Minifestiválek chvalčovský aneb postřehy od pokladny

Vzhledem ke skutečnosti, že coby členové chvalčovské kulturní  komise jsme již nějakou dobu poslouchali stížnosti, kterak pro místní mladé de facto nic neděláme, pokusili jsme se, spolu s místním Sborem dobrovolných hasičů, zorganizovat nultý folkrock festiválek.

Měli jsme štěstí, že jsme během tří týdnů stihli "přemluvit" čtyři skvělé kapely, aby dojely a zahrály, dát do tisku plakáty, pozvat známé i "neznámé", dokonce nám v sobotu (10.9. 2011), kdy celá akce proběhla, vyšlo skvěle počasí a mohli jsme tak bez namrzlých nohou užívat v podstatě ještě letního večera. SDH jako vždy skoro profesionálně zajišťovali občerstvení a tak myslím, že nám pro dobrou náladu nic nechybělo... až na malou návštěvnost, ze které jsem byla, nejen coby "výběrčí vlezného" nemile překvapená.

Co mne však udivilo ještě více, byla snaha pár lidí smlouvat o cenu vstupného, které činilo 70,- kč. Nemyslím si, že je to příliš vysoká cena (kdybyste od nás kupříkladu jeli do kina ve Zlíně, cca 30km vzdáleného, utratíte peníze za benzin a za vstupné dáte přibližně 120,-kč a do dvou hodin jste zpravidla venku..). Byla jsem překvapená trapností lidí, kteří přišli ve značkovém oblečení a chtěli jít dovnitř za padesát korun a posléze vytáhli tisícovku. Naopak jsem byla příjemně udivená vlastním špatným odhadem u typů lidí, kterým bych neváhala říkat od pohledu "socky", jež přišli a bez "blbých keců" uhradili celou sumu. Nebo týpci, kteří se snaží dostat dovnitř slovy: "Šak já si tam dám enom pivo a hned idu pryč.." Hm, na pivo maj, na vstup nemaj?

O to více si začínám vážit lidí, kteří již pravidelně ve svém volnu a zadarmo pořádají obdobné akce, a přitom si ještě musí vyslechnout stížnosti těch "věčně nespokojených", kteří zpravidla zůstanou pasivně sedět doma.

Tímto bych chtěla velice poděkovat všem členům zúčastněných kapel za to, že to s námi chvalčovskými nevzdali a dali do svého vystoupení veškerý svůj um. Konkrétně se jedná o borce z VSPH (Hulín), Čuňaski (Rusava), Krajíc chleba (Hulín), Nebo co (Hulín). Takže ještě jednou VELKÉ díky! Z mého hlediska hrajete a zpíváte prostě super!!

No, a uvidíme, co bude příští rok...jestli něco bude..

 

 

 

Autor: Alzbeta Furstova | pondělí 12.9.2011 14:42 | karma článku: 7,83 | přečteno: 895x
  • Další články autora

Alzbeta Furstova

Něco k rodině 1

15.8.2019 v 21:25 | Karma: 8,44

Alzbeta Furstova

Manželství pro všechny?

10.7.2018 v 22:40 | Karma: 32,66

Alzbeta Furstova

Podprsenková náhoda?

6.11.2016 v 16:21 | Karma: 23,57

Alzbeta Furstova

Absurdní poplatky..

23.1.2014 v 12:40 | Karma: 16,34

Alzbeta Furstova

"Money, money, money..."

26.7.2013 v 20:03 | Karma: 12,86