Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Fruhbauer

16. 5. 2008 10:01
A ještě autor...

Všichni absolventi učňovských škol, tedy řemeslníci určitě nebudou mít svou vlastní živnost, naprostá většina z nich budou zaměstnanci. Tady jsou údaje Českého statistického úřadu o průměrných mzdách za 4/4 2007, podle odvětví. Průmysl - 22721 Kč , stavebnictví - 24188 Kč, veřejná správa a obrana, povinné soc. zabezpečení - 26644.

0 0
možnosti
J

jarik88

15. 5. 2008 22:53
Škoda konce

:-/Až na ten hloupý konec pěkný článek. Jen jste to s tím navážím do syna přehánět nemusel. Ten kluk si to nezaslouží. Navíc se ani nedivím. Mě by to naštvalo také.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

15. 5. 2008 19:05
Ubohost

Navazet se do syna premiera je opravdu ubohost. Kdyby se na gymnazium dostal, zrejme byste otce narkl z protekce.

Vysledek prijimacich zkousek na stredni skolu je loterie, i vynikajici zak ZS muze vybuchnout, protoze .... ho boli hlava nebo se vcera rozesel s holkou a nemuze se soutredit nebo tisic jinych drobnych duvodu...

To, ze zak ma v podstate jediny pokus, ktery se uskutecni v predem dany a neodvolatelny okamzik, je proste mizerie. Druhe kolo je fraska, protoze skoly nejsou povinny ho vypsat.

0 0
možnosti
F

Fruhbauer

15. 5. 2008 23:26
Re: Ubohost

Přečtěte si ten blog ještě jednou, asi jste ho špatně pochopil(a), já jsem se do Topolánka mladšího vůbec nenavážel. Psal jsem o odéesácké kampani, která má zvýšit zájem o učňovské školství a o tom, že živit se rukama není žádný med.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

15. 5. 2008 11:58
Pro autora.

Záleží na prospěchu dotyčného žáka. Pokud má vysvědčení s vyznamenáním, byla by zhovadilost jej posílat do učení, stejně tak se nažit se, aby se dítě s podprůměrným prospěchem dostalo na výběrovou školu, kde bude jenom trpět.

0 0
možnosti
F

Fruhbauer

15. 5. 2008 12:11
Re: Pro autora.

Ale jde přece o to, aby se dítě mělo v životě dobře. A když řemeslník bere tak hodně peněz , má dokonce víc, než každý úředník, jezdí v novém autě a ostatní jim závidí, jak čtu v diskusích, proč by se nevyučil i když má samé jedničky?

0 0
možnosti

WIFI

15. 5. 2008 8:09
blbost

Pokud je řemeslník schopný, spolehlivý a dělá kvalitně, tak si vždy vydělá více než úředník. To je prostě fakt potvrzený exspolužáky.

0 0
možnosti
MB

buxus

15. 5. 2008 8:33
Re: blbost

Souhlas. Parta pěti pokrývačů mi překládala střechu na chalupě právě před deseti dny. Práce jim šla od ruky, měli všechno zorganizované, včetně potřebné mechanizace, tašky dovezl kamión přímo od výrobce. Každé ráno se ke mně sjížděli auty a žádné z nich nebylo starší pěti let. Nepřipadali mi jako lidé, které práce ubíjí. Byla s nima sranda. Skorem jsem jim záviděl.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

15. 5. 2008 7:19
Dobrá zpráva.

Nepřijetí pana Topolánka jr. ke studiu na gymnasium je dobrá zpráva.

Je to dobrá zpráva o tom, že vrchní mocný této země neposílá děti do snobských škol pro vyvolené, ale podrobuje je normální soutěži mezi normálními lidmi.

Je to dobrá zpráva o tom, že šéf vlády neuplatˇňuje své jméno a moc k zajištění výhod svým blízkým a známým a nemá korupčněintervenční sklony.

Je to dobrá zpráva o tom, že na gymnasiích jsou lidé, kteří si nesednou na zadek před známým jménem, nepoklonkují před mocnými, ale snaží se chovat čestně a spravedlivě.

Je to dobrá zpráva o tom, že občanský princip a demokratické myšlení má u nás reálné zázemí.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

15. 5. 2008 1:58
Vážený autore...

... ale vy každý mluvíte o něčem jiném. Vy o práci dělníka v továrně (a že dnes je už dost továren, kde to rozhodně není "ve špíně") ale v případě politiků se mluvilo o ŘEMESLECH, která očividně v továrně neprovozujete, třeba Váni zmíněný klempíř-pokrývač, nebo instalatér či zámečník A vězte, že ti si v mnoha lokalitách při jejich nedostatku vydělají tolik, že skutečně mohou celkem přezíravě odmítat zakázky a být nepříliš vlídní ke klientům.

0 0
možnosti