Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hurá volby! Bude psina...

Hurá, další volby jsou za dveřmi. Je čas zapomenout, že jsme byli celou dobu mocipánům u zadních stran slušivých obleků. Teď se budeme mít rádi. Miluji ta společná setkání s našimi politiky a se slzou v očích a neutuchající nadějí poslouchám, jak v příštím období bude vše krásné a funkční. Souhlasně přitakám, že právě oni a nikdo jiný jsou cestou k prosperitě a druhé strany jsou jen zlé, egoistické kreatury, které těží z naší naivity. Obejdu si pár stánků. Modrých, oranžových, červených i dalších a všude poslouchám to samé. To je úžasný! Tolik milých, usměvavých mužů a žen, kteří se jdou neochvějně bít za naší věc…jenže pak natažen na trávníku kouříc chutnou cigaretu, si vzpomenu…

Záběry v televizi z poslanecké sněmovny, vztyčené prostředníky, náhubkový zákon, justiční mafie, Czechtek, podivuhodné příběhy náhlých zbohatnutí, prokázané lži kolem radaru, ukládání peněz na ztracené občanky, přebíhání poslanců ze strany do strany, vraždy přátel politiků, manipulace a nátlak od expremiérových přátel a tak dále a tak podobně. Stalo se toho hodně, zatímco země nějak chátrá.

Přepadá mě vztek. Oni zase lžou! Myslí si, že jsem zapomněl, ale já nezapomněl. Mám to živě před očima.  Že je hanba nefackuje? To chce ještě jedno kafe a cigaretku. To se musí rozdýchat…vydýcháno…aha. To je jen jako. Oni dobře vědí, že my víme a proto se tak rozverně smějí. To není tragédie, to je komedie. My jako obecenstvo se máme bavit. Tak to jo. Omlouvám se vážení politici. Špatně jsem to zprvu chápal. Vy si s námi jen tak hrajete.

Tak já zase navrhuji, abychom si hráli s vámi. Mohli bychom vyhlásit nadcházející volby jako „volby klaunských nosů“. Půjdeme všichni volit s nataženými červenými nosy na nose a hádejte koho? No přeci úplně někoho jiného. Strany, o kterých se tolik nemluví. Kompletně vyčistíme Augiášův chlév a ať se ti malí a neznámí ukážou, co v nich je. Ti známí začínají být tak trochu nudní. Třeba Monarchistická strana Čech, to by byla větší legrace než „náhubkový zákon“, nebo Balbínova poetická strana a dále třeba Pravý blok Petra Cibulky. To bychom se jako lidi nasmáli, kdyby se inkvizitor komunistických agentů dostal do vysoké politiky.

Tak co? Užijeme si trochu srandy, nebo si dál budeme stěžovat?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Garcia | neděle 24.5.2009 10:30 | karma článku: 14,85 | přečteno: 835x
  • Další články autora

Karel Garcia

Americko-australští těžaři riskují zničení české zásoby pitné vody

Není to tak dlouho, co přijeli Obamovi lobbisté, aby zahájili s naší vládou námluvy ohledně těžby břidlicového plynu v naší Republice. A ta jim jde bohužel bezostyšně na ruku. Poklad v podobě kvalitní pitné vody kolem Náchodska, Trutnovska, Broumovska je v ohrožení. Jestli je sůl nad zlato, je i pitná voda nad plyn?

23.2.2012 v 13:20 | Karma: 22,07 | Přečteno: 910x | Ostatní

Karel Garcia

Totální okupace internetu - aneb mozek vám vymejem

Představte si, že si povídáte na ulici se skupinkou známých. Vesele diskutujete o věcech, které vás zajímají a baví, když tu najednou zničehonic vás obestoupí špiclové. Řeknete slovo Tesco a v tu ránu se zjeví člověk z Tesca a bude si dělat zápisky o všem, co jste řekli, proč jste to řekli a kdo z vás to řekl. Řeknete slovo iPhone a objeví se další špicl a práskač. Kdykoli zmíníte firmu, značku, tak se zhmotní další a další udavači. A kéž by jen poslouchali, zapisovali a analyzovali. Oni vám drze vstoupí do diskuze a vyzvrací svoje naučené věty, které mají za úkol usměrnit vaši diskuzi. Zakázal jsem diskuze pod svým blogem. Protože přesně tohle se děje.

29.11.2011 v 14:10 | Karma: 17,58 | Přečteno: 1153x | Ostatní

Karel Garcia

28. říjen a francouzská zrada

Když naši vlastenci opustili rusofilství a znejistěli ze zakořeněné ruské rozpínavosti, obrátili svou naději k Rakousku-Uhersku. Rusofilství vlastenci opustili na základě svého pobytu v Rusku a vůbec se jim nedivím. Ideál se rozplynul a vznikla myšlenka, že Rusku musíme čelit. Čelit společně s Rakouskem. A Rakousko naši vizi nejen odmítlo, ale dál pokračovalo v našem útlaku. Nezbylo nám než si vytvořit stát vlastní. Po úžasném rozletu v době První republiky přišla zrada největší. Francie a Anglie nás předhodila Hitlerovi jako kus kosti a dodnes neseme následky jejich projevu zbabělosti. Rakousko, Rakousko...kéž bys nás tehdy poslechlo.

28.10.2011 v 15:16 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1735x | Ostatní

Karel Garcia

Muži u porodu? A k čemu je to dobré?

Jestli má být muž u porodu? To poznáte až po prožitku samém. Obecně totiž nelze říct, jestli ano nebo ne. Záleží hlavně na ženě a na našem vztahu k ní. Když mě žena poprosila, abych ji během porodu doprovázel, uklouzlo mi hloupé: “Já?“. A zachvátila mě panika. O překot jsem začal drmolit tisíce důvodů, proč bych tam vůbec neměl být. Její smutné oči mě ale donutili celou věc přehodnotit a tak jsem začal hledat důvody, proč bych tam naopak být měl. A dneska? Nelituju. I když, drahé dámy, muži by u porodu opravdu být neměli.

20.10.2011 v 10:11 | Karma: 43,67 | Přečteno: 7346x | Ostatní

Karel Garcia

TOP09 jde cestou autoritativní pravice?

Kampak kráčíš TOPko? Jdeš skutečne po cestě liberálního konzervatismu? Nebo pod rouškou mamonu skrýváš tvář odpornou? Tvář autoritativní pravice.

13.9.2011 v 12:06 | Karma: 17,53 | Přečteno: 806x | Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  16:49

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Ve hře o post ministra je nyní i Ženíšek. TOP 09 chce vybrat tento týden

6. května 2024  16:43

Při hledání kandidáta do vlády na post ministra pro vědu, výzkum a inovace začala TOP 09 skloňovat...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  16:29

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Člověk jako vy, žijící v ukvapené době všedních záhad. Narozen v Latinské Americe českým rodičům, dívám se na svět přes okraj máty a slunce (pokud v Čechách svítí).