Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

aceman2

27. 1. 2011 15:18
Ať staví

Když náklady (cena stavby + náklady výběrového řízení) budou pro daňové poplatníky nižší a dálnice nebudou připomínat tankodrom a budou kvalitní, ať si je staví kdo chce a jak chce. Třeba každý kilometr jiná firma. 

0 0
možnosti
B

beda24

27. 1. 2011 14:53
a proč ne

ono by rozdělení velikých stavebních zakázek na menší výrazně přispělo ke konkurenci a snížení ceny.

v čr jsou 4 velké stavební firmy. pokud vypíšete zakázku v takovém rozsahu a s takovými požadavky, že se dvě tyto firmy musí spojit do združení, tak je konkurence velmi malá.

1 až 3 km dálnice na jedno výběrové řízení by bylo optimální.

0 0
možnosti
B

beda24

27. 1. 2011 14:54
Re: a proč ne

co je výhodnější pro lesy opravdu nevím, ale s tím stavebnictvím jste úplně vedle.

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 1. 2011 14:47
ono je to složitější

Neboli,každá firma by si měla volit právě to řešení,které je pro ní nejefektivnější. Kupříkladu, měla by firma s mnoha pobočkami volit centrální nákupy? Zdánlivě to tak vypadá, snad se něco ušetří při větší společné objednávce. ve skutečnosti  může ztratit něco mnohem jiného,čas při interní evidenci dílčích objednávek,čas při více stupňovém potvrzování,,peníze na udržovaní centrálního skladu-a nakonec aby si dotyčný pracovník pro ten objednaný výrobek dojel sám třeba z pobočky v Chomutově do centrály v Praze měsíc potom co jí potřeboval...To je na okraj.

Těžko říci, co je vhodnější pro koncepci lesů ČR-když nemáme bližší informace.tedy zda by bylo vhodnější aby třeba celou zakázku pro všechny lesy dostala jedna firma, a nebo aby bylo výhodnější,aby se opravdu rozpadla na stovky zakázek, stovky  malých území,lišících se jak kvalitou lesa,tak různou potřebou péče.  On i ten knížepán měl v každém lese jiného hajného...

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1366x
Ivan Fuksa (*1963) je ženatý a má dva syny. Považuje se za příbramského patriota - narodil se zde a vykonával zde funkci starosty v letech 2002 – 2006. Od roku 2007 působil jako první náměstek ministra financí, v roce 2010 byl zvolen do poslanecké sněmovny a jmenován ministrem zemědělství. Před rokem 1989 nebyl členem žádné politické strany, v roce 1992 zakládal ODS, kde zůstal doposud. Mezi hlavní koníčky, na které má stále méně času, patří maratónský běh, jachting, hory. Jeho životním krédem je – dané slovo držím!

Seznam rubrik