Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

zkuste v továrně nabídnout práci cikánovi a uvidíte že ji nepřijme. K nám se vozej dělníci z Polska denně a cikáni si válejí šunky.

0 0
možnosti
Foto

to je zajímavý, v Praze, nebo na Kladně, dokud tu existovaly továrny a práce na nádraží, nebylo rozhodně vzácností vidět pracující bez ohledu na etnikum . Ano, že se dnes nenechají hrubě vydírat, tomu se nic nedivím.

0 0
možnosti
Foto

no já nevím, řada cizinců ilegální prací začíná, protože musí.. a řada domácích u ilegální práce končí, protože musí. Politici -mohou se stavět na hlavu, třeba, nebo vymýšlet nové zákony a zvyšovat platy policistům a tak dále zvyšovat tlak na ilegální práci a zaměstnávání. EUV

0 0
možnosti
IH

Tak hlavně jedna věc - u nás platí ze zákona zákaz diskriminace. To znamená, že každý člověk bez ohledu na pohlaví, rasu, národnost, náboženství.... musí dostávat za stejnou práci stejnou mzdu, jako ostatní, kteří ji pro zaměstnavatele konají. Takže pokud se někdo spokojí s menším platem protože je z UK, je to protiprávní postup zaměstnavatele. Možná by stačilo zaměřit se na toto a takové zaměstnavatele sankcionovat. Pak by se ukázalo, zda jsou zaměstnanci z ciziny opravdu lepší, zda by si je zaměstnavatel nechal, kdyby jim měl vyplácet stejnou mzdu, jako Čechům.

0 0
možnosti
JP

pokud se podle ceny muze rozhodovat zakaznik pri vyberu zbozi, zadavatel pri vyberu zpracovatele zakazky, nebo nakupci pri vyberu subdodavatele, proc by se podle cen yemel rozhodovat i zamestnavatel pri vyberu zamestnance ?

0 0
možnosti
KN

Práci nám berou regulace státu: 

- vysoké daně

- instituce minimální mzdy

- instituce zákoníku práce

- a zas a především vysoké daně

1 1
možnosti
Foto

Předběhl jste mě.  Ještě doplním, že práci nám také bere, nerespektování institutu soukromého vlastnictví a etatistická ochrana duševního vlastnictví.

1 1
možnosti
EJ

Berou, i když jsou z EU. U hranic se Slovenskem se téměř v nemocnicích nemluví česky. Slovenky přímo zaplavily oddělení. Naše zdravotní sestry, pokud nechtějí být nezaměstnané, musí jít hledat práci jinam.;-(

1 2
možnosti

zaměňujete následek a příčinu...Slovenky tam pracují hlavně proto, že české sestry tam dělat nechtějí - především kvůli výši platu.

2 2
možnosti
SL

Dobrý den, osobně se domnívám, že pláč nad tím, že nám cizinci berou práci, jde jen z úst určité skupiny lidí...těch, kteří tímto brekotem kamuflují svou vlastní lenost...I Ukrajinec na stavbě má dnes přes 100 kč na hodinu (alespoň zde v Praze, zjištěno osobními zkušenostmi), ale některým lidem je to buď málo, nebo málo. Takže tu práci nevezmou, získá jí cizinec a oni pak křičí, že jim "nějaká socka z východu ukradla kšeft"..

3 0
možnosti
PH

Domníváte se naprosto přesně, stejný problém byl i na západě v minulosti, natahali si tam lidi, kteří jim dělali práci kterou místní už odmítli vykonávat. Souviselo to se stoupající životní úrovni místního obyvatelstva.

3 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1065x
obyčejný pracující člověk, správce domény o vzdělávání a trhu práce www.vzdelavacisluzby.cz

Seznam rubrik