Co je to fotorezistor a kde ho najdeme.

Fotorezistor je polovodičová součástka, která mění svůj elektrický odpor v závislosti od světla. Donedávna se pomocí fotorezistorů ovládalo i veřejné osvětlení.Když se setmělo fotorezistor sepnul obvod a rozsvítil pouliční lampy.   

    Třeba i dnes ještě najdeme ve vesnicích, nebo v malých městech osvětlení, které funguje na tomhle principu z fotorezistory klik video zde.

Fotorezistor má nespočetné využití, protože reaguje a mění svůj odpor vlivem dopadajícího světla je dobře využitelný na všechno co se světlem souvisí třeba střídaní dne a noci. Když potřebujeme něco zapnout přes den a vypnout v noci, nebo třeba i otevřít přes den branku zvířatům a večer ji zavřít. 

Můžete ho použít i na domácí osvětlení, které dokáže fotorezistor postupně rozsvěcovat a zhasínat. 

 

( a prosím vás když vám video pomůže, klikněte mi na tu reklamu na youtube co běží dolů. Dostanu za to od youtube 0.10 Kč Děkuji ) 

všechny zajímavé články jak vytvořit vlastní internetovou stránku zadarmo, jak vyfotit to co se vám pravě zobrazuje na monitore tím samým počítačem nebo nejnebezpečnější zvířata na světě a jak vyčisti stříbro doma levně klik zde jak se podívat do ulic po celým světě přese internet, Chcete si postavit altánek nebo naprojektovat dům?

Všechny videa k článkům klik zde

Autor: Marcel Gábor | středa 22.7.2015 8:34 | karma článku: 8,06 | přečteno: 2058x