Pavel Novotný. Špičková hyena?

       Popravdě řečeno: doteď jsem nevěděla, že někdo toho jména žije. Po přečtení rozhovoru s ním však zjišťuji, že - bohužel - žije, a markantně ovlivňuje myšlení lidí v ČR.

 

 

       Syn "baviče" Petra Novotného. No to je teda mazec.

       Rozhovor se jmenoval "Manipulátorka Bílá, dohody s hvězdami. Novotný odkryl praktiky bulváru".


 Najednou jsem se ocitl ve světě, kde jsem měl každý článek napsaný pětkrát rychleji, trojnásobný plat a rychlý kariérní postup. Už po roce jsem se stal šéfredaktorem. Za změnou tedy byly jen peníze?
V bulváru je hodně povolaných, ale málo vyvolených. A já jsem v tom, co dělám, dobrý. Jednoduše vyhrál mamon, tedy snadno vydělané peníze s menším objemem práce. Navíc jsem najednou oslovoval masy a sám se stal jakousi celebritou. V tomto segmentu je poptávka po lidech jako já, tedy po těch, co umí psát a mají přehled, obrovská. Věděl jsem, že když rezignuji na morální otázky, které jsou s touto prací spojeny, mohu se ní dlouhodobě a dobře živit. Zdroj: http://revue.idnes.cz/pavel-novotny-bulvar-a-jeho-praktiky-dso-/lidicky.aspx?c=A130722_192359_lidicky_zar

       Pavel Novotný se rozhodl pracovat pro bulvár, protože články měl mnohem rychleji napsané, než pokud by byl seriózní novinář. A lépe placené. A to je veškerá motivace. Prodal se poměrně rychle a bez cavyků. Jako děvka, co jde za cigáro a dva panáky.

       "Jednoduše vyhrál mamon", komentuje tuto motivaci sám Pavel Novotný. "Navíc jsem najednou oslovoval masy a sám se stal jakousi celebritou". Říkám si: proboha - on? Za psaní těch žvástů a sprosťáren, které táhnou mysl národa do horoucích pekel vnitřní prázdnoty?

       "Věděl jsem, že když rezignuji na morální otázky, které jsou s touto prací spojeny, mohu se s ní dlouhodobě a dobře živit." Lapám po dechu. Tak tohle je "dobře se živit". To teda koukám. A čtu dál.

       "Je to jen uspokojování masy, která potřebuje mít informace ukryté mezi ženskými kozami a fotbalovým míčem," hovoří "vzletně" o svých čtenářích a smyslu svojí práce Novotný. A nejsem ochuzena ani o "hlubokou" úvahu:

       "Zlikvidoval jsem skutečně hodně manželství..."  "...já jsem ublížil i hodně lidem ne celkem mainstreamového ranku. Mrzelo mě to, ale nedá se s tím nic dělat. Jsem dobře placený za to, abych se s tím vyrovnal."

       Svědomí Pavla N. za peníze zmizí a je potichu. Je ovšem nutno dodat, že zticha nebude navěky.

       "Na rovinu říkám, že kdyby věci, které dělám já jiným, někdo dělal mně a mojí rodině, bylo by mi to nepříjemné." Ano. Například likvidace manželství může být "nepříjemná". Je to taková komplikace, že.

       Pak přichází řeč na Ivetu Bartošovou. "Samozřejmě, my ji skutečně zabijeme. ... Faktem je, že na ní dlouhá léta parazitujeme, lidsky ji už i lituji. ... Problém je, že informace o Bartošové jsou tak hodně žádané, že to jinak nejde."

       Aha. Ono to nejde.

       "Pak jdou hranice stranou, a budeme na ní parazitovat až do konce, a ještě půl roku po něm. Je to tvrdé a morálně špatné, ale tak to je." No tak to je! Tak co! Tak do ní kopnu, že ano, radši já, než bych to přenechal druhému, že. Když se za to platí, že.

       "Samozřejmě, parazitování na umírajících je hrozné, ale smrt, nemoci a odcházení ze života jsou nejatraktivnější témata", svěřuje se Pavel Novotný. Takže se opět nedá nic dělat. Je to dobře placené.

       O výběru svého příštího kolegy hovoří Pavel Novotný takto: "Když chci získat kvalitní hyenu, ... musím mu nabídnout minimálně 2000 eur."

       Sám Novotný má plat ještě minimálně o třetinu vyšší.

       Asi jako - špičková hyena.

 

       Poznámka: Pavel Novotný je od roku 2010 zastupitelem v Řeporyjích. (Špičkové hyeny jsou žádané.)

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Gabriela Janská | středa 24.7.2013 23:08 | karma článku: 29,06 | přečteno: 1703x