možnosti
Foto

Nikdo nechce abysme nastavovali druhou tvář, jen stačí neútočit a soudit lidi za jejich skutky, ne posuzovat je podle toho co udělsl někdo jiný někde jinde a někdy jindy.

K té evidenci-to je evidence činů motivovaných náboženskou či rasovou nesnášenlivostí-ne evidence všech trestných činů. Trestných činů dle vyjádření německé policie páchají migranti cca stejně jako původní populace, ti kteří jsou uprchlíky ze Syrie, Iráku,Afghanistánu... méně migranti z Albánie, bývalých zemí SSSR....pak výrazně více.

Je to dáno tím, že z oblasti konfliktů lidé utíkají před násilím, z těch ostatních zemí často ti kdo jsou tam na štíru se zákonem.

1 18
možnosti
JZ

Takže když soudím, že si Německo přitáhlo do země v posledních letech 2000 násilníků, soudím správně?

3 1
možnosti