Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si ekonomického uprchlíka představuji jinak. Je to člověk, který něco umí, ale ve své otčině to nemůže či nesmí uplatnit, nebo za to není adekvátně placen. Mezi našinci, kteří ve třech emigračních vlnách prchli na západ, byla jistě většina ekonomických uprchlíků. Oni se v cizině většinou bez problémů uchytili a dokonce se někteří dostali i do vedení velkých firem nebo založili vlastní.

V západoněmecké elektrotechnické firmě (kde pracoval můj ekonomicky uprchlý bratranec ing.) dělal vedoucího výstupní kontroly Vietnamec, kterého před časem zachránili námořníci. Neměl žádné papíry. Ale šéf se ho zeptal, co umí. UMĚL.

A to je jednoznačné kritérium.

1 0
možnosti
MR

Nikdo nemuze vedet co jsou zac, hodne z nich nema papiry, je jich moc a je v tom bordel, nejsou ockovani, je to naprosty chaos. Priplouvaji do do Spanelska, Italie, Recka, prechazeji pres Jugosku, a kontrola vice jak laxni.

Neni to jako kdyz to utika do Statu, to neni nepritel a nechodi pro davky ale tvrde makat. Canada a Staty se s tim jmi vyporadat, Evropa na to neni delana.

0 1
možnosti
LN

...tak...nejprve souhlas s vaším textem....s minimálními detaily sice ne úplně souhlasím...ale v zásadní pohled mám zcela shodný....

....a teď jen čekám..kdy se tento článek objeví přilepený pod některý z článků paní Stárkové...stejně jako se její polemika s panem Lelkem objevila pod jeho článkem....:-/...

..myslíte..že se dočkám...???

2 0
možnosti
IG

Nemůžu posoudit pane Nádvorníku, Vámi zmiňované situace jsem si nevšiml... Ale očekával jsem, že se tu objeví paní Stárková. Bohužel zřejmě čte jen své články a diskuze pod nimi, takže se diskuze nedočkáme ... :-/

0 1
možnosti
JF(

Ještě dodám, humanizmus je to, když pomůžeme ženám s dětmi a starým lidem, kteří se nemohou nijak bránit, pomáhat mladým, zdatným  a dobře živeným pořízkům, to je už blbost. Právě ti se měli a mají starat, aby se v jejich zemích dalo žít. Utéct a nechat v tom ty ženy s dětmi a starce, to sprosťárna nejvyššího řádu, podle toho by s nimi mělo být i zacházeno.

2 2
možnosti
JF(

Řekl bych, že zde přednášející vyhmátl to hlavní, o co zde jde: https://www.youtube.com/watch?v=KPgKGQrzoDU.

5 1
možnosti
IG

Děkuji, to je opravdu krásný příklad, který jsem ještě neviděl. R^

Možná by mě zajímala odpověď pana Polického - a to prosím nehledě na muslimy ....

1 1
možnosti
Foto

Pane Gardavský máte v článku minimálně 2 nepřesnosti nebo spíš záměrné lží.Rv

"O emigrantech (či imigrantech, záleží z které strany to berete) politických NIKDO ani v IVČRN nepochybuje a nemá s tím problém."-jasná lež-IvČRN jejich představitelé i příznivci se opakovaně vyjádřili proti přijímání jakýhkoliv-i politických- imigrantů islámského vyznání.

"Lidem u kterých se z 90% ví, že jde o ekonomické uprchlíky!" lež-většinou se jedná o uprchlíky z oblastí zasažených válečnými konflikty-nejvíce uprchlíků je ze Syrie-tato vaše lež vás má ospravedlnit z toho, že odmítáte všechny.

0 4
možnosti
IG

Pane Polický, o žádnou lež ani v jednom případě nejde.

Myslím, že z článku dostatečně jasně vyznělo, že se jedná o obecnou myšlenku - Vy ovšem vždy vyhledáte byť i jen náznak co se týká muslimů. Dobrá pro upřesnění, a i to je v článku dostatečně jasně napsáno. Jsem pro přijímání lidí s kompaktibilní kulturou - což opravdu muslimové nejsou. To by se dalo jednoduše řešit, o muslimy se mohou postarat státy, kterým je toto náboženství a kultura bližší - je jich snad dost, muslimů je myslím 1,5 miliardy. O zbytek POLITICKÝch uprchlíků, se opravdu může postarat Evropa, a třeba i Amerika. 

Jak vidíte, tak nabízím, na rozdíl od Vás i řešení.

A k Vaší druhé výtcee. To, že jde z 90% o ekonomické uprchlíky mi nevymluvíte.Klidně si sežeňte tabulek kolik chcete. ;-)

4 1
možnosti
PK

P76a64v57e48l 60K33i44l89i84k

15. 6. 2015 21:03

R^

Nenašel jsem nikde odkaz na blog o kterým píšete.  Měl jste na mysli "Kdo nekřičí s Vámi : „nepusťte je“, křičí proti Vám : „vítejte“???"  ?

Je až zarážející s jakým klidem politici danou situaci přehlížejí a bagatelizují. Nebo to tak přinejmenším vypadá. Je to z jejich strany vůči lidem pěkně sprostý, že se neobtěžují informovat co hodlají dělat. Asi si myslí že vono to nějak samo vyšumí.

A o zdělovacích prostředcích ani nemá cenu mluvit. Neustále nás straší IS ale o tom co se formuje tady v Evropě, a co může být (a zřejmě taky bude)mnohem nebezpečnější, o tom ani slovo. Nemám teď na mysli pouze současnou invazi, ale také vznik paralelní společnosti ve státech západní Evropy. Ale že ze zologický zahrady utekl hroch, to omýlají několikrát denně.

2 0
možnosti
IG

Ano, jde o tento blog. Přišlo mi hloupé na něj přímo odkazovat, protože, ač je to psáno jako odpověď na konkrétní věc. Je to v podstatě můj obecný názor, který je v této formě snad pochopitelný ...

0 1
možnosti
MP

Naši předkové měli jedno lapidární přísloví: Bližší košile než kabát.

1 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik