Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SZO

standa z Ostravy

22. 6. 2009 0:46
Jo tak to máte pravdu.

Poctivci jsou v obou skupinách lidí. Jak bohatých, tak chudých. Není to však pravidlem. A toho se ty velké pol. strany chytají.

Pak stačí, když se dostane skupina lidí do problémů, protože ten majetnější je skřípne (mnohdy okrade) bez ohledů k následkům v jejich životech. Nebo může naštvat poctivého podnikatel, když ráno přijde na parkoviště a auto nikde.

Tak toho se právě chytají ty velké politické strany a slibují jim řešení. A jestli je voličů s určitým problémem dost, tak někdy dojde ke splnění slibů. Takže ty velké strany někteří asi potřebují. Často jde o hodně a emoce gradují.

0 0
možnosti
G

garciaK

22. 6. 2009 0:49
Re: Jo tak to máte pravdu.

Ano. To je přesně to, co mě mrzí. Že se necháváme poštvávat proti sobě a jako voliči/občani nevoláme po oboustraně přijatelném řešení.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

21. 6. 2009 21:15
mate pravdu bohuzel

Zdravim, jednoznacne je vnimani ve spolecnosti pokud vezmeme majoritu stran zastupujici odlisne nazorove proudy takove jak piste. Priznivci CSSD pisou, ze ODS krade. Priznivi ODS se boji, ze je okrade CSSD spolu s KSCM o jejich penize. Vyznat se v tom je tezke, ale nakonec se to da. V Bibli se pravi - "Boha poznas po ovoci". Stejne tak posuzuji i jednani predstavitelu politickych stran, pokud nekdo jedna tak jak Paroubek a Rath myslim si neco o kvalite ovoce jimi nabizeneho, to same je ODS, ktera ma ve svych radach lidi jako pan Jancik z Prahy 5 jez je diky jeho zpusobu rizeni teo mestske casti legednou o nekterych dalsich nemluve, tedy to zas vypovida o tom jak se ODS dokazal ocistit od lidi co pak nebudi duevru verejnosti. Ja proto volim pana Schwarzenberga, protoze chci volit osobnost, ne politika a cim vic sili utoky na tuto stranu, tim vic jsem o spravnosti sve volby presvedcen, nebudu volit modrou, ani oranzovou, budu volit za sebe.

0 0
možnosti
G

garciaK

22. 6. 2009 0:56
Re: mate pravdu bohuzel

Také zdravím. Díky. Pana Schwarzenberga si vážím. Bohužel s ním nestílím jeho názory na zahraniční politiku a očekávál jsem mnohem víc v oné slavné čunkyádě. Pro mě volitelný není, ale vzhledem k tomu marastu kolem...je hodně přijatelný.

0 0
možnosti
MC

sualk

21. 6. 2009 19:07
Vážený pane,

možná by Vás bylo možno i pochopit. Ovšem ten váš článek se Vám opravdu nezdařil. Nic ve zlém, ale vaše srovnání je levné, přirovnání nespravedlivé a nedůstojné a článek jistě neodpovídá myšlence, kterou jste nám chtěl sdělit. Pravda v ČR je taková, že levicový lídr nemá ani desetinu hodnoty pravicového lídra. To je ta pravda o které příště přemýšlejte zodpovědně, neboť zde mícháte hrušky s jablky.

0 0
možnosti
G

garciaK

22. 6. 2009 0:39
Re: Vážený pane,

Mrzí mě, že jsem se nevyjádřil k Váši spokojenosti, ale naštěstí tím, že sám vidíte, jak článek neodpovídá myšlence, usuzuji, že jste myšlenku viděl a pochopil. Pravda je pravdě ošemetná. Já zde (zatím) lídry nevidím. Asi se špatně dívám. Pokud Vám ale jako lídr přijde někdo, kdo má chování řeznického psa, charakter na úrovni špinavého vyčůránka, který lže až se hory zelenají, pak ano. Pak se to ve vysoké politice lídry jenom hemží. Děkuji, že jsem mohl prozřít. Věru se mi bude dnes lépe usínat.

0 0
možnosti
IV

Hell2

21. 6. 2009 16:59
Nesouhlas

Fakt nevím, co je egoistického na tom, že ze svých těžce vydělaných peněz nechci podporovat zástup těch, kteří nepracují a pracovat ani nechtějí nebo platit pastelkovné a další nesmysly z dílny ČSSD, která tak nahání hloupé voliče. Ti, co mají vyšší plat, ho obvykle nemají za nic. Rád bych viděl, jestli ta armáda závistivců, by pracovala ráda 14 hodin denně, a to i o sobotách a nedělích a hlavně jestli by přijala tu ohromnou zodpovědnost za chod firmy nebo podniku. Velké peníze mají také lidi nadprůměrně vzdělaní, kteří své mládí trávili ležením v knihách a obvykle se také i dále celoživotně vzdělávají. Uvědomte si taky, že ten člověk i s rovnou daní dá státu mnohem víc než třeba uklízečka. 20% z 100 000 = 20 000, ale 20% z 20 000 = 4 000.  Rv

0 0
možnosti
G

garciaK

21. 6. 2009 17:32
Re: Nesouhlas

Odpovím jen Vám, ale má odpověď se vztahuje i na většinu reakcí níže. Jsem jeden z těch, který si po modré reformě přilepšil o 5000 měsíčně čistého. Ano mám vysoký plat. Ano dřu jak barevný a za svou mzdu se nestydím. Ale vidím nerad, že například mému bratránkovi, který dělá uměleckého truhláře, tato reforma velmi uškodila. Já už další peníze doopravdy nepotřeboval a takovýto zásah ublížil jemu, který (a možná se budete divit) má také náročnou práci. Také pracuje 12, 13 hodin včetně víkendů, aby slušně uživil sebe a mladou rodinu. S takovýma reformama nesouhlasím a souhlasit nemohu. Zkuste si představit, že je široký zástup lidí, kteří opravdu dřou a jsou bráni na hůl, stejně jako je široký zástup bohatých, kteři zbohatli nepoctivě nebo nečestně. Ale o tom jsem nepsal. Vaše motivace, stejně jako motivace nemakačenků, kteří by rádi trestali majetné je stejná. Pro mě jste stejní v tom, že vaše cesty nejsou hodny následování. Uvažujete stejně.

0 0
možnosti
D

DOBR

21. 6. 2009 16:58
Vážený autore.

Nenapadlo Vás někdy, že ten rozdíl mezi výplatou a almužnou zabavuje stát, aby z něj živil lemply, kteří celý život nesáhli na práci.

0 0
možnosti
S

Sampis

21. 6. 2009 17:15
Re: Vážený autore.

Ale jdi brebto.

0 0
možnosti
S

SIDLSD

21. 6. 2009 16:52
Pane autore,

domnívám se,  že jste hdně mimo mísu. Rozdíl mezi P a L je ve stylu získávání a přerozdělování prostředků. Né o tom, co si která skupina od spodu přeje.  Ty vaše dva tunely jsou bohužel spojité nádoby. Lépe jeden tunel s modým stropem a červenou podlahou. Jak se vněm chcete pohybovat je Vaše věc.

0 0
možnosti
K

kion1111

21. 6. 2009 16:47
Karma

R^

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

21. 6. 2009 16:19
pravice a levice

jsou mozna obe prospecharske a egoisticke, ovsem zasadni rozdil je v tom, ze ta pravice je egoisticka alespon za svoje ... kdezto ta levice je egoisticka tak nejak za cizi, coz me osobne prijde  podstatne horsi.

0 0
možnosti
JK

gotzur

21. 6. 2009 16:08
Člověk musí volit

mezi menším a větším zlem.

0 0
možnosti

lost

21. 6. 2009 16:08
pravic a levice se liší

způsobem okrádání , volit mužete lumpy nebo lemply:-)

0 0
možnosti