S demonstrativním průjezdem amerických vojsk Českou republikou nesouhlasím

Tohoto tématu, a diskusí lidí k němu, by měly být plné titulní stránky českých deníků, a titulní stránky českých serverů, zejména zpravodajských. Ale nejsou. V Česku je - naprosto tradičně! - ticho po pěšině.

Zatímco server iDNES v dnešních zprávách řeší, že matka z Nizozemska unesla své děti, a Rusko vyšle na Krym své bombardéry, přiznám se, že bych uvítala rozsáhlé polemiky k tématu americké demonstrace síly na našem území. Osobně cítím, jakoby mělo jít o americkou demonstraci síly nejen vůči Rusku, ale rovněž vůči České republice (i Litvě a Polsku).

Ve mně se proti této akci všechno bouří, nesu ji nelibě a je mně odporná bagatelizace tohoto tématu, k jaké dochází například na iDNES (v článku Vláda schválila jízdu dragounů). Nelze přece alibisticky a slabošsky tvrdit, že takových akcí zde bylo ze strany USA již bezpočet. Kdyby tato plánovaná akce nebyla mimořádná, tak se asi vůbec nekoná?

Musí jít nutně naše republika z příkopu do příkopu? Včera Sovětský svaz, dnes Spojené státy americké, kdo příště? Komu budeme příště bezmezně sloužit, jen abychom nemuseli hledat sami sebe, a zůstat sví? Z mediální kampaně až trapně, až nevkusně, až primitivně protiruské se mně dělá už fyzicky špatně, ale televize se dá pořád ještě vypnout. Obrněné transportéry šmejdící po republice už nevypnu. 

Tolik tedy já sama za sebe. Těším se na vaši diskusi. Ale já do ní zasahovat nebudu. Jdu se uklidňovat. Dlouze.

Autor: Gabriela Janská | úterý 17.3.2015 16:27 | karma článku: 38,32 | přečteno: 1838x