Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všeználek

26. 2. 2008 6:00
Ono to nebude tak horké.

Ti co tady na int. fórech vykřikují ty své výpotky ve kterých pohrdají nízko a středně příjmovými skupinami obyvatel a nadávají jim do lůzy, zlodějů a zrůd jsou většinou dětičky zprivatizovaných komunistů které byly od mala vychováváni k totalitnímu myšlení. A to u nich zůstalo i poté co jejich rodiče převlékli kabát. Jsou to lidé kteří nikdy nic nedělali a pokud něco dělají tak je to popíjení kávy na teplém místečku kam byli protekčně dosazeni. Lidé kteří se sami vypracovali a zbohatli svou pílí, tak si váží každé práce neb ví, že i oni kdysi byli ta tzv spodina. Nutno podotknout, že ti lidé, kteří na fórech vykřikují takové nesmysly jako že by měli mít volební právo pouze bohatí neb podle nich údajně všechny ostatní živí a ještě se u toho hrdě hlásí k ODS tak dělají této straně a vůbec pravici u nás medvědí službu a divím se, že je ještě nějaký politik z těch stran co mají v názvu slůvko demokratická neposlal do háje.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

26. 2. 2008 7:13
Re: Ono to nebude tak horké.

jenom aby nedoslo k nejakym omylum: jsem zamestnanec, pravda, nedprumerne ohodnoceny, ale ne diky tomu, ze popijim kafe v teple kancelare, ale ohodnocen jsem za to, jaky prinasim firme zisk. zvim se sam od osmnacti let, a od rodicu jsem zdedil celych nehoraznych czk 30.000 v hotovosti, z nichz vetsina padla na zarizeni pohrbu, jeden exemplar skody 120, stare pouhych 25 let, a najemni byt kdesi v prdelkovicich. a prave proto, ze nehodlam dopadnout jako moje rodice a trikrat pocitat kazdou korunu, tak prave proto jsem pravicak s takovymi nazory, jake mam. takze pokud jsem nyni rekneme "vyseprijmovy" zamestnanec, neni to kvuli nejake protekci, nebo jinym zasluham, ale pouze diky tomu, co umim, jake mam znalosti, a jak prinosny umim byt pro firmu.

presto trvam na tom, ze ti "mene schopni", pripadne "neschopni", maji takovou zivotni uroven, jakou maji, pouze diky socialni siti, ktera je placena i z mych dani - tedy oni bez tech bohatych byt nemohou. ja se bez te levice nejak obejdu ...

0 0
možnosti
K

Kakarel

26. 2. 2008 0:19
Grupo,

ty jsi asi miláček všech svých zaměstnanců, viď? Tržní mašina ví co je dobré pro obě strany. Ty to budeš taky jednou vědět, neboj se. Oni ti to lidi řeknou.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

26. 2. 2008 7:15
Re: Grupo,

problem je mozna tak trosku v tom, ze jsem sam zamestnanec ... a se svym zamestnavatelem, takto odpornym kapitalistou, si naramne rozumime ;-)

a popravde, me osobne zas tolik nezajima, co je dobre pro obe strany ... me zajima, co je dobre pro me. druha strana necht si dela co umi, pokud k tomu nebude potrebovat me ani moji penezenku R^

0 0
možnosti

Absolutně pravicová tržní mašina

25. 2. 2008 22:55
Málo místa, málo času...

