Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Důchodová reforma musí být. Musí se posunout odchod do důchodu Jednou z nutnou věcí bude, že lidi si budou spořit na důchod a kolik si naspoří takový bude jiich důchod a k tomu, co si naškudlili stát přidá . Vláda plánuje, že důchod se posune až pro ty, kteří půjdou do důchodu v roce 2040 Nevím, proč se každý spoléhá na stát. Státe dej, státe zařiď. Je hodně mladých, kteří si už spoří na to, až jednou budou staří