Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Petr Tomeš

15. 1. 2010 11:51
Reakce

"A ta se na různých místech staví jednoznačně k homosexualitě odmítavě.

Je mi líto, kamarádi - homosexuálové, mám vás ráda, ale stejně jako

lidé, kteří trpí roztroušenou sklerozou či jinou chorobou, budu brát

vaši orientaci jako "nemoc"." Pro vytvoření informovaného postoje byste si mohla doplnit informace. http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality#Psychology http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality#Choice_vs._innate http://ptomes.blog.cz/0911/shoda-odborniku-na-adopcich-deti-homosexualnimi-pary

0 0
možnosti
AF

eržabet

20. 1. 2010 14:19
Re: Reakce

Víte, je rozdíl mezi "informovaným" postojem a tím, co mám odvahu sama zastat a ustát jako jedinec navzdory spoustě tlaků médií apod. Nicméně díky. Mrknu.R^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

15. 1. 2010 9:23
souhlasim, ze michate nekolik veci dohromady

souhlasim, ze homosexualita neni normalni - z pohledu vetsiny ci z pohledu rozmnozovani. Ale jinak to nevadi a asi je v pohode, ze se bere bez predudku. Spis mi vadi misty az propagace ci jakasi adorace homosexuality.

Jsem pro to, ze homosexualove by meli mit moznost adoptovat deti z DD. Sice nebudou mit obe vzorova pohlavi, ale myslim, ze jkakoliv rodina je lepsi, nez DD.

A co se tyce rodiny - ano, jeji role je potlacovana a myslim, ze je to skoda a jisty znak upadku moralnich hodnost spolecnosti. Ale rodina muze byt i homosexualni, proste pevny svazek lidi, kteri jsou k sobe poutaci citem (partneri) ci pribuzenstvim.

0 0
možnosti

Centrotoma

14. 1. 2010 19:22
Matláte několik věcí dohromady.

Předně se píše "abyste", nikoliv "aby jste". Jako vysokoškolačka byste to mohla vědět a lidé Vás hned budou brát jinak. Jako rovného partnera k diskuzi na úrovni.

Homosexualita je citová a erotická přitažlivost ke stejnému pohlaví. To nemá se zachování rodu jako pudovou záležitostí co dělat. Jen to biologicky nejde. A to je velký rozdíl. Já jako gay dítě nechci. Zatím. Chci se soustředit na práci, bohužel platit daně (aby ženy, co se rozhodly zachovat rod, měly peníze z mateřské) a když se budu chtít o někoho starat, tak to bude o stárnoucí rodiče, aby si užili důchod, nebo o pejska.

Jsem lékař. A nevím, jak homosexualita vzniká. Neví to nikdo. Je mi úplně jedno, jestli homosexualitu někdo bere jako nemoc, nebo ne. Doporučuju si ale přečíst definici nemoci podle WHO a podle této definice homosexualita není nemoc, jen odchylka od normálu. Ano, souhlasím, že jde o chybu v matrixu a žádný homosexuál z toho radostí neskáče do nebe, ono žít jako gay není moc pohodlné, ale stalo se.

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

14. 1. 2010 20:14
Re: Matláte několik věcí dohromady.

gratuluji, pane doktore, máte samozřejmě pravdu... měli bychom ale za podobné názory být rádi, na co bychom potom reagovalil:-)

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

14. 1. 2010 16:29
Ale...

Nejhorší ze všeho jsou trpaslíci..ty potvory vám vlezou všude..a strašně rychle se množí...

0 0
možnosti
MJ

Miroslav Jindra

14. 1. 2010 16:07
1/2

Vtipne... Bible je peclive sestaveny, vybrany, znacne oklesteny a cenzurovany ve versich napsany brutalni pribeh. Sestavila ho cirkev a dala do nej jen to, co se ji do nej hodilo. Proto tam jsou jen 4 evangelia, pravdepodobne nejvetsich fanatiku a ostatni mozna evangelia, napriklad Jidasovo se uz do vydani nedostalo. Povazovat Bibli za pevny bod sveho zivota kazdy, dodnes si myslime, ze Zeme je placata. Na zacatku pisete, ze se jedna jen o 4% lidi a na konci v krestanskem zapalu varujete se zdvizenou pochodni proti  nějakým davům, co chtějí být podle Vás in tím, že mají jinou sexuální orientaci nebo hýří nespoutaným sexuálním životem.

0 0
možnosti
MJ

Miroslav Jindra

14. 1. 2010 16:07
2/2

Co to je nespoutaný sexuální život? Chudák holka co se s tím trápí do svatby a pak ani neví co má dělat a je v posteli k ničemu? A sexuální orientaci si lidi nevybírají, s tím se rodí, ale kdybyste jim pohrozila, že je například rozřežete pilou, jak je dobrým křeťanským zvykem, tak z nich určitě toho démona vyženete. No, pořád se bavíme o 4% lidí, takže klídek, ať Vám nepraskne pumpička. Nejsem žádný homofil, ale tyhle křesťanský bludy mě neskutečně vytáčí.

