Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

kvetuska

20. 9. 2009 0:59
Jako teorii to beru

Ovšem jestli se nepletu, žijeme v Česku. Po roce 89 se během pár let rozdělila společnost na chudé a bohaté.Stačilo málo.Pár tisícovek úspor v bance sežrala lidem inflace (z nich jsou ti chudí) v malé privatizaci legalizovali černé úspory zelináři,řezníci a vexláci,ve velké budoucí miliardáři.Jejich vinou padlo hodně malých bank,velké banky stát radši zafinancoval,aby stát nezkrachoval(odtud pochází velká část dnešního státního dluhu).Právo na vzdělání má každý,ale ne každý si může dovolit udržet dvě,tři děti ve škole.Právo na zdravotní péči je také zaručeno-proto se platí zdravotní pojištění.Na důchod také-důchodové pojištění.Zdá se to vymyšleno dobře.Jak si však dnešní důchodci měli našetřit?Zkusil tady někdo vyžít s 8000měsíčně a například se léčit?Stát prostě nechce aby se důchodci léčili,naopak chce aby co nejdříve pomřeli.Autor pro svůj článek čerpá zkušenosti zřejmě z USA,kde jsou jiné tradice,jiné zkušenosti.

0 0
možnosti
KM

kvetuska

20. 9. 2009 1:00
Re: Jako teorii to beru

USA například nebyly nikdy zničeny válkou(naposledy tam válčil Sever proti Jihu koncem 19 století).Na obou světových válkách USA vydělaly narozdíl od Evropy.Proto bychom pro příklad měli jít spíše do Evropy,např.Skandinávie.Avšak jsme přece v Česku a o všem tu rozhodují bohužel ti samí lidé,co byli u toho,když se "zhaslo" a kdo měl tu odvahu a drzost tak kradl.Mají hodně peněz a chtějí stále víc.Proto nejde hnout se zdravotnictvím,které spolkne více než 60 miliard jen za předražené léky.Proto nejde hnout s předraženými silnicemi,kde je na příští rok v rozpočtu 100 miliard,tj.víc než minulý rok.Proto nemáme nezávislá média a lidi nevolí podle programů stran,ale podle mediálních skandálů na objednávku.Nevím jak se z toho dostanem,vidím však, že je naše společnost stále více zdevastovaná finančně i morálně. 

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

19. 9. 2009 17:14
díky za super článek

Dalibore, myslím, že by si tento Váš článek mohly číst i ve školách, aby pochopili základní hodnoty člověka.

Karma Vám náleží. R^

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 9. 2009 20:03
Komunisti nikdy nechtěli ani neprosazovali rovnost

Leda tak rovnoprávnost. A ta by být měla. Každý by měl mít možnost vzdělávat se, nejen děti bohatých rodičů.

0 0
možnosti
D

daliborf

18. 9. 2009 11:12
Re: Komunisti nikdy nechtěli ani neprosazovali rovnost

No jo, nekonečně naivní kaktusák :-D

0 0
možnosti
PJ

denver

17. 9. 2009 13:28
Díky Dalibore,

výborně a jasně zformulováno. R^  I přes to většina těch, co chtějí rovnost a socialismus nepochopí zhola nic. Je těžké si přiznat, že v konkurenčním prostředí prostě nestačím a tak se ruko všemocná postarej, aby ti lepší než já dostali po kulách...pardon. Ale je to tak. Tyto diskuze se takovýma expertema jen hemží.

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 9. 2009 20:05
Re: Díky Dalibore,

To je překroucení socialistických myšlenek. V socialismu by měli lidé být odměňováni podle své práce. Ne podle toho, kolik si nakradli, co zrestituovali, nebo jaké známosti mají, jak je to teď.

0 0
možnosti