Nevím proč, ale něco v tomhle textu mne oslovilo. Je v něm mnoho pitomostí o stamiliónových odměnách, na které vydělali "ti dole" atp. ALE přece jen souhlasím se základní myšlenkou, že pravice bez levice nemůže být. A NAVÍC říkám, že odpovědná pravice se chová tak, aby se i levice měla dobře...možná i lépe, než si zaslouží...pak totiž nedojde k sociálním otřesům a udrží se tzv. "sociální smír". Pravice to nebude dělat pro levici, ale PRO SEBE!;-)  Já tomu říkám odpovědnost, ale nevykládejte si to tak, že skladník může přijít za majitelem fabriky na kafe a říct si o zvýšení platu, jinak že založí odbory. Dostane padáka z nepovedené armádní zakázky.:-)

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

26. 2. 2008 7:21
Re: Málo místa, málo času...

pravice bez levice nemuze byt ? vy snad tvrdite, ze obycejny delnik nemuze byt zastance soukromeho vlastnictvi, odpurce prerozdelovani a stoupenec pravicovych myslenek ? ze obycejny delnik nebo remeslnik se nemuze postarat sam o sebe a od ostatnich nic nechtit, coz je zaklad pravicactvi ?

socialni smir je sice hezka pohadka, nicmene to, ze se nekdo ma blbe, nebo presneji hure nez se domniva, ze ma nejake "pravo" se mit, neopravnuje nikoho k nejakym nasilnostem, nedejmarx rabovani, znarodnovani, a podobnym prasecinam ... pokud se nekdo ma blbe, holt by se mel vlastnimi silami zaslouzit o to, aby se mel lepe ... nikoliv prijit za schopnejsim a uspesnejsim sousedem, a pulku majetku takovemu sousedovi sebrat ... protoze je to prece "socialne spravedlive" ...

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

25. 2. 2008 19:17
nu ...

muze me autor zkusit vysvetlit, k cemu ja potrebuji nejakou levici ? a opatrne s temi masami pracujiciho lidu, on totiz pravicak muze byt i schopny a pracovity remeslnik nebo delnik ... proti tem ja nemam nejmensi pripominky, ovsem takovi zase nejsou zrovna ti, co nejhlasiteji rvou nejaka hesla o socialni spravedlnosti ... nu a ti druzi, mene chopni a mene pracoviti ... tak tyhle ja opravdu k nicemu nepotrebuji, a pokud by tento vztah byl oboustranny, stalo by me to na danich o nekolik (desitek) tisic mene ... 

kde tedy autor dosel k nazoru, ze levice a pravice se potrebuji VZAJEMNE ? o tom, ze levice by bez prispevku tech schopnejsich a uspesnejsich pomrela hlady neni treba nejakych sahodlouhych rozboru ... ale obracene ?

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

25. 2. 2008 19:40
Myslím, že svět bez takových asociálu jako Ty

by možná byl o pár desítek let zpátky.

Ale zase v pohodě a klidu. Bez nenávisti, zloby,....

Kdybych si měl vybrat, tak je to jasné.

0 0
možnosti

Wolf

25. 2. 2008 19:04
To je pořád dokola...

Už mi to věčné dohadování leze krkem, přesto si dovolím nesouhlasit. Píšete, že ti schopní něco vymyslí a méně schopní to udělají, ergo jedni potřebují druhé. To není pravda. Čistě teoreticky, schopní by se bez neschopných obešli - projektant dokáže pracovat i jako dělník u pásu, zatímco obráceně to opravdu nejde. Kdyby "neschopní" nebyli, museli by schopní chtě nechtě zastat i jejich práci, čili mzdy v nekvalifikovaných profesích by významně vzrostly. Celé je to samozřejmě nesmysl, čistě hypotetická úvaha.

Je zásadní rozdíl mezi tím mít sociální cítění (dobrovolná solidarita) a mít levicové názory (vynucená "solidarita").

Fašismus a nacismus není pravice, o které zde celou dobu hovoříme. Naopak, v tomto pojetí se jedná o levici. Vždyť si přečtěte volební program NSDAP, vyškrtejte rasovou nenávist a každý socialista se musí olizovat až za ušima :-)

Souhlasím, že je lepší "kultivovaná" levice než nekultivovaná komunistická sebranka. Ovšem že bychom ji zrovna potřebovali k životu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
dělník,ročník 1955,rád čtu,sportuji a sleduji život kolem sebe

Seznam rubrik