Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SID

18. 2. 2008 15:26
Jde jen o zdravý rozum.

Policie by měla být tam, kde je jí třeba a ne tam, kde se jí to vyplatí ! O městské policii to platí desateronásobně, protože ti jsou více či méně buzer.anti. Kde by mohli náhodou dostat přes chrup, raději nechodí. Něco málo na cestách najezdím 30 - 40 tis / rok a nemyslím si, že je to až tak hrozné s našimi řidiči. Když vidím, že za mnou někdo hodně pospíchá, tak mu  uhnu a nesnažím se jej umravňovat ! Stejný způsob ježdění je po celé Evropě. Zvýšený počet našich nehod lze do značné míry dát na vrub kvalitě našich cest. Nejsou místa na bezpečné předjíždění, stoleté ostré zatáčky, opačné klopení vozovky, přetížené některé cesty, zvýšený silniční provoz obecně, špatná přehlednost značení, občasné kalamity typu námraza, mlha...... 

Samotná rychlá jízda není vždy ten nejhorší faktor. Mnohem horší je například jízda  středem vozovky, která zabraňuje bezpečnému předjetí.

Bohužel pozornost policie se zaměřuje jen na rychlost a parkování, ale to teď i do budoucna nic neřeší!

0 0
možnosti

alex hart

18. 2. 2008 20:48
Re: Jde jen o zdravý rozum.

Jaksi jste zapomněl na ty kretény, kteří  v obci, kde je standrtních 50km/h a k tomu zákaz předjíždění Vás budouza každou cenu předjíždět a dělat ještě řadu dalších nebezpečných kejklů.

Oni tím ušetří třeba jen tři čtyři minuty, nebo ani to ne, ale pro svůj adrenalin musejí riskovat kolizi, zranění chodce a pod.

Prostě jako hovada, a furt dokola, a dokola a dokola. A ještě toto své chování někteří zde na blogu obhajují.

No to se nedivím, že to tady stojí za houby, když máme takové spoluobčany.

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 2. 2008 14:54
nesvádějte to na bodový systém

Vyvíte, co se smí a co se nesmí, pokud to nedodržujete, vědomě porušujete zákon a co je horší, ohrožujete životy ostatních lidí. Ohrožujte si svůj život. Nevymlouvejte se. Osobně doufám, že lidi, kteří nedodržují předpisy v rychlosti, předjíždění, přednostech a alkoholu apod. si pokud možno co nejdříve spáchají takovou újmu, že pokud přežijou, už nikdy nebudou schopní fyzicky řídit auto. Jinak se jich totiž slušná společnost nemá šanci zbavit...u nás.

0 0
možnosti

Rob

18. 2. 2008 9:35
Chránit a pomáhat

Myslím si, že Policii platíme právě proto toto heslo, které te'd mají v pruhu na svých vozech. Bohužel se se ale chová podle hesla číhat za bukem a "buzerovat". Viz přecod od Žofína kolem, kterého všichni jezdí jako šílenci. Přes mnohá upozornění polici číhá o 200 m výše ukryta za křižovatkou. Jasně viditelný policista u tohoto přechodu by sice pokuty nevybral, ale jezdilo by se tam podle předpisu a lidé by byli chráněni abylo by jim pomoženo.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

18. 2. 2008 9:45
Re: Chránit a pomáhat

Policiste, obzvlaste ti mestsi, maji prijem zavisly na tom kolik vyberou. Ti ktere jsme si zvolili to takhle vyspekulovali a policiste se uz jen prizpusobili situaci.

0 0
možnosti

Adrian Monk

17. 2. 2008 18:29
Tak přesně o to, pane Fruehbauere, jde

Já vůbec nemám policajty rád, dokonce je nenávidím, za domem mám jejich střední školu, ale jedno je potřeba zdůraznit: Pokud se národ rozhodne k občanské neposlušnosti tak, jak to předvádějí Češi, včetně vás, můžou se třeba posrat, ale nic nezmění.

Představte si: Je mi o něco víc než vám, za život jsem ujel milion km. od roku 90 asi 700t. Poslední nehodu jsem měl v roce 1979 (blatník a světlo). Poslední pokutu jsem dostal v roce 92 (100 Kčs za parkování na Praze 1).

A představte si: V obci držím limit hned od značky a zase až do značky, ne jako vy. Šílené, co?

Cítím se dost starý, abych rozdával rady a ponaučení: To pro vás zní: Nevadí mi, že dodržujete předpisy jen trochu, ale v tom případě nechápu, proč jste vlastně psal tento článek. Prostě se chováte jako standardní Čech a není důvod se tím chlubit. Vy si myslíte, že jste lepší než jiní, ale to není pravda, jste stejný, jen se víc bojíte, a proto to maskujete za slušnost. Smysl bude mít, až ujedete třeba 10t km bez jediné vady,

0 0
možnosti

autor

17. 2. 2008 18:51
Re: Tak přesně o to, pane Fruehbauere, jde

Jen mi netvrďte, že jste nikdy neprojel kolem značky šedesátkou, já neříkám, že je to správné, měl jsem na mysli, že je důležitější měřit a pokutovat ty nebezpečnější přestupky, já nejezdím po městě stovkou a po dálnici přes dvě stovky, nejezdím do zákazů, na červenou, přes plné čáry a podnapilý, neparkuji na přechodu, ani na chodníku, ale nechápu, co to má společného s tím, že se bojím, jedním z mála mých prohřešků je, že nedobrzdím před obcí, ale polepším se. Řidičák mám od roku 1970 a nikdy jsem neměl žádnou, zaviněnou, ani nezaviněnou nehodu.

0 0
možnosti

Pirát

17. 2. 2008 18:05
Cha, cha, cha, che, che, che, chi, chi, chi

Mám auto, které nebylo zrovna levné, Proto ho mám v majetku firmy. Tím si snižuju daňový základ a tudíž moje příjmy jsou hluboce pod celostátním průměrem.

Tudíž, návrh, že by se výše pokut měla odvozovat od příjmů schvaluji. R^

0 0
možnosti

autor

17. 2. 2008 21:25
Re: Cha, cha, cha, che, che, che, chi, chi, chi

To se ovšem nemáte čím chlubit, ale jsou i lidé, kteří koupí auto třeba pro své rodiče, sami s ním vůbec nejezdí a také si sníží daňový základ. Jestli to někdo využívá, nebo dokonce zneužívá, je chyba systému a já s tím, bohužel, nic neudělám. A teď tomu nasadil korunu Topolánek s rovnou patnáctiprocentní daní a neplacením zdravotního a sociálního pojištění od určité hranice, to je nehoráznost prvního stupně!

0 0
možnosti

Stará kára

17. 2. 2008 17:03
S první částí první věty souhlasím

To o bodovém systému je nesmysl.  Bodový systém za nic nemůže (přenejmenším nemohl nic zhoršit). Tragická je jeho aplikace.

0 0
možnosti

Kirk

17. 2. 2008 16:54
Pokud by policie bodovala dobře,

a usilovně, jistě těm pirátům nasbírá dostatečný počet bodů i u začátků a konců obcí.

Já se zpomalováním "před cedulí" problém nemám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
dělník,ročník 1955,rád čtu,sportuji a sleduji život kolem sebe

Seznam rubrik