Nejjedovatější pavouky na světě

Mezi jeden z nejpodivnějších druhů hmyzu patří pavouky. Najdeme je téměř všude kam se podíváme podívejte se na ty nejrozšířenější, který na naši planetě můžeme najít a kterým by jsme se radši měli vyhnout. 

     Snovačka jedovatá (Černá Vdova) dosahuje velikost 4 až 5 centimetrů na zadečku nosí červenej znak připomínající přesýpací hodiny. Samečci jsou o polovinu menší než samičky a pokud nestačí po paření utéct stávají si pro samičku potravou. Jejich jed patří mezi nejúčinnější mezi pavouky vědci ho dokonce pokládají za účinnější než jed chřestýšů. Při kousnutí se do těla člověka dostane dostatečné množství jedu na usmrcení.  

 

       Vtáčkar chlupatý žije v Jižní a Střední Americe dosahuje velikosti až 15 centimetrů. ( s vystřenými nožkami až 25 ) Jeho potrava se skládá z mláďat ptáků a menších savců které může lovit díky své velikosti. Dožívají se někdy až 30 let jeho jed není moc silný přes to je jeho kousnutí bolestivé a nepříjemné, naproti tomu se jeho chloupky při zasažení lámou a zůstávají v pokožce co pak vede k dlouhodobější bolesti.

 

 

      Phoneutria Nigriventer žije v Jižní Americe a pokládá se za banánového zabijáka protože se u nás nevyskytuje ale přes to se k nám může dostat v zásilce banánů z tyhle oblasti. Je pří hodně útočný a bez protijedu může být jeho kousnutí pro člověka smrtelný.

 7 nejjedovatějších pavouků světa 

nejnebezpečnější a nejjedovatejší zvířata na světě 

Najrýchlejšie vtáky světa

Autor: Marcel Gábor | úterý 26.5.2015 16:36 | karma článku: 19,25 | přečteno: 3896x