Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

25. 11. 2010 13:03
možná vzpomeňme představy

a fantasmagorie našich politiků,v souvislosti se zdravotní reformou pana Julínka a poplatky.Tedy že by obvodní doktor neměl být k dispozici pro své pacienty akurát pár hodin dopoledne v ordinaci. Ale že by si pacient mohl svému doktorovi zavolat i třeba navečer když má potíž ,že by doktor mohl posílat recept přes internet a mobil. To všechno padlo, zůstalo jen u poplatků, kdo to nestihne během dopoledne musí pak na pohotovost, místo 30 platí 90.

Čímž chci říci že nemusí jít o to abych se připojoval přes internet k nějakému anonymnímu drWebu a zdlouhavě mu popisoval celou svojí anamnézu, popřípadě zda by se může spolehnout jen na moje slova a mohl mi vystavit recept nebo neschopenku.

Ale že bych zavolal svému obvoďákovi,třeba přes internet, nějakej ten Skype s kamerou, a obvoďák už na základě znalosti mé dokumentace a neduhů plus potíže které mu líčím mi moh říct-švihejte na pohotovost, nebo si akorát lehněte,recept posílám na mobil. Jde o sci-fi nebo akurát o prachy?

0 0
možnosti

Fanýs

25. 11. 2010 12:03
Lehké choroby

si léčím sám. Závažné choroby nastuduji na webu a k lékaři přicházím s návrhem diagnozy. Většinou mi to schválí, někdy uvede i jinou možnost a vyšetření, které rozhodne, která diagnóza je správná. Co je však hlavní, neurazí se a bere to jako úsporu času, že mi nemusí vysvětlovat léčebný režim.

0 0
možnosti

Mumrli (ještě monokulturnější)

25. 11. 2010 11:30
Ze sveho pohledu to vitam.

Nez bych se totiz harcoval k doktorovi a pul dne sedel v cekarne (to vse kdyz je mi fakt zle, protoze proc bych jinak jezdil za doktorem), naordinuju si paralen, caj, ibuprofen, nebo od segry sestry vysomruju bez receptu sirokospektry antibiotikum, kdyz uz je fakt zle a nic jineho nezabira. Takhle to clovek bude moct aspon prokonzultovat z pohodli vlastniho pelechu a pravdepodobnost ze si spis uskodi nez pomuze se snizi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Původním povoláním telekomunikační inženýr. Po r. 1991 se věnuje marketingu a pc grafice. Řadu let pracoval pro společnost vyvíjecí systémy pro odhalování falzifikátů. Od r. 1997 se zabývá zdravotnickou problematikou a byl jedním z prvních, kdo se začali specializovat na reklamu a marketing v českém zdravotnictví. Službami pro zdravotnictví se dnes téměř výhradně živí. Pracuje pro soukromé subjekty, příspěvkové organizace a zdravotní pojišťovny u nás i na Slovensku. V současnosti se zabývá plošnými přeregistracemi a transformacemi zdravotnických zařízení na právnické osoby. Provozuje webové stránky www.admedica.cz, www.mediposter.cz a www.spolecenskyservis.cz.