Topolánkova pohádka

"Kde jsi včera byl a s kým?"..."To se nikdo nedoví, ty můj kvítku medový"...Takto se někteří občani ptají a takto jim naše elita národa odpovídá. Kabaret zdá se pokračuje a je stejně zábavný jako vklady do bank pana Čunka a jeho čerpání sociálních dávek. Šíbování se státními žalobci v podání paní Vesecké. Příběh justiční mafie, který nám krásně převyprávěl pan Cepl mladší. Pan Němec, který nezištně tahá z problémů členy cizí královské rodiny, kteří milují naše malá děvčátka. Knížecí rádoby audit na pana Čunka, Paroubkova vajíčkáda a úžasné investiční schopnosti pana Grosse.

A teď můžeme obdivovat fotky od pana Randáka. Když si zpětně na internetu hledám rozhovory všech aktérů, tak dostávám záchvaty smíchu. Nesou se v běžném duchu pravdomluvnosti našich politiků.

"Ne, toho pána neznám."

"Tak dobře znám, ale dlouho jsem ho neviděl."

"Tak dobře, zcela náhodou jsem ho záhlídl na dovolený."

"Ježiš, vy rejpáte. Asi jsme i spolu popíjeli na lodi. Úplně náhodou, fakt."

"Kolik mě dovolená stála? Co je Vám do toho? A stejně to nevím."

Tady nikdo nic neví. Jsem občas trochu nervózní z toho, jestli je rozumný, aby nás vedli lidé, kteří si nepamatují, co dělali a s kým se sešli před pár dny. Ale asi toho mají chudáčci hodně :-)

Také jezdím / lítám na dovolenou. Za své přátele se nestydím. Nebyl by velký problém svému zaměstnavateli předložit účtenky a smlouvy z dovolené, kdyby měl vážný důvod je po mě chtít. Politik je náš zaměstnanec. My měli vážný důvod se ptát, ale ty odpovědi. Bože ty odpovědi a rádoby důkazy. To aby jeden jen kroutil hlavou.

Nenechme se svést na mylnou stopu. Není ani tak důležité hledat, kdo si ty fotky objednal (stejně to není nikdo, koho bychom si vážili nebo snad měli rádi). Důležité je, že jsme to viděli. Jejich řečičky slyšeli a nadcházející volby snad ukáží, že v nás zbylo ještě trochu cti.

Autor: Karel Garcia | středa 12.8.2009 9:30 | karma článku: 9,37 | přečteno: 995x