Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kdo za tu krizi důvěry může?

Obávám se, že v civilizovaném státě by partaje jako ODS a ČSSD "díky" skandálům skončily na "smetišti dějin" už dávno, přičemž řada členů by skončila za katrem.

Voliči se zachovali logicky. S těmi jmenovanými již své zkušenosti mají, a tak sáhnou po něčem novém s nadějí, že hůře už být nemůže.

0 0
možnosti

Ale první výsledky už se dostavují. Tady je jeden

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/babisuv-uniles-vyhral-miliardovy-tendr-lesu-cr_327583.html

ANO, už začíná být líp. Ovšem jak komu, žejo.

1 0
možnosti
RH

Podemos je krajní levice, ANO je "cokolisibudetepřát".. Zatímco Podemos má  jasné (utopicky) socialistické nápady, tak ANO jen slibuje, že všechno bude perfektní a nějak se to zařídí.. Srovnání je dle mého neadekvátní, jako antisocialista mám sice s touto novou formou "Nové levice" problém, ale je mi sympatické, že má strana skutečné ideje, což je čím dál větší vzácnost. Babišova grupa je parta pustá idejí..

1 0
možnosti
PK

P40a69v10e77l 43K20u18r90a61l

17. 12. 2014 23:45

U mne Babiš skončil tím že jeho "hnutí" vstoupilo do vlády.

Přitom prakticky z kteréhokoli předvolebního projevu bylo slyšet že chce být opoziční silou.  Tím že umožnil vznik jakékoli vlády svými hlasy podle mne zcela zradil svůj volební program a ukázal se jako lhář a oportunista. 

Pokud by své sliby dodržel tak se měli buď opakovat volby, a nebo jsme tamy měli mít úřednickou vládu a rozpočtová provizoria po celé volební období.

Tak jako tak - volit jsem v minulých volbách nebyl a k dalším taky nepůjdu.

Příčí se mi mou účastí schválit existenci systému který mne nutí NĚKOHO delegovat k tomu aby mne zastupoval. Systém po mne vyžaduje abych volil člověka který má vyvíjet "konstruktivní aktivitu" ať už jakýmkoliv směrem... (pravo, levo... etc.) ale to je proti mému politickému přesvědčení.

Je požaduji absenci jakékoli poltické aktivity... nechte mě hlasovat za to že křeslo v parlamentu bude zcela neobsazené po celé volební období, vždy se bude počítat jako přítomný poslanec zdřující se hlasování.

tedy i kdyby dorazili všichni poslanci tak by měla být s těmito křesly minimální nutná většina 101 poslanců... i kdyby jich ke konstruktivní činnosti bylo zvoleno jen 120.

V takovém systému si dovedu představit i povinné volby. Jakýkoli neplatný hlas bude znamenat pro prázdná křesla v parlamentu.

Když jich bude 101 tak se na 4 roky prostě zcela zafixuje legislativa, nebude možné změnit daně, nebude možné přijmout žádnou mezinárodní smlouvu ani zákon. Vláda bude provizorní a jen na základě rozpočtového provizoria. Bez nových investic a bez jakékoli autority jednat v mezinárodní politice.

Systém kdy jsem si povinen vybírat mezi kandidujícími když se VŠEMI nesouhlasím - čistě z důvodu že oni chtějí něco budovat a někam směřovat zatímco podle mne je čas se nyní zcela zastavit a rozmyslet se je mi nechutný.

0 0
možnosti
MC

KarmaR^Doufám, že jste též nakloněna štíhlému státu. Až mi stát v něčem pomůže může být jeho úloha posilována. To ovšem česká většina snad nikdy nepochopí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Vystudovala jsem politologii na Fakultě sociálních věd UK v Praze a politika je i nadále mým koníčkem.

Seznam rubrik