Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

duhacenzor

2. 11. 2010 18:51
To takhle

přijde týpek k policejní hlídce a praví: Půjčte mi vaší pistoli a kryjte mne, jdu vykrást tu banku naproti. Vy jste asi zbláznil, poldové na to. Jak zbláznil, na autě máte přece napsáno, že máte lidem POMÁHAT A CHRÁNIT.

P:S: Jen tak mimochodem: je fakt, že poldové se vyžívají v nepotřebných věcech, popsanými absurdními kontrolami pneumatik počínaje, nočním vyhazováním nikomu neškodících pokojně spících bezdomovců v parku konče, nicméně dělají to na základě blbého rozkazu vydaného blbými magistráty a ministry, nikoli, že by si sami zas tak rádi vymýšleli kraviny k ničemu.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 11. 2010 15:17
Před pár dny

jsem si říkal, jestlipak naše čacká policie vyjede prvního listopadu kontrolovat ty zimní gumy, když je v noci 8 stupňů nad nulou a přes den 17. No - a nezklamali! Tak tihle šašci si stěžují, že jim mají být sníženy platy!  Já bych jim je nesnížil, já bych je vyhodil a takovou policii zrušil! Tahle "kontrola" je exemplárním příkladem, co si policie sama o sobě myslí, proč že tu je. A kvůli "pomáhání a ochraně", dokonce ani kvůli zvyšování bezpečnosti to nebude! Buzerace, hnidopišství a ještě jednou buzerace, to je naše policie. Policii, jejímu vedení i jejím "mluvčím" 3 x fuj!!!

0 0
možnosti
RC

Rickr

2. 11. 2010 15:01
Už to vidím...

Po řeči policejní mluvčí o tom, jací jsou ti kluci vlastně hodní, že mi to pouze vysvětlí, jsem si představil reál:

Tak, pane řidiči, vy nemáte zimní pneu. Ale je 15°C. Dobrá, tak vám domlouvám za ty pneu a teď mi předveďte povinou výbavu, trojůhelník, žárovky..všechno máte? Co bych tak ještě..jo lekárnička! Taky má,hmm..co bych..zelenou kartu taky má..tak si alespoň půjčím doklady, zalezu si s nimi na půl hodinky do služebáku, ať si ten ... počká. A za půl hodinky slastného pospání mu popřeju šťastnou cestu a mluvčí to pokreje...

Aneb pomáhat a chránit v reálu.

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 11. 2010 14:03
Každé takové absurdní nařízení ...

.. nepochybně může vést k policejní šikaně. Asi nejlepší by bylo, kdyby řidiči používali zdravého rozumu, přezouvali na zimu včas a pokud nemají přezuté auto nevyjížděli za nepříznivých zimních podmínek. To je bohužel jen zbožné přání. Vždycky najdete značné procento lidí, kteří budo tvrdit, že nějaké zkoušky autorizovaných zkušeben je nezajímají, že odborníci jsou ve vleku pneumatikářské lobby a že jejich dědeček předjel Amundsena při závodu o jižní pól na ojetých letňácích. Jak to jinak řešit? Pokutou až něco zaviní, vyšším pojistným, nebo úhradou škody na jejich náklady? Až mne takový trouba smete, už se možná ani nedozvím, jak ho potrestali.... Takže tohle je situace, která asi pozitivní řešení nemá.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 11. 2010 15:24
Re: Každé takové absurdní nařízení ...

A co třeba takhle - jeď si na čem chceš, ale když zablokuješ silnici na sjetých nebo letních gumách, zaplatíš nejen pokutu, ale i náklady vzniklé zácpou. Pokud jsi takový mistr že projedeš na slickách, OK. Ale jestli se zahrabeš a nebudeš mít předpisové vybavení, máš smůlu. V případě firemního auta by měla smůlu firma - řidič by dostal pokutu, ale pokud měl nařízeno firmou vyjet s nepředpisovým obutím pak by úhrada nákladů spojených se zablokováním silnice platila firma. Myslím, že by si každý rozmyslel  s jakým vybavením bude jezdit s ohledem na skutečné povětrnostní podmínky a ne na kalendář.

0 0
možnosti
G

gumidos

2. 11. 2010 13:47
je možné to těm pitomcům znechutit

ano, používám pojem pitomec, protože ten kdo chce buzerovat řidiče při 17 stupních za letní pneumatiky, si ani jiné označení nezaslouží.

Podobný přestupek bych odmítl a odmítl bych se s Krišotem vůbec bavit. Projednat ve správním řízení. Do zápisu o přestupku uvést požadavek na projednání ve správním řízení a ještě údaj z teploměru vozidla. Doporučil bych vyfotit si SPZ policejního vozidla a hned potom i údaj teploměru. Ve správním řízení pak argumentovat nenaplněním materiálního aspektu přestupku - tedy porušením státem chráněného zájmu.

V podstatě stejná situace se bude opakovat na jaře, až bude možná 25 stupňu nad nulou a zase nějaký pitomec bude stát hned za značkou a vybírat.

0 0
možnosti
MM

Point_M

2. 11. 2010 14:23
Re: je možné to těm pitomcům znechutit

Několik poznámek k výlevu emocí:

a) na jaře Tě nikdo kontrolovat nebude, na zimácích můžeš klidně jezdit celoročně :)

b) vše co jsi napsal samozřejmě udělat můžeš, ale jediný efekt bude takový, že na rozdíl od těch kluků v uniformě co ti nejspíše připomenou že "tady" máš mít přezuto tak to řízení tě bude stát minimálně 5 tisíc a můžeš vysvětlovat co chceš a jak chceš. Prostě jsi porušil zákon. Pak se sice nebudeš cítit jako blbec, ale jako Alenka v říši divů zcela jistě.:-P

0 0
možnosti
JD

pedr64

2. 11. 2010 12:48
ta včerejší reportáž přesně ukázala

to, proč většina lidí mluví o pilicii s despektem. Ano, bylo 1.11. a platí určitá povinnost. že je tato povinnost vzhledem k povětrnostním podmínkám absurdní je druhá věc, hlavně že můžeme buzerovat(pardon, vyžadovat důsledně plnnění předpisů)

0 0
možnosti
P

p555

2. 11. 2010 12:47
a?

a kde je ten humor?

0 0
možnosti
S

Serge

2. 11. 2010 13:01
Re: a?

Autorovi zřejmě přišlo vtipné, že policisté v košilích s krátkým rukávem kontrolují zimní výbavu. Nepochopil, že jde o brigádu otužilců. :-)R^

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

2. 11. 2010 12:46
Jenže to je...

...zmýlená ;-) Pokutovat hříšníky budeme...2tis + bodík...a kotel :-P;-D

0 0
možnosti

Marki123

2. 11. 2010 12:46
Kouzlo nechtěného

Nebojte, až minete značku konec povinné zimní výbavy, můžete auto hned přezout :-) ať je zima jakákoliv.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Původním povoláním telekomunikační inženýr. Po r. 1991 se věnuje marketingu a pc grafice. Řadu let pracoval pro společnost vyvíjecí systémy pro odhalování falzifikátů. Od r. 1997 se zabývá zdravotnickou problematikou a byl jedním z prvních, kdo se začali specializovat na reklamu a marketing v českém zdravotnictví. Službami pro zdravotnictví se dnes téměř výhradně živí. Pracuje pro soukromé subjekty, příspěvkové organizace a zdravotní pojišťovny u nás i na Slovensku. V současnosti se zabývá plošnými přeregistracemi a transformacemi zdravotnických zařízení na právnické osoby. Provozuje webové stránky www.admedica.cz, www.mediposter.cz a www.spolecenskyservis.cz.