Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

strycek-Joe LLC

1. 2. 2011 11:01
Jste téměř geniální

, nutno ovšem dodat, že pokud se zruší plošně lůžka v nemocnicích, bude muset mnoho pacientů zůstat v nemocnici na židlích, nebo "na stojáka"

0 0
možnosti
S

simsII

1. 2. 2011 8:39
Moc se

kalkulovalo a vypá to, že se někdo přepočítal. Nyní bojují o své pašalíky představitelé LOKu a odborů, protože pokud se věc ukončí, jak se jeví, budou padat jejich hlavy. Předpokládám, že se většina doktorů tam dole domluví se svým vedením a potichu stáhnou výpovědi a naše revoluční jádro zůstane bez vojska.Oni nyní bojují především za sebe, protože už na jejich zvyšující se nervozitě je vidět, že jsou ve slepé uličce. A pokud jejich tažení nebue vítězné, určitě jim táta Štěch nenabídne nějaké místečko v odborech. Protože takové přovařené odborové předáky by snad nikdo nebral již vážně.

V každé společnosti je vždycky něco za něco - takže kdyby se lékaři postavili do první řady a bojovali za změny, které tato společnost potřebuje, mohli si mimo toto vybojovat i zvýšení platů bez emocí. Museli by ovšem bojovat za všechny lidi, ne jen za sebe. Takový utilitarismus se v revoltách nevyplácí. Nedivím se Englovi, Kubkovi a dalším aktérům, že mají obavu z hesla - revoluce požírá své děti. 

0 0
možnosti
JB

baranka

1. 2. 2011 7:50
Před pár lety jsem byl hospitalizován na plicním oddělení .

Čtvrtý den jsem si říkal že se můj zdravotní stav zlepšíl a tak 7 nebo 8 den bych mohl jít domů . Podle starších pacientů však nikoliv , že prý se nemocnici vyplatím 13 dní . Měli pravdu , každý druhý den nějaké vyšetřenía a 14 den jsem šel uzdraven domů .

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 2. 2011 8:45
Re: Před pár lety jsem byl hospitalizován na plicním oddělení .

Taky jsem byl na operaci,a 3.den jsem se jako frajer zeptal primáře,kdy mě jako pustěj dom,že se cítím fajn.Ten mi podle svýho nejlepšího svědomí odpověděl,že je operační rána natolik hluboká,že si mě tam ještě aspoň přes víkend ještě nechaj na pozorování a převazy. Mimochodem, i během těm pár dní po operaci,mě asi 3x s postelí přestěhovali,potřebovali místa pro pro akutní nově přijaté případy.Řekl bych, že nějaké rozdělení na akutní a doléčovací lůžka moc neřešili,pořád byly plný všechny.

Mimochodem,po propuštění jsem si moc nepomohl.Chodil jsem tam pak na převazy a kontroly.A vzhledem k tomu,že je tady spojená ambulance a lůžkové oddělění,tak doktor střídavě pobíhal mezi  pacientama na ambulanci a možná potřebnějšíma na oddělení.Strávil jsem vždycky v čekárně půl dne i když jsem byl objednanej.

Takže,pokud je někde nemocnice, kde mají tolik lůžek, že můžou oddělit ty "jenom" dolečovací, pokud mají někde tolik doktorů,že přebývají, nechť se k rušení sami přihlásí.U nás to určitě není.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Původním povoláním telekomunikační inženýr. Po r. 1991 se věnuje marketingu a pc grafice. Řadu let pracoval pro společnost vyvíjecí systémy pro odhalování falzifikátů. Od r. 1997 se zabývá zdravotnickou problematikou a byl jedním z prvních, kdo se začali specializovat na reklamu a marketing v českém zdravotnictví. Službami pro zdravotnictví se dnes téměř výhradně živí. Pracuje pro soukromé subjekty, příspěvkové organizace a zdravotní pojišťovny u nás i na Slovensku. V současnosti se zabývá plošnými přeregistracemi a transformacemi zdravotnických zařízení na právnické osoby. Provozuje webové stránky www.admedica.cz, www.mediposter.cz a www.spolecenskyservis.cz.