Bio, bezlepko, 100% výchova, 100% matka i dítě

Jsem mámou už přes rok, řeknu vám, "facebooková sekta matek"  mě pomalu, ale jistě degraduje na pohrdání a nechuť, se jim (matkám) vůbec rovnat, nebo přiblížit. 

Na své krásné a naplněné mateřství si nemohu ani v nejmenším stěžovat, v některých případech to „žeru“ až moc, občas na něco kašlu, no co...
Moje dítě, je přes všechny „nástrahy“ zdravé, spokojené a především zahrnuté nehynoucí láskou.

Jsem tvor zvídavý a proto jsem se přidala na „mateřské“ facebook stránky. To jsem neměla.
Vážně, ruku na srdce, neměla.

100x denně fotky, různých lupínků, jogurtů, přesnídávek, tyčinek, čajů apod. Se slovy, jestli tohle, může  (nějaká matka), dát svému 14 měsíčnímu dítěti ( :D :D :D aha).
Omlouvám se, ale v mnoha případech, tyto pokrmy a nápoje, můj syn konzumuje od 8 měsíce, vlastně od doby, co ho nekojím.
Mnohdy uvažuji, jak jsme vlastně mohly přežít, my děti 90. let – kdy nám maminky, podávaly kravské mléko od 4 měsíce – protože na „sunar“ nebyl peníz.
Mám „obavy“ (sarkasmus) – jestli vůbec, přežije moje dítě...
Co když, ho kukuřičným lupínkem zabiju? Co když, bude mít z dětských čajů, zkažené první zuby? Nejspíš, to nepřežiju, půjdu se veřejně na facebook kát a nechám se zlynčovat, všemi, těmi dokonalými matkami, které své dítě krmí, pouze kvalitně, od rána, do večera stojí u plotny, aby veškeré jídlo, bylo BIO, Bezlepkové, bez tohoto a tamtoho...
Do toho všeho, se objevuje trend – „bio pleny“ – nevím jistě co to znamená, jestli to jsou pleny, které se ručně tloukly, sušily, máčely, tvarovaly... Nevím...
Ale je mi jasné, že pro super bio ho*no, je potřeba mít bio pleny...
Můj syn jde v 8 večer spát, v 9-10 ráno vstává a opravdu ho nebudu budit a přebalovat, ovšem, jako správná „super matka“ bych to měla dělat. No ty vole... Jak se jen opavažuji, nechat, své dítě spát, bez přebalení? Hele, opruzeniny nemá! Jen, kdybych mu dala super „bio plenu“ tak se do ni jednou „vytento“ a je to... Musela bych to jít vyprat a nejlépe HNED!

 

Ještě více, mě "dojímají" patvary „mimísek, těhulinka, manžísek, aj“ – dále, totálně nenávidím „mykání“ proč? Proč to děláte? „jsme těhotní, vážíme, měříme, kakáme, lozíme, sedíme“ Do p*dele – neberte si zásluhy vašeho dítěte za své!
 Proč by měl být těhotný i chlap? On to do vás pustí a těhotná, tlustá, mrzká a hormony nadopovaná, jste vy! – Ty! ANO, ty mamYnko!

 

Další věc, co mi nejde do hlavy, je, proč dítěti kupujete kočár za 40 tisíc? Jakože, je to teď IN? Bio, vio, vekto,ekto,eko? Tomu děcku je úplně JEDNO, jestli leží v kočáru za litr, nebo ho nacpete do kočáru od panenky, je to dítě.
Jde vám jen o to, abyste se mohly prezentovat, ukazovat se a něco dokazovat samy sobě. Popravdě, když se podívám, na téměř jakýkoliv kočár, přijdou mi všechny stejné.
Jen protože, jste na „gůglu“ našla, že pokud nebudete mít ergo, super kočár, který vypadá jako vesmírná loď a tomu děcku to musí být krajně nepříjemné, v jaké poloze ten kočár je, tak vlastně jste špatná matka! BACHA! – První kočár co jsem měla, stál asi 8 litrů a žiju – žijeme (haha).
Jo a ještě kupuju oblečení v Pepcu... 29,- za body, ze kterého do měsíce, dvou, vyroste... No jo, jsem děsná! Nechápu, jak vůbec můžu vyjít mezi lidi, když moje dítě, nemá Zara body... Fakt...
Matky, drahé matky, obzvláště ty, které mají dítě po 30!
Nežerte to tak, dítěti neuděláte díru do žaludku z lupínků, ani přesnídávek, nemusíte se mučit, nenávidět za to, že občas, budete myslet i na sebe. Každé dítě, má zkažené zuby, nebo asi teď už ne, protože, ty vole, máme tady matky, které kontrolují i bio ho*na -  barva, konzistence, tvar, chuť (haha).
Dělejte vše tak, jak cítíte, jak vám to přijde přirozené.
Každá matka, dělá věci jinak, žádná není norma, abyste si měly brát příklad.
Používejte selský rozum. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Gabriela Tomanová | čtvrtek 9.2.2017 22:56 | karma článku: 40,80 | přečteno: 3826x
  • Další články autora

Gabriela Tomanová

A už v tom zase lítáme…

7.5.2018 v 13:29 | Karma: 12,21

Gabriela Tomanová

GG Deníček

5.8.2016 v 9:15 | Karma: 20,00

Gabriela Tomanová

Mama Deníček

11.7.2016 v 13:23 | Karma: 13,65