Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TondaN

28. 7. 2011 21:22
z mojeho pohledu

to má martin hekrdla velmi dobře srovnáno..ještě jsem od něj neslyšel nesmysl.. vás ,s prominutím ,neznám!

0 0
možnosti

debater

28. 7. 2011 13:31
Já myslím, že v současné situaci,

kdy pomalu dochází k hroucení států pod tíhou vlastních dluhů, budou mít lidé vlastnící kousek louky a zvyklí na alespoň částečné samozásobení svými výpěstky, výhodu. Až totiž dojde k opravdové krizi z důvodu platební neschopnosti mnoha stíátů, věci přestanou fungovat tak, jak jsme dlouhá léta zvyklí. Pro některé, hlavně pro lidi jenž jsou přesvědčeni, že lze vždy a vše za peníze nakoupit, to bude hodně veliké překvapení

0 0
možnosti

Bětka

28. 7. 2011 12:56
Nezaměstnaný

Žiji ve městě s 12ti tisíci obyvatel,kde každý den na trhu koupím přebytky od malopěstitelů. Většina rodin z paneláků má od zahrádkářů pronajatý pozeme a pěstuje si zeleninu,brambory,nějaké ovoce.Nikdy nevyjde levněji než dovoz kdovíodkud,ale je to o jiné chuti, trhám si zralé ovoce, vím čím hnojím a jakou chemií ošetřuji. O pohybu na vzduchu ani nemluvě. Hledání práce je kapitola sama o sobě, ÚP nemá snahu, ty kočenky za pžepážkou jen potřebují klienta odškrtnout v seznamu. Když hledám sám,nezabere mi to celý den, 7 dní v týdnu. Raději něco dělat na svém a pomoct rodině vyjít s penězi,než se užírat v nečinnosti, chodit po hernách nebo se povalovat v hsopodě.

0 0
možnosti

Kozel_

28. 7. 2011 17:48
Re: Nezaměstnaný

Já chápu, když někdo nemá příjem nebo dostává existenční minimum, že každá koruna navíc je dobrá. Ale tohle nemůže nabízet vláda jako řešení pro lidi. Lidi, dle možnstí a chutí to dělají často sami. S čímž budou mít nyní konec, Drábek jim zajistil neplacenou veřejně prospěšnou práci, takže tolik času už nebude.

0 0
možnosti

Kozel_

28. 7. 2011 10:55
Nezaměstnaný pracující na zahradě?

Znám to, jak bývalo na venkově. Lidé pracovali v JZD, v létě to bývalo i na traktoru od 5 h ráno do sedmi večer. Sedmi dní v týdnu. A využívala se i domácí zahrada či záhumenek, kde si vypěstovali zeleninu, doma se chovala prasata, králíci, koza, slepice. Družstevník utratil z potravin leda za chleba, který doma nepekl, jinak měl vlastní.

Co šlo jako přivýdělek po práci nejde jako hlavní obživa. Za socialismu byla navíc potraviny dosti drahé, dnes je většina z nich výrazně levnější. Zvl. zeleninu se nevyplatí pěstovat kvůli levným dovozům. Ano, česnek by se asi vyplatil, tolik práce nedá, kilo v obchodě stojí asi 120 Kč. Doma se vypěstuje snadno. Ale kolik toho česneku člověk sní? Taková cibule se ale už pěstovat nevyplatí, pokud nechce člověk pracovat za korunu na hodinu. I kdyby nezaměstnaný si vypěstoval většinu potravin - bramborami počínaje a zeleninou konče, tak to je špatné řešení. Stráví tím patrně dosti času, možná srovnatelně s plným úvazkem bez dojíždění. Efekt ale přece jen

0 0
možnosti

Kozel_

28. 7. 2011 11:03
Re: Nezaměstnaný pracující na zahradě?

malý. Ale nezaměstnaný, dle mého názoru, nemá ani zdarma zametat obecní ulice, jak mu chystá Drábek, ani doma pěstovat, chovat králíky či kutit kolem domu. Má hledat pořádnou práci, která ho uživí. Potraviny pro vlastní spotřebu jsou dobré jako přilepšení rozpočtu, ale jsou tu i další položky - ošacení, platba pojistného zdravotního i sociálního, aby byl jednou důchod. Pokud si něco vypěstuji, můžu pak počítat, že u česneku jsem ušetřil 120Kč na kilo. Pokud někdo začne prodávat, tak zde je nutné srovnávat s velkoochodními cenami. Ty jsou leckdy polovinou toho, zač to kupuje zákazník v obchodě - právě myslím u těch brambor.

Pokud by někdo takto hospodařil na zahrádce, tak se tím neuživí. Je známo od zemědělců, jak musí být velký pozemek, aby šlo hospodařit. Dřív k menším pozemkům lídé mívali práci, dělali na dráze, jezdili do cukrovaru. Krom toho doma malé hospodářství. U podnikání je nutné uvažovat vše - nutnost placení daní a za kolik se prodá věc na trhu (ne na tržišti).

0 0
možnosti

zly.previt

28. 7. 2011 10:42
ale milý pane,

myslíte, že to na venkově chodí jinak?8-oDokonce, představte si, už se zase rozmáhá i chov domácího zvířectva.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1366x
Ivan Fuksa (*1963) je ženatý a má dva syny. Považuje se za příbramského patriota - narodil se zde a vykonával zde funkci starosty v letech 2002 – 2006. Od roku 2007 působil jako první náměstek ministra financí, v roce 2010 byl zvolen do poslanecké sněmovny a jmenován ministrem zemědělství. Před rokem 1989 nebyl členem žádné politické strany, v roce 1992 zakládal ODS, kde zůstal doposud. Mezi hlavní koníčky, na které má stále méně času, patří maratónský běh, jachting, hory. Jeho životním krédem je – dané slovo držím!

Seznam rubrik