Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Dobrý nápad!

Taky by se hodilo: "Nejsem debilní, hůře slyším."

1 0
možnosti
Foto

Manželka pracovala v Domově pro seniory. Dvanáctihodinové služby a celý den v tempu a těch "hodných dědečků a babiček" tam opravdu moc nebylo. Klienti mají sestřičky, které se o ně starají za služky a mnozí jim dokáží pořádně zatopit. Slušně poděkovat za to co pro ně sestřičky dělají se neobtěžoval skoro nikdo. Pro mnohé to je jejich poslední "zábava" a možnost jak někomu znechutit práci a někdy i život. Je dost zlých lidí a ty ani stáří k lepšímu nezměnilo.Klepání bylo pochopitelně samozřejmostí a tykání nepřipadalo v úvahu....to je trochu pohled z druhé strany.

2 0
možnosti
Foto

R^R^ Tyhle karty se uplatní i u nás doma! Proč se vysilovat mluvením? Kdykoliv zvýšíš na mě hlas anebo připomeneš starou trapnost, máš žlutou!

Ale teď vážně. My mladší si poradíme, ostatně paní Naďa o tom mluví, ale ti starší lidé už se bránit tak nedovedou, a proto jsou ty karty suprové, rychlé a důrazné! Doporučuji vybavit kartami i k návštěvám lékařských ordinací, úřadů apod.

2 0
možnosti
Foto

:-) Jarmilo, vy jste mě potěšila! Díky! A určitě to potěší i Naďu! Je to přesně, jak píšete, my mladší si poradíme, ani já ve svých sedmdesáti se nedám, ale jak roky přibývají, schopnost obrany pomalu mizí. A karty, jak píšete, jsou suprové, rychlé a důrazné! R^ A pro naše seniory by měli být všude! To by protistrany koukaly, jaké karty by na ně senioři vytáhli! ;-)

1 0
možnosti
MB

Domov důchodců, řadím do sféry služeb. Podobně, jako MHD, hospodu - hotel. Jeden slouží - druhý je klient. Samotný chod, pro ty prvosledové přinese řadu potíží i nepříjemných situací. Klient může mít své slabůstky - omezení, v krčmě se zjeví opilec, bude demolovat WC a pokusí se utéci bez zaplacení. Podobně v hotelu. Pořád je to ovšem - Člověk = klient. Přesně je tomu tak i na úřadě ! Úředník se živí tím, že má před sebou frontu - té poskytuje služby své. Není možné to otočit ! Vstupovat bez zaklepání, není možné tykat - není možné oslovovat babičko ! Jde o klienta - pana Nováka - paní Novákovou, jde o člověka ... ! :-)

3 0
možnosti
MB

Snad ještě neutrální dodatek.

Počínaje rodinou - přes úřady a domovem důchodců konče - Existuje něco. Já to nazývám "Systémem spojených nádob". Ti zúčastnění, např. starší, si dehonestováním starších - např. rodičů neuvědomují ! Dávají návod mladším - dětem, jak k nim samotným mají do budoucna vůbec přistupovat ! ... :-)

2 0
možnosti