Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

foxkelt

19. 6. 2012 23:53
A něco chybí...

S verzemi Joomly je to jako s úplně novým operačním systémem bez dobré zpětné kompatibility. Přibydou funkce, ubude použitelných aplikací. Takže v základu je sice něco nepříliš zásadního navíc, ale pluginy a moduly, tvořící podstatnou část funkcionality, v nové verzi nechodí. Když chodit začnou (mnohdy jen po změně pár řádků kódu), je tu nová Joomla a jede se nanovo. Speciálně Joomla s dvojkou na začátku se tímhle problémem vyznamenala. Odzkoušených pluginů je jak šafránu.

Dělám v Joomle, nic proti ní, ale vůbec nezachytila například trend Google lépe hodnotit rychlejší weby. Minimalizaci počtu HTTP requestů sloučením CSS a JS souborů umí jen s pomocí pluginu - a tedy pomalu a nedokonale. Ošetření duplicitních URL je zoufalé, navíc pluginy a moduly produkují co chtějí. Takže - Joomla žádná sláva. Možná nejpoužívanější (proč se taky učit něco nového), možná nejvariabilnější (když teď použijete verzi 1.7 a s 2.5 počkáte tak rok na dostatečný počet funkčních doplňků).Ale to je vše.

0 0
možnosti
D

daf83

20. 6. 2012 22:02
Re: A něco chybí...

s vydanim nove verze a nekompatibilitou nekterych doplnku, at jiz pluginu nebo modulu mas jiste pravdu - ale s tim musi clovek s prechodem na jinou Major verzi pocitat, jelikoz je zde velky zasah do jadra systemu - pokud by se to tedy prirovnavalo k OS, tak ve Windows 7 take nativne nejde vetsina aplikace z MSDOSu (samozrejme bez poutizi virtualu nebo zpetne kompatibility). Ale pokud je jiz plugin udelan na verzi 2.5.x tak by vse melo byt v ramci teto vyvojove vetve OK. Pokud ale srovnam kuprikladu s WP, tam mi prijde situace s rychlosti a moznostmi rozsireni horsi. Ale budu rad, kdyz mi to nekdo vyvrati nebo doporuci neco jineho..od toho to je preci diskuse:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 579x
amatérský fotograf profesí učitel a lektor ICT. Zájmy: fotografie, 2D a 3D grafika, CMS Joomla!, sport, informační technologie a vzdělávání. Více informací na www.david-frybert.cz

Seznam rubrik