Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hromada faktů, ale bez rozlišování příčiny a následku, takže v závěru jsou z toho jen bohapusté kydy. Uvedu na pravou míru jen některé: Čína - politika 1 dítěte - pokud možno chlapec. Čína nastolila politiku 1 dítěte, ale tvůrcům zákonů jaxi nedošlo, že Čína nemá důchodový systém. Pojistkou na důchod je chlapec, protože ten je povinen se postarat o staré rodiče. Dívka ne, protože ta se vdá, rodina za ni zinkasuje peníze za výchovu jako jakousi kompenzaci za její výchovu. Dívka, teď už teda žena, odejde do cizí rodiny a stará se o cizí rodiče, tedy rodiče svého manžela. Pokud tedy chtěli rodiče pojistku na stáří, musel se jim narodit syn. Politika 1 dítěte znamenala zabíjení nechtěných holčiček, protože při úmrtí dítěte mohla mít rodina jiné dítě. Tím se ale stalo, že za 20 let měla země mnoho dospělých mužů, kteří neměli nevěsty, nemohli se ženit a nemohli mít děti. Po 30 letech jim došla blbost onoho nařízení, s jehož negativními důsledky bojuje Čína dodnes, a světe div se - Čína začíná zavádět důchodový systém!!

Hodně dětí v rozvojových zemích - totéž, viž výše. Hodně dětí je tam proto, že dospělosti se jich dožije možná polovina. Neexistuje antikoncepce, pokud ano, je pro rodiny drahá. Rodina si radši pořídí alší tři děti, protože zobání pilulek je pro ně drahá legrace, používání kondomů je ještě dražší. Jenže i tam už dorazila antibiotika a zlepšila se hygiena, takže dospělosti se dožije víc dětí než polovina = mají hlad, protože je nedovedou uživit. Do toho přijdou aktivistické organizace s kydy na právo na život, dovezou potravinovou pomoc, kde je dostatek potravin, tam se populace množí.... a jste tam, kde jste byl. Zní to krutě, ale jedinou cestou je omezení porodnosti. Bohužel i za cenu, že nejprve část populace pomře hlady, protože ze to, že uživí svoje děti, jsou zodpovědní rodiče. Jenže pro ty rodiče byly děti pojistkou na důchod a museli jich mít hodně, protože dospělosti se dožily jen některé. Začarovaný kruh, který rozetnete jen, když jim dáte práci.

0 0
možnosti

A? Co jste tím chtěla říct?

To vše jsou známá fakta, ale nebylo mým záměrem to pitvat takto do detailů.

Je to trošku guláš, uznávám, ale faktické chyby tam nejsou. Měl jsem z toho zřejmě udělat dva články.

Já tím chtěl ukázat, jak se mění někdy i nesmyslně názory a většina lidí si to ani neuvědomuje jak jsou manipulování pro to co je zrovna oficiální doktrína.

Pravda mohl jsem to napsat ve třech větách - asi takto:

"Dříve byly velké snahy o snižování porodnosti na celém světě, protože jsou omezené zdroje.

Pojednou je názor na porodnost opačný.

Že by se svět nafoukl?"

Ovšem nejsem si jistý, že by to jako článek někoho zaujalo ...

0 0
možnosti

Karma pane!

Dobrý maglajs, s výborným koncem.

2 0
možnosti

Ivo,to je hrozné lečo;-D

1 0
možnosti

No, jak pro koho.

Právě pro ty méně chápavé jsem tam dal ty vajíčka. Ale dejte si do nich co chcete, dobrou chuť :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik