Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

26. 11. 2007 16:00
No jo (2)

4. Z jakých podkladů čerpáte při vyčíslení, jaká čátka ze zisků není reinvestována v ČR, resp. venku prostřednictvím dcer českých podniků? Z čeho vycházíte při tvrzení, že 80 % firem je se za hraniční účastí?  Zřejmě máte na mysli jen obří firmy. Malé české firmy jsou pro vás zřejmě nezajímavé.  A mimochodem: kolik těch firem daně neplatí díky daňovému zváhodnění, prosazenému za vlád ČSSD.

Ale nechci vás příliš napadat. Je pravda, že jste dosud stranický úkol (psát pravidelně blogy) příliš neplnila(domnívám se vůbec). Takže po stranické důtce se snažíte.  Ale hodně způsobem "Co slina na jazyk přinese...".

0 0
možnosti

Alena Gajdůšková

26. 11. 2007 21:18
Re: No jo (2)

Procenta uvedená v článku jsou odhady ministerstva financí. Malé firmy mě zajímají víc než vás. Jejich majitelé  víc prodělají na osekávání veřejných služeb než kolik vydělají na těch pár procentech snížené daně  z příjmu právnických osob. Pro firmy s miliardovými obraty je to ale jiná káva.  A myslet si , že se prosperita dosáhne automaticky snížením daní, si snad nemůže myslet ani student prvního ročníku.

K tomu psaní  - máte pocit,  že právo na názor má pouze pravice? Ve většině novin to tak je, tak nezbývá než blog. Zkusme se vsadit, jak dlouho bude trvat, než ona současná " komerční demokracie"   rozhodne o tom, že každý jiný než "modrý názor"  je nežádoucí i zde.  Přeji vše dobré. AG

0 0
možnosti

Stará kára

26. 11. 2007 15:58
No jo

Ale  1/ Turecké hospodářství se říkalo (prapůvodně) hospodářství, které bylo plné korupce, klientismu a nepotismu. Chcete snad tvrdit, že takové hospodářství tady v letech 1998 ÷ 2006 nebylo? To snad ne!!!

2/  Problém Nomura vznikl za vlády ČSSD a díky vládě ČSSD. Můžeme se přít, zda smírné řešení je dobrým nebo špatným počinem (i k smíru je třeba odvaha - nejsem kryt soudním rozhodnutím, takže generálové po bitvě mohou zářit). Ale nebylo by třeba žádného řešení, pokud by neexistoval původní krok Sobotkův.

3. Jak bylo v rozpočtu vlád ČSSD privilegováno školství (uveďte reálný nárůst rozpočtu). Považujete za jedno z privilegií Interner do škol?

   Pokračování

0 0
možnosti

Alena Gajdůšková

26. 11. 2007 21:31
Re: No jo

1. Chci tvrdit, že tyto nešvary za koaliční vlády socdem byly výrazně omezovány. I proto musel odejít Vladimír Špidla a  Jiří Paroubek je ostřelován ze všech stran.

2. Sobotka reagoval na situaci, pod kterou byla podepsána vláda ODS.

3. Za vlád socdem se platy učitelů dostaly z cca 90 % průměrného platu na cca 120 %.   Znalostní společnost bez toho, že by se na školách nepracovalo s internetem si nelze představit, takže jeho zavedení do škol byl velmi správný krok. Že to nebylo úplně skvěle provedeno, je další věc a také z toho byly vyvozeny důsledky.

0 0
možnosti

Glock

26. 11. 2007 10:54
Díky

Paní autorko díky, smál jsem se cca 5 minut. Ekonomicky to nemá hlavu ani patu, ale "spravedlivého" rozhořčení je tam tolik, že ta polévka je přesolená. ;-D

0 0
možnosti

li

26. 11. 2007 1:16
Ach jo

Děte už laskavě do kelu. Kdo nás přivedl do srabu? Kdo nás zadlužil? A o kolik procent přesto narůstají každoročně státním zaměstancům platy? Zkusila jste se někdy zamyslet nad tím, jak se to zvyšování platů státních zaměstnanců - tedy těch, které platíme všichni ze svých daní - odráží na tom, co tito státní zaměstnanci pro nás dělají? Čtete zprávy? Není téměř dne, aby se neprovalily další miliony, které vinou státních zaměstnanců budeme muset my všichni zaplatit. A za to byste chtěli zvýšit plat? Řekla bych vám: Styďte se. Ale vím, že je to zbytečné. Vám je pojem odpovědnost naprosto cizí.

0 0
možnosti

Alena Gajdůšková

26. 11. 2007 21:43
Re: Ach jo

  Vy žádnou půjčku nemáte?  Úvěr je normální ekonomický nástroj. Zadlužení ČR je jedno z nejnižších v Evropě a např. proti USA mizivé.  A jsou to dluhy za rozkradené miliardy v devadesátých letech a peníze, které stály povodně .Za co může socdem jsou investice např. do bydlení, které startovaly hospodářský růst po roce 2002. Zkuzte nečíst zprávy a používat vlastní oči a rozum. Třeba změníte náhled i na zaměstnace ve veřejném sektoru. 

0 0
možnosti

Igor

25. 11. 2007 23:05
Problém--vyřešen !!

Rudí a oranžoví k vládnímu veslu a vše bude OK ! Paní učitelko takové tendenční žvásty běžte vyprávět ovcím do Beskyd, ty vám souhlasně zabečí. Při vašem vzdělání umíte určitě dobře počítat, berete-li nemalý žold za své četné funkce, tak jistě víte, co nelze a že rozpočet se nedá paroubkovsky stále více a více překračovat. Neměl to váš pupkatý šerif těsně před volbami 2006 dávat kapsářům a povalečům, měl to dát školství a vědě. Proč ho neseřvete??? Máte obavu o korýtka ?? A nedělejte z výborně placených lidí chudáky, je to trapné !!

0 0
možnosti

Alena Gajdůšková

26. 11. 2007 21:55
Re: Problém--vyřešen !!

Do školství a vědy šly v letech 2002 až 2006 historicky nejvyšší peníze. To už v tomto roce neplatí a pro příští se bude ještě snižovat. Koho považujete za kapsáře a povaleče? Seniory a mladé rodiny? Tak na to mám jiný názor stejně jako na ty "výborné" platy. A jen tak mimochodem, za své  "četné funkce" dostávám jedinou částku - plat senátora a o "korýtka" strach skutečně nemám. Máte pravdu, pást ovce by určitě bylo klidnější.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

25. 11. 2007 22:25
Co to je za slataninu?

Nezaslouzi si vice meho casu na podrobny rozbor.

0 0
možnosti

Ferenc

25. 11. 2007 21:51
Já vzpomínám

na Internet do škol, nájem Grippenů, prodej Unipetrolu, 5 na stole v českých, Kavanovy zapomenuté diety v trezoru - s těmi 700 miliardami dluhů a každoroční stomiliardovou sekerou jste plnili co? Nanejvýš svoje kapsy.

0 0
možnosti

Alena Gajdůšková

26. 11. 2007 21:58
Re: Já vzpomínám

Vzpomínejte lépe. Zkuste se vrátit do devadesátých let. Třeba si vzpomenete, kde se ty dluhy vzaly a kdo si kdy plnil kapsy. S Grippeny a internetem se navíc netrefujete.

0 0
možnosti

Čert Rohatý

25. 11. 2007 21:37
Bludy

Z příspěvku paní Aleny čiší naprostá bezradnost, a to poznamenaná ekonomickým diletantismem. Tím však nechci tvrdit, že další příspěvky jsou na tom lépe. Protože jsem realistou, pak nutně musím tvrdit, že "on celý ten establishment", ať minulý, nebo současný, stojí za kopanec...Rv

Čert Rohatý

0 0
možnosti

Alena Gajdůšková

26. 11. 2007 22:02
Re: Bludy

Fajn. Nejlepší by podle Vás asi byl osvícený monarcha. Ale bezradnost přiznávám. A také strach, že spousta věcí, které tato vláda natropí budou nevratné. A doplatí na to většina lidí. 

0 0
možnosti

HenrY

25. 11. 2007 21:29
Reálná čísla vs Vaše obecné plivnutí

Česká ekonomika si v roce 2006 udržela rekordní tempo růstu hrubého domácího produktu, když (stejně jako v roce 2005) zvýšila svůj ekonomický výkon o 6,1 %.

Průmysl zrychlil růst produkce na 9,7 % (proti 6,7 % v roce 2005)

V zahraničním obchodě vzrostl vývoz i dovoz zboží (v běžných cenách) shodně o 14,7 % a saldo obchodní bilance dosáhlo přebytku 44,4 mld Kč (v předchozím roce 38,6 mld. Kč)

0 0
možnosti

HenrY

25. 11. 2007 21:25
Paní Aleno

Tak jste se vyplakala, jak stát ta ošklivá ODS likviduje a přitom fakta zní opačně.

ODS ať je jaká chce, zastavila zadlužování státu a přitom ještě o něco zvýšila ekonomický růst.

Příště jim vytýkejte skutečné chyby a že jich je dost! Takto akorát dokazujete, že Vy a strana, kterou tu přes bloggerská pravidla protěžujete umí akorát plivat na svého největšího nepřítele a nemá připraven žádný konkrétní návrh na zlepšení situace.

0 0
možnosti