Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

10. 11. 2010 23:47
Z článku mám dojem,

že se na všechno díváme z hlediska posledních 10-ti let života. Ty obavy, jak dopadneme když nebudeme mít na doktory, kapačky, pleny, ošetřovatele... A čím delší bude průměrný věk, tím větší budou obavy... A rozptýlit tyto obavy nebude věru zadarmo! Už od dvaceti let věku aby člověk makal a platil na zdravotnictví a důchody... celej život aby nakonec člověk obětovat vidině spokojených pár let před smrtí... tak nevím, ale není lepší hodit to všechno za hlavu a raděj umřít o těch pár let dřív?

0 0
možnosti
H

hanah7

9. 11. 2010 19:39
nemocnice vyhazuje peníze zbytečně

Nejvíc mě v téhle souvislosti rozčílí, když vidím v TV reportáž o nákupu lékařských přístrojů do nemocnic za téměř dvojnásobnou cenu, než je běžná. X milionů vydá nemocnice dobrovolně navíc (někomu do kapsy) a pak nemá na výplaty lékařům. Jak je možné, že není nikdo trestně stíhán za takové "nákupy" ?

0 0
možnosti
K

kulak

9. 11. 2010 10:48
Lékařů je dost

ale třeba zubaři dělají jako učitelé na poloviční úvazek , tak jim spočítejme správnou mzdu. A rázem uvidíme,kolik berou. Zbylé vyhoďme.

0 0
možnosti
B

BANGABOO

9. 11. 2010 10:55
Re: Lékařů je dost

pro koho z vas je normalni pracovat 300-350 h/mesicne?

0 0
možnosti
JM

janacz

9. 11. 2010 10:41
Třeba neodejdou

ale stejně už teď je jich jaksi málo..  třeba obvodních nebo zubařů a prý i internistů, však je zaměstnaný kdejaký lékař starobní důchodce. :-/

0 0
možnosti
PS

Petr-007

9. 11. 2010 10:59
Prý je jich málo :-)

Jak se to projevuje. Někde vás neošetřili? Pokud vím tak je se pacientům léčby nedostává spíš kvůli nedostatečnému vybavení nebo nedostatku drahých léků než kvůli malému počtu lékařů.

Je fakt, že stomatologů třeba v Praze je opravdu málo a je problém si nějakého sehnat. Jenže to zaspaly úřady, hned jak zjistili problém, měli začít vydávat zjednodušené pracovní víza a odjet verbovat za hranice, tak jako to dělají Němci.

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

9. 11. 2010 10:16
Myslím, že by to chtělo

trochu objektivity. Souhlasím s tím, že by doktoři měli brát víc. Jenže totéž bych řekl o každé profesi. Každá profese je v Německu placená výrazně lépe. Tedy ne jenom doktoři.

Nebo myslíte, že by "soustružník nebo dojička" nedělali přesčasy, kdyby potom mohli mít plat 40-50 tisíc? Dělali. Rádi a nestěžovali by si na ně.

0 0
možnosti
K

KisPal

9. 11. 2010 10:23
Re: Myslím, že by to chtělo

Jde především o poměr platu k průměrnému platu v zemi, ne o absolutní částky. V ČR má lékař s ohledem na odpracované hodiny v nejlepším případě průměrný plat. Pokud ovšem máte dojem, že lékař nepatří mezi povolání, která by nadprůměrný plat mít měla, tak jako mnozí v této diskuzi pak se není o čem bavit...

0 0
možnosti
AM

biofyzik

9. 11. 2010 9:43
několik technických poznámek

1. že nehrozí omezování péče? Již v současné době je péče omezená z nedostatku kvalifikovaných lékařů. A pacienti jsou tím dennodenně poškozováni. Dokonce již zbytečně umírají kvůli nedostatečné odborné péči. To tvrdím jako lékař. 

2. Žádné "lékaře z chudších zemí" neseženete. Ti jsou dávno v Německu nebo v Anglii, kde je platí skoro zlatem. Občas se v ČR objeví nějaký ukrajinský lékař, kterého v Německu nechtěli.

3. u cizích lékařůp nejde ani o jazykovou bariéru, ale spíše o kattastrofálně nízkou odbornou úroveň. Neznám žádného lékaře "na východ od nás" který by uměl EKG.

