Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Kdysi jsme stravenky v obchodě přijímali - byla to docela značná administrativní zátěž - lístky se lepily podle hodnoty na listy A4 a jednou za měsíc jsme je vezli do okr. města  k vyúčtování po vystání 30min. fronty, kdy jsme za jednu poukázku dostali cca 47 Kč. Zákazníci za poukázky stejně žádali často vše možné. Nechali jsme to být. Kdyby je úplně zrušili, nevadilo by mi to.

1 0
možnosti
VH

Taky doufám, že elektronické karty zabezpečí to, co stravenky mají zabezpečit: teplý úplný oběd, jako součást péče o zdraví pracujícího lidu.  Ještě jednou pro nechápající: stravenka nemá být platem (nezdaněným) navíc.

2 0
možnosti
Foto

Hezký den, obávám se (pokud se něco nezměnilo), že TESCO stravenky nepřijímá. Jednou jsem se jimi pokoušel v tomto marketu platit a paní pokladní mi řekla, že je nikdy nebrali a neberou. Ale to bylo už před časem, třeba už v Tescu dostali rozum?

0 0
možnosti
VH

Proč by měli dostávat rozum? V čem - podle Vás - ten rozum spočívá? V prodeji za poukázky, ze kterých zaplatí emitentovi až 5 % z ceny?

0 0
možnosti
VH

1. Oni Vás někde tloukli (čemuž by odpovídalo odbili). Nebo jste chtěl říct, že vám nevyhověli (a tedy vás   o d b y l i)?

2. Stravenky jsou - jak by nejen průměrně, ale i i podprůměrně inteligentní mohl usoudit z názvu - určeny ke stravování. Tedy by měly být výhradně utraceny (jak na nich bývá napsáno) za jedno hlavní jídlo. Už to, že je můžete využít (pro nákup jídla - jenže to nikdo nekontroluje) i jinde, než ve stravovacích zařízeních, je nesmysl.

3. Příjem stravenek není zákonná povinnost (nejsou to peníze), ale smluvní dohoda mezi obchodem a emitentem stravenek. Pokud obchody tuto dohodu nemají (ať už z jakýchkoliv důvodů), stravenky brát nejen nemusí, ale ani nemohou (bez smlouvy mu je nikdo neproplatí).

4. Jen mimochodem: víte, že si emitent stravenky strhne z ceny stravenky provizi? Takže obchodník od Vás vlastně dostane nižší platbu (o 3 až 5 procent - umíte spočítat, kolik to je?)?

5. Stravenka není za Vaší práci, ale za fakt, že jste zaměstnán - je náhradou za to, že Vám zaměstnavatel nezajistil stravování ve své režii.

     Jo jo - nejlepší je nic nevědět a na všechny nadávat (kdo zná, těžko bude nadávat).

  Bož můj, proč už nebyly stravenky dávno zrušeny! Byl by klid.

4 0
možnosti
MK

Dobře jste to vysvětli, pouze bych doplnil odvolávku na zákon č. 586/1992 Sb., kde je popsáno, jak to musí být, aby ty tzv. stravenky byly osvobozeny od daně z příjmu

0 0
možnosti
MK

Milý pane, tyto kupóny, lidově zvané "žravenky" jsou vydávány hlavně podle zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů, kvůli osvobození od daně z příjmů. Mají sloužit na oběd pracovníka, nikoliv na nákup. Až si toho všimne náš Bureš-Bábiš, tak to zatrhne;-D a budou je moc brát bufety a hospody, jen jeden kus  a nikoliv obchody a budete mít po problémech;-O

0 0
možnosti
JB

proč bych si nemohl koupit oběd v odchodu ?

0 0
možnosti
JB

a mimochodem, náš vietnamec stravenky odmítá. ale naproti v čínském bistru mi na ně dají i pivko

0 0
možnosti
MK

No a co tím chcete říci, že stravenka = peníze 8-o

0 0
možnosti
JB

v Albertovo hypermarketu mě pokladní napřed taky vyhodila, ale nakonec mi 4 stravenky vzala s tím, že to na ní nesmím nikde říct :-)

0 0
možnosti
Foto

A Vy jste, pane Bočku, svůj slib porušil.... ;-D

0 0
možnosti
Foto

BILLA je bere taky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Moje www stránke klik zde je o všem čemu se věnuji a zde jsou všechny videa k článkům