Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Starání se o zaměstnanost obecně či vybraných skupin (chudé regiony, invalidé apod.) je jednou z priorit hospodářské politiky vyspělého státu, který snad ještě máme i když o jeho budoucnosti pochybuji. I když odsuzujeme různé ty montovny, tak se bez nich neobejdeme a musíme je v rozumné míře lákat dál. Představa, že malinko snížíme daně a malé firmy resp. OSVČ to rozjedou a naberou tisíce nových pracovníků je skutečně úsměvná. Samozřejmě by bylo lepší mít nějakou českou Nokii či ještě lépe Samsung ale to je mimo sféru i snů.

0 0
možnosti
Foto

Jak se stát začne o něco, nebo někoho starat, tak to s tím nebo s těmi dopadá vždycky špatně.

0 0
možnosti
PK

Občany státu by měla vychovávat i škola, v širším pojetí např. i kultura. Samozřejmě úloha rodiny je prioritní.  Ale od dob mého mládí, kdy rozvodovosti či neúplných rodin, vlivu prarodičů atd. dost přibylo, to jde s rodinou z kopce. A trend kdy děckám vštěpujeme nebo nevymlouváme, že rozhodující je vydělat prachy, mít značkové hadry či nejsmartovější telefon je také citelný. A taky že učitel bude děcka poslouchat, protože je placen z našich daní.

0 0
možnosti
Foto

Vzdělání je čistě soukromá záležitost a stát by se do toho neměl plést.

0 0
možnosti
AP

To, jestli stát má nebo nemá lidem hledat práci je irelevantní diskuse. On to stejně neděl, nedělá a dělat neumí. Celou činnost ÚP by úspěšně nahradila vývěska na obecním úřadě. A byla by lidem blíž.

6 0
možnosti
JH

J20i27ř36í 14H43o12l36ý

10. 5. 2013 14:25

Stát by hlavně neměl své občany OBTĚŽOVAT.

4 0
možnosti
MB

"Stát by měl totiž plnit kromě represivních funkcí ještě jednu. Měla by to být funkce výchovná."

Milý pane. Stát je organizace, kterou si lidi platí pro jisté služby. Rozsah těchto služeb určuje vůle voličů. Čili, stát plní nejen represivní a výchovné, ale i četné další služby, které si lidé platí v daních.

Jednou z těch služeb může být i pomoc s hledáním práce.  Nevím, proč v tom má někdo potřebu vidět nějaký problém. Je to služba jako každá jiná. Je známo, že soukromé personální agentury tuto službu zajišťují jen úzkému segmentu pracovní síly. Říká se tomu nekomplexní trh, prostě si ty agentury z nabídky vyberou, co se jim hodí, a zbytek klientů je nezajímá. Je tudíž logické, že za takové situace přichází stát, který si takto z klientů vybírat nesmí.

3 2
možnosti
JP
KN

K56a40r13e21l 81N57o92v29á20k

10. 5. 2013 13:40

Stát by neměl občany vychovávat.

To dělají pouze totalitní režimy.

Stát by měl vybírat pouze nepatrné daně a za tyto chránit svobodu a majetek občanů.

8 2
možnosti
MB

A to, co by stát měl nebo neměl dělat, se píše kde? V Bibli? :-)))

Že to tak autoritativně víte.

3 4
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1065x
obyčejný pracující člověk, správce domény o vzdělávání a trhu práce www.vzdelavacisluzby.cz

Seznam rubrik