Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ve zpravodajství na ČT24 uvedli, že odhad daňových úniků, které jsou spojeny s dovozem pohonných hmot, dosahují v České republice ročně pět až osm miliard korun. To je víc, než stát vydá na sociálních dávkách. A jde o pouhou jednu jedinou komoditu.

Obávám se, že velké bohatství pro jednotlivce se u nás generuje převážně z různých podvodů, obcházení zákonů, tunelování, kartelů a dalších osvědčených a velice dobře zavedených "ekonomických metod". Zní to šíleně, ale vypadá to, že podstatnou část ekonomiky naší země ovládá několik skupin jednotlivců, kteří si udělali z České republiky soukromý podnik. Zboží a služby jsou u nás naprosto srovnatelné nebo dokonce dražší, než ve větší části Evropy, kupní síla obyvatelstva je však o stovky procent nižší. Velmi pozoruhodný je v této souvislosti stav bankovního sektoru u nás. Většina zdejších bank jsou dceřinými firmami velkých evropských bank. V minulém roce tyto "dcery" vyprodukovaly tak velké zisky, že jimi byly sanovány ztráty evropských "matek", a to včetně takových kolosů, jako je Erste Bank (Česká spořitelna). Jak je to možné? Zázrak? A nebo jen důsledek výše popsaného stavu?

Podle statistik patří Češi k nejpracovitějším národům nejen Evropy, ale i světa. Pracovní doba je nejdelší, přes milion Čechů má dvě zaměstnání. Ale bohatství u nás nezůstává. Zpoplatňování zdravotnictví nabírá obrátek, rodí se dokonce nápady, aby opravy inženýrských sítí financovali obyvatelé, kteří bydlí nejblíže (například poruchy vodovodního řadu). Alternativní zdroje energie se staly kolosálně výhodným byznysem, zemědělské plochy jsou zaplaveny řepkou, z pěstování japonského topolu jako energetické plodiny se stává půdní mor. Na vozíčky pro postižené se skládají televizní diváci a do parků se instalují zfušované lavičky jedna za padesát tisíc korun.

Každá sociální katastrofa začala tím, že ti, co chlemtají ve velkém, nebyli schopni a ochotni rozpoznat hranice chlemtání...

0 0
možnosti
MS

Dobře jste tady slova nakladl. :-) R^

0 0
možnosti
JR

J64a56n 34R15i79c37h85t96e21r

27. 8. 2013 10:59

Tak posledně pravice slibovala nezvyšovat daně - jediný Paroubek prohlásil, že každá vláda, která přijde po volbách, je bude muset zvýšit. No nic...

ODS slibovala 165.000 nových pracovních míst, místo toho máme rekordní počet nezaměstnaných.

Inflace stále roste, díky tupým škrtům, nad nimiž se podivuje i MMF, máme na spoustu let dopředu pozastavený hospodářský růst, investoři se díky zejména daňové nejistotě naší zemi vyhýbají obloukem a z hesla "zatočíme s korupcí" nám zůstal pouze další propad na žebříčku korupce, už jsme na úrovni Nigeru, což jistě potěší.

Pane autor, buďte trošku spravedlivý a objektivní, "mobilizace proti rudému nebezpečí" jako program trvá dvacet let a už poněkud zapáchá...

1 0
možnosti
Foto

"Problém je ale v tom, že jejich touhy jsou o poznání více zaměřeny na sliby, které jim učiní politici. A tady budu zcela upřímný, prst\ v tom mají především ti z levicové části spektra"

- Asi proto pravicoví politici tolik slibovali a stra4ili v minulých volbách.

Váš článek mi připadá jak zařátek Marxova díla "Tři zdroje a součásti" kde se píše, že Evropou obchází strašidlo, strašidlo komunismu. ;-)

Moc se těším jak se podle Vašich představ sokáže o sebe postarat ten momentálně zhruba půlmilión nezaměstanných.

tedy oni by se možná rádi postarali, kdyby  měli šanci kde.

Nevěřím na Vaše pohádku o spravedlivém státě, ale nevěčím také na asociály a sociopaty.

2 0
možnosti
PH

ta pohádka o spravedlivém státě je z programu socialistů, autor se pouze ztotožňuje, že by to bylo dobře a já s ním souhlasím i když vím, že je to pouhá fikce.

0 0
možnosti
Foto

Pane Fusku, lidé, kteří znají aspoň trojčlenku Vám musí dát za pravdu. Bohužel, jsem si jist, že přibližně třetina národa trojčlenku nevyřeší. To je podstata elektoriátu oněch dvou stran, o kterých jste mluvil.

5 0
možnosti

Pokud nebude ekonomický růst, z čeho a kdo zaplatí náklady transformace, které jsou dnes součástí veřejného dluhu? Měli by to přece zaplatit ti, kdož měli z té transformace profit, ne?

1 1
možnosti
MK

Rejzíre vy se nezměníte. Vy jste schopen na oznamovací větu........"Voda je horká" odpovědět, že v lednici je chladno

3 0
možnosti
IB

Karma jako hrom, samozřejmě. Mluvíte mi z duše.

1 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1065x
obyčejný pracující člověk, správce domény o vzdělávání a trhu práce www.vzdelavacisluzby.cz

Seznam rubrik