0 0
možnosti
D

Dusan321

9. 11. 2010 9:48
Re: několik technických poznámek

Kdyby Nemci platili lekare "skoro zlatem", tak by nemuseli shanet ceske gastarbeitery. Faktem je, ze v Nemecku jsou v beznych nemocnicich doktori placeni jeste hure nez u nas v pomeru k ostatnim platum v ekonomice.

0 0
možnosti
AP

adelayde

9. 11. 2010 9:42
vnitrni problem

faktem je, ze prumerny plat lekare ve statni nemocnici je 43-46 tisic korun

coz neni zas tak malo

pokud jde o "nespravedlive" rozvrzeni penez mezi mlade a starsi lekare, meli by si to resit uvnitr v lekarske komore, misto zmeny principu tarifnich platu podle delky praxe ale jen tlaci na plosne zvysovani platu

0 0
možnosti
TB

tombry

9. 11. 2010 9:50
Re: vnitrni problem

Problém je v tom, že Vámi uváděnou částku si doktor vydělá jen díky tomu, že pořád slouží. Spousta doktorů slouží klidně 6-8 služeb za měsíc, někdo i víc. Pokud byste vzal průměrný plat za úvazek 1,0 tak budete někde na 25-30 000 hrubého. A to se Vám zdá hodně?

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

9. 11. 2010 9:40
tak, a teď už jen zbývá

říci, že na většinu našich velkoskvělých felčarů už všude čekají se slavobránami a třesou se netrpělivostí, kdy konečně dorazí voj českých doktorů a ukáže jim, jak se má dělat medicína. Vážení, vždyť všechny tyto akce jsou jen masáží "veřejného mínění"a v podstatě pokusem o vydírání. U nás je to teď už trochu jiné, ale celkem nedávno, tak před sedmdesáti či osmdesáti lety musel i tady absolvent medicíny dost dlouho pracovat za dost bídný plat nebo dokonce zadarmo - než se tu medicínu aspoň trochu naučil. Nebo si snad někdo myslí, že předevčírem medik, kterému ještě ani neoschl inkoust na diplomu může doopravdy někoho léčit? A specielně pro meeduuu..uu: polovička těch vašich kámošek, pokud mohu soudit z vlastní zkušenosti, neumí ani napíchnout intravenózní injekci.Rv

0 0
možnosti
AM

biofyzik

9. 11. 2010 9:45
Re: tak, a teď už jen zbývá

tak třeba němci pro českého lékaře uspořádají klidně výpravu na Mars...

Jak jsem začal pracovat v Německu a němci zjistili, že mám platný lékařský diplom, měl jsem týdně několik telefonátů, zda nechci jít praciovat do té či oné německé nemocnice...

0 0
možnosti
MI

Martinigue

9. 11. 2010 9:28
Milý soudruhu blogere,

proč už nám konečně nesvěříš ten svůj návrh řešení celé situace? Víme že ho máš ... Tak kde tedy vezmeš ony štědré odměny a nepokradeš?

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

9. 11. 2010 9:24
Jak

Jak velkou zodpovědnost má třeba řidič autobusu?

0 0
možnosti
OM

meeddaa

9. 11. 2010 9:41
Re: Jak

Jo, tak řidič autobusu má taky velkou zodpovědnost. Jen nevím nic o tom, že by se na  výkon jeho povolání muselo studovat šest let + ještě dalších min. 6 let atestace...  Anebo jinak - dej doktorovi tejden na zaježdění a řidičovi tejden na zaučení v nějakým med. oboru - a pak porovnáme výsledky..

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Původním povoláním telekomunikační inženýr. Po r. 1991 se věnuje marketingu a pc grafice. Řadu let pracoval pro společnost vyvíjecí systémy pro odhalování falzifikátů. Od r. 1997 se zabývá zdravotnickou problematikou a byl jedním z prvních, kdo se začali specializovat na reklamu a marketing v českém zdravotnictví. Službami pro zdravotnictví se dnes téměř výhradně živí. Pracuje pro soukromé subjekty, příspěvkové organizace a zdravotní pojišťovny u nás i na Slovensku. V současnosti se zabývá plošnými přeregistracemi a transformacemi zdravotnických zařízení na právnické osoby. Provozuje webové stránky www.admedica.cz, www.mediposter.cz a www.spolecenskyservis.cz.