Nejsilnější zvířata na světě

Věděli jste, které zvířata jsou ty nejsilnější, co všechno vlastně dokážou unést a s jakým břemenem si dokážou poradit. V článku se také dovíte druh nejsilnějšího živočicha vzhledem k jeho vlastní hmotnosti.  

     Nejsilnějším suchozemským zvířetem je Slon africký, svou hmotností 4 až 7 tun, patří taky mezi ty největší ze všech druhů slonů na planetě. Dorůstá do výšky 4 metrů a dokáže zvednout břemeno až 1.5 krát těžší než je jeho hmotnost. Dožívá se až 90 let a dokáže běžet až 40km/h. nejsilnější zvířata na světě klik zde

 

 

 

     Za zmínku taky stojí Levhart skvrnitý, žije v Africe a v Asii. Patří mezi málo kočkovitých šelem které se většinou zdržují v korunách stromů kam si taky vynáší svou kořist aby si ji ochránili před jiným predátory. Zajímavé je že na strom dokážou vynést v tlamě až 2x těžší kořist než sami váží, je to zhruba 180 kg.

Délka těla Levharta je od 110 až 190 cm, ocas má kolem 1 metru a výška od 45 až do 75 cm v kohoutku. 

 

   Mezi ptáky je nejsilnější Orel skalní, který dokáže ulovit a pak i odnést kořist o váze až 15 kg, přičemž sám váží jen 4 až 6 kilogramů.

Největší stisk na světě má podle vědců Krokodýl nilský, který dokáže sevřít tlamu o síle 13Kn. (jako kdyby jste na jedno místo položili 1325 kg )  

 

 

    Největším silákem mezi živočichy je Onthophagus taurus tenhle brouk dokáže utáhnou břemeno vážicí 1140 krát víc než je jeho vlastní váha, co znamená, že 75 kil vážící člověk by musel utáhnou přes 85 000 kilogramů.

nejsilnější zvířata klik video zde   

 

 

 

všechny zajímavé články jak vytvořit vlastní internetovou stránku zadarmo, jak vyfotit to co se vám pravě zobrazuje na monitore tím samým počítačem nebo nejnebezpečnější zvířata na světě a jak vyčisti stříbro doma levně klik zde jak se podívat do ulic po celým světě přese internet, Chcete si postavit altánek nebo naprojektovat dům?

Autor: Marcel Gábor | pátek 18.9.2015 10:00 | karma článku: 19,12 | přečteno: 9005x