Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řěšení je velmi jednoduché. Zákon, který nařizuje každou stavbu stavěnou bez stavebního povolení zlikvidovat. Až po této likvidaci by mohl investor požádat o řádné stavební řízení. Myslím si, že by stačil půlrok platnosti tohoto zákona a byl by klid (a mnozí úředníci na stavebních úřadech bez peněz).

1 0
možnosti

Jo, tohle znám. Kdysi jsme jako občanské sdružení napadli jednu černou stavbu, úřad zahájil "řízení o odstranění stavby", my se zaradovali, ale brzy zjistili, že toto řízení je ve skutečnosti cestou, jak dodatečně stavbu zlegalizovat. Šlo o velké peníze, stavba byla součástí projektu z EU a kdyby se to zpozdilo nějakým řádným stavebním řízením, přišli by o dotaci 84 milionů Kč...

1 0
možnosti
JK

Trochu nepřesné. Řízení o dodatečném povolení stavby je  stejné jako stavební s tím, že stavebník má navíc další povinnosti stanovené stavebním zákonem.

0 1
možnosti
JK

Výše pokuty musí odpovídat  "správnímu očekávání" . Jinak řečeno  pokuta za černou stavbu RD  se ukládá ve výši odpovídající podobným pokutám za podobné porušení zákona jinde. Navíc hrozí odstranění stavby. Prostě není to tak prostoduché jak si představuje autorka. ;-)

0 0
možnosti

Odstranění hrozí, ale reálně mi řekněte, kolikrát se opravdu udělalo... svoji zkušenost píšu výše.

1 0
možnosti
OP

Napadá mě, žen by někdo z účastníků stavebního řízení měl požadovat hlukovou studii - neprodleně

0 0
možnosti
JK

Požadovat může cokoliv. Je na stavebním úřadu, aby posoudil oprávněnost požadavku.;-)

0 0
možnosti