Stejně s tím nic nenaděláte, kdysi jsem o tom psal tady...

http://jindra.blog.idnes.cz/c/41533/Homosexualita-pochod-a-hysterie.html

0 0
možnosti
RJ

molok

14. 1. 2010 14:44
Co se týče homosexuality a Bible

věřící gayové berou jako podstatné, že Ježíš se nikdy nijak proti homosexualitě nevymezoval. A učení Ježíšovo je pravý základ Bible, to ostatní už je docela velký balast upravený na různých koncilech, ne nadarmo všechny věřící skupiny, které se v minulosti obrátily jen na Ježíšovo učení byly označeny Církví svatou za kacířské ...

0 0
možnosti
JM

Malicekk

14. 1. 2010 14:49
Re: Co se týče homosexuality a Bible

Stary zakon je balast8-o

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 1. 2010 14:41
Neuvažujete dostatečně logicky.

Z pohledu křesťanského uvažování: buď je to hřích, nebo je to nemoc. Tertium non datur. (Normalitu homosexuálního jednání vylučuje Písmo.)

Z pohledu ateistického: buď je to normální, nebo je to nemoc. Třetí možnost není dána. (Hříšnost je z ateistického pohledu pojmově vyloučena.)

Dřív byla homosexualita uznávána za nemoc ---> nebyl žádný problém ani pro věřícího, ani pro nevěřícího člověka.

V okamžiku, kdy byla vyškrtnuta ze seznamu zdravotních postižení a nemocí, vznikl problém, protože pro křesťana je to tedy nutně hříšné jednání, které musí odsuzovat, a pro ateistu je normální jednání, jehož tvrzená normalita je však v přímém rozporu s jeho biologickým puzením a homosexuální chování v něm vzbuzuje přirozený odpor. Ten zásadní nesoulad mezi tvrzením a skutečností pak samozřejmě vyvolává pnutí a střety a problémy; například i problém s rozhodováním o adopcích.

0 0
možnosti
MJ

Miroslav Jindra

14. 1. 2010 16:23
Re: Neuvažujete dostatečně logicky.

Driv bylo za carodejnictvi povazovany i to, ze mel clovek cerveny vlasy. Hlavne se prosimvas neodvolavejte na tu svoji krvavou minulost, pri ktere si cirkev nakradla odevsud vcetne templaru tolik, ze dodneska nevi co s tim.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

14. 1. 2010 14:29
Zatím co adoptivní rodina prochází

různými šetřeními(sociálky,psychologie apod.),klasická rodina ne.Máme zneužívání,týrání dětí.Otcové(matky) alkoholiky,gamblery apod.

Co je potom normální rodina?Máme cca 20 tis.dětí v dětských domovech a to pominu fakt,že cca  8 tis.dětí bylo odebráno jen z důvodů fin.problémů či bytových problémů rodičů.Tak vypadá pomoc sociálky v praxi.Náklady na dítě v dětském domově jsou cca 280 tis.za rok.Pěstoun bere cca  3,5 tisíce na dítě.Adoptivní rodič pouze to co normální rodič.

Jakákoliv podpora státu k udržení rodiny,adopci či k pěstounství je nejen lacinější,ale takové dítě má i správné návyky i zázemí.Dítě z dětského domova je bohužel zvyklé,že vše dostane bez ohledu na to jak často to zničí,ošacení,obuv,TV apod.Po 18 roce je vykopnuto na ulici.Každý kdo se chce věnovat dítěti si zaslouží naší podporu a úctu.

0 0
možnosti
JM

Malicekk

14. 1. 2010 14:32
Re: Zatím co adoptivní rodina prochází

R^

0 0
možnosti
N

narakN

14. 1. 2010 14:27
Vsecko

je lepsi nez ODS a Topolanek, kery rozkradli bohactvi nasi vlasti clovek furt neco plati, tricet korun doktorovi do kapsi, pak v lekarne kvuli par receptum utrati pulku penez co ma doprava je draha to je strasny v jakym state to zijeme zlaty komunisti to mel kazdej jistotu ze se onej stat postara ja sem tet treti rok bez prace co si myslite ze na socialce dostavam poradny penize k normalnimu ziti??? ANI NAHODOU! A vlada si jezdi medakama a ostatnima autama ze zapadu. Pivo tet zdrazili, cigarety co kourim v hospe jako z njelevnejich 60 korun zase o koruni vic kdy se to zastavi;-€;-€;-O

0 0
možnosti
JK

jhk2

14. 1. 2010 14:25
nechcete ustupovat s hranici moralky

v kontextu s homosexulaitou pisete, ze nechcete ustupovat s hranic morálky donekonečna.

takze homosexualove jsou pro vas za hranici moralky cili nemoralni

jinde rikate ze mezi nimi mate pratele

je podle vas moralni pratelit s nemorlanimi lidmi ?

0 0
možnosti