Nebezpeční bodavý hmyz, sršeň

Věděli jste který druh sršně vás nepřestane pronásledovat dokud vás nedožene? Víte čím je Osa obyčejná prospěšná pro naši přírodu ?

    Vzhledem na vedra, která vládla na našem území se i z těch méně agresivních druhů bodavého hmyzu stal nebezpeční hmyz. Zejména pro starší lidi, nemocné nebo pro alergiky u kterých můžou způsobit i smrt. Tohle riziko stoupá s tropickým počasím i u zdravých lidí, kdy jsou dehydrovaní a celkově mají kvůli velkému horku oslabenou imunitu.

  Nebezpeční Sršeň asijská, osy a včely klik video zde

 Jak dobře víme včela po bodnutí sama umírá, důvodem je, že její žahadlo nám zůstává zabodnuté v ráně i s jejíma vnitřnostmi. Podstaní na tom je, že tyhle vnitřnosti dál pumpují jed přes žahadlo do našeho těla, takže je namístě žahadlo co nejdřív vyndat. Včela medonosná nebývá agresivní a spíš si hledí svého. 

    Co se týče os jsou mnohem agresivnější než včely medonosné, kromě toho s velkou oblibou sedají a pojídají sladké ovoce a prakticky vám vlezou přímo do talíře, co může být hodně nebezpečný, když jíte ovoce venku. Může se vám stát že si odkousnete sousto třeba z broskve rovnou i s osou a nemusí to dopadnout dobře. Hezký je že likvidují taky různé škůdce třeba mšice a taky opylují květy.

 

 

   

     Sršeň asijská (Vespa velutina)  pochází z jihovýchodní Asie a patří mezi dravé a útočné sršně. Tenhle druh sršně bil nechtěně zavlečen v roce 2004 do Francie v úlu mezi bonsaji od ty doby se podle včelařů UNAF jeho výskyt posouvá každoročně o 100 km. Je považován za vetřelce protože likviduje všechny druhy hmyzu a plení celé včelí úly. U jiných druhů sršňů platí, že když je podráždíte budou vás pronásledovat tak 20 metrů a pak to vzdají a vratí se do úlu. Sršeň asijská vás ale bude pronásledovat dokud vás nedožene. klik vide zde     

 

všechny zajímavé články jak vytvořit vlastní internetovou stránku zadarmo, jak vyfotit to co se vám pravě zobrazuje na monitore tím samým počítačem nebo nejnebezpečnější zvířata na světě a jak vyčisti stříbro doma levně klik zde jak se podívat do ulic po celým světě přese internet, Chcete si postavit altánek nebo naprojektovat dům?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcel Gábor | čtvrtek 20.8.2015 9:01 | karma článku: 14,01 | přečteno: 1974x