Roman Prymula přistižen? Při čem?

Měli jsme ministra zdravotnictví, který svou odborností plně odpovídal tomu, co právě potřebujeme. Troufám si říct, že "uměl". Dokázal vzbudit respekt, úctu... a pochopitelně tím větší nenávist.

Takžesi to shrnu: Relativně dost dlouho se Romana Prymulu nedařilo zdiskreditovat (uvážíme-li, že snahy zde byly už od jara). Najednou se to podařilo. Jakože. Všichni na to přistoupili - že je zdiskreditován.

 

 Přiznám se, že já ne. Sorry jako.Viděla jsem jednu fotku bez roušky. Proběhla jedna schůzka v prostorách uzavřené restaurace. Asi tři lidé, možná čtyři - ale čtvrý říká, že tam nebyl. No tak tedy tři. Pozvání vyšlo od pana Faltýnka.

 

 Hodina nebo dvě. Téma schůzky údajně ne úplně jasné.

 

 Tedy dovolte, abych se srdečně zasmála: premiér v České republice, kde se - sorry jako - krade ve velkém už od premiéra Grosse, odvolá ministra proto, že není jasné, o čem jednal s jiným politikem. A jednal pravděpodobně bez roušky. Tak to tady fakt ještě nebylo!

 

 Poněkud pokrytecké. Poněkud dost. Ale i trapné, absurdní a neuvěřitelné.

 

 Chodí pan Babiš stále v roušce? A kdopak to nenastoupil do karantény když měl, a nechal si napsat od ohebné pražské hygieničky Jágrové, že on nemusí, on větral...? Kdo to byl? Sorry jako...!

 

 Byl to Andrej Babiš - a národ to musel zkousnout; ačkoliv každý jiný občan v Česku by do té karantény jít musel. Protože k tomu byl objektivní důvod a paní Jágrová se svým "vyjádřením" odborně ztrapnila nadosmrti.(https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-do-karanteny-nemusi-od-razove-byl-vcera-daleko-40335085)

 

 A tentýž politik má tu drzost teatrálně se hroutit z toho, co udělal Roman Prymula?

 

 A tentýž politik navrhne a dosadí do funkce ministra zdravotnictví nového člověka, teď, uprostřed epidemie, uprostřed naší celonárodní strasti, našeho boje bez viditelného konce? Teď odchází někdo, kdo věci rozuměl a měl odvahu nést odpovědnost? To myslíte vážně? Mám pocit, že to je hodně špatný vtip.

 

 Nastoupí nový ministr. Nic ve zlém. Odborník s mezinárodními zkušenostmi - tedy asi spíše zahraničními odbornými stážemi. 

 

Politikou nepolíbený, na ministerstvu v životě nebyl. Dětský hematolog. Prý dobrý manažer.

 

 Úsměvné je, že podle tisku do pátku řídil (jako náměstek v brněnské nemocnici) 70 lidí. V pondělí už se psalo, že tisíc. Co to má znamenat?

 

 Měsíc nebo dva - i kdyby ten člověk byl génius - bude zjišťovat, jak to na ministerstvu vůbec chodí. Čím pomůže? K čemu tam bude - ty dva měsíce, kdy Česko právě v tomto rezortu potřebuje člověka pevného, znalého, rozhodného? Ty měsíce, kdy my bojujeme ale opravdu dost těžký boj? Co to je za pitomou hru? 

 

Promiňte,ale nemohu tomu uvěřit - to je řízená sebevražda České republiky.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Gabriela Janská | úterý 27.10.2020 0:08 | karma článku: 46,00 | přečteno: 6909x