Přechodní pobyt pro cizince, kde a jak.

Jste ze Slovenska a potřebujete si nahlásit přechodní pobyt v Liberci? Zde je návod jak a kde pobyt nahlásit a co budete jako cizinec potřebovat.   

   Donedávna bilo sídlo Ministerstvo vnitra České republiky odboru azylové a migrační politiky cizinců Libereckého kraje v Jablonci nad Nisou. Zde jste si jako cizinec mohli nahlašovat přechodní pobyt. Vchod do budovy bil z druhé strany budovy a najít vchod bilo hodně obtížný, dokonce i na internetu jste našli jen fotku budovy na které bil vchod kde se nedalo ani vejít, ani se nic zeptat. Na štěstí je to už minulostí.

V současnosti je už díky bohu tenhle úřad umístěný v Liberci v rekonstruované budově nedaleko knižnice. V čekárně je kromě klimatizace i pořadník podobný těm v bankách, takže po příchode si vytisknete lístek na kterém je číslo které vám oznámí kdy jste na řadě a krmně toho na něm naleznete i to kolik lidí je se stejnou záležitostí před vámi. Aby jste nemuseli čekat ( na tomhle úřadě se čeká hodně dlouho ) můžete se taky objednat na čísle: 974 460 850 mrkněte na obrázek.

Kde úřad nalézt klik video zde ( ve stylu du po ulici ) 

Co budete jako žadatel o přechodní pobyt potřebovat: 1 fotku se stejným formátem jako se dává na pas z bílím pozadím. Dál budete potřebovat nájemní smlouvu na vaše jméno. když bydlíte na ubytovně potřebujete si vzít z úřadu potvrzení o ubytování, kterou vám vyplní správce nebo majitel ubytovně. Se žádostí musí pak jít ( majitel nebo správce ) na poštu kde vám potvrzení úředně potvrdí ( bez úředního potvrzení je papír neplatný na ministerstvu vám ho nevezmou ). Dál potřebujete pracovní smlouvu nebo Český průkaz pojištěnce ( jedno z toho ) . Dál cestovní doklad co je občanka nebo pas. Hlavně nezapomeňte vyplnit tuhle růžovou žádost:

   Žádost naleznete v čekárně úřadu.   

   Zde vás může zaskočit otázka na den, měsíc a rok narození vašich rodičů a jméno vaši mami když bila svobodná.   

Kde úřad nalézt klik video zde ( ve stylu du po ulici ) 

Všechny zajímavé články klik zde

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcel Gábor | sobota 8.8.2015 17:37 | karma článku: 6,60 | přečteno: 947x