Zaujal mě blog pana Sebastiana

       Kromě toho, že pan autor má krásné křestní jméno, nosím už druhý den v hlavě ten jeho blog. Je to o materialismu, totiž. A to mě dost zajímá. Najdete to zde pod názvem Další článek o nebezpečí materialismu.

 

 

       Jistěže se materialismus jaksi upevňuje kruhem; sám sebou, a pořád dokola. Ach, ta strašlivá moc takzvaných médií, prolnutá s lidskou pohodlností! (A strachem vybočit.)

       Pan Sebastian dospěl v tomto blogu velmi daleko, jestliže označuje vizi „odděleného člověka“, tedy pojetí lidské bytosti jako relativně nezávislé na ostatních, jako vizi primitivní. Faktem je, že materialismus má zato, že myšlení a bytí jedince ve svobodné společnosti je především věcí svobodné volby, pokud se mu tedy nestal nějaký průšvih např. s nezvedenými rodiči, únosem do otroctví apod.

       V plenkách, nebo ani tam snad ještě ne, je tušení materialismu o tom, že všichni jsme do velké míry spojeni, a každý jeden z nás ovlivňuje celek již jen svým „pouhým“ myšlením, aniž by něco někam napsal či vystrčil nos z domu. Hezky o tom píše i Václav Bělohradský v článku Každý může být stou opicí (Myšleno stou v pořadí - poznámka Triniti).

 

       „Většina našich technologií a společenských struktur podporuje materialismus, protože neodměňuje člověka za skutečný úspěch v životě (například dosažení štěstí a užitečnosti), ale za zdání úspěchu založené na vnějších znacích. Díky medializování reality nebylo toto zdání úspěchu nikdy tak jednoduché udržovat a podporovat.“ - tak konkrétně tato pasáž se velice povedla, a pro mě by stačily jen tyto dvě věty, abych dala Sebastianův blog do čela svého soukromého žebříčku...!

       Tisíce, miliony lidí omámených materialistickou masáží se lopotí za dosažením vnějších znaků úspěchu; úspěch jim materialistická společnost definuje, a kašle na to, jak se dotyčný cítí, a co na to říká jeho vlastní Nitro...

       Vyzdvihováni jsou milionáři a tzv. celebrity, ale mlčí se o tom, že skutečný úspěch je obsažen UVNITŘ člověka a spočívá v tom, kam dotyčný vnitřně dospěl, zda směřuje k Universu a k Lásce.

       A nebo naopak duchovně stagnuje a je nešťastný, byť ověnčen tituly a vlastnictvím tučného konta...  

 

 

 

Autor: Gabriela Janská | pondělí 23.12.2013 23:12 | karma článku: 9,75 | přečteno: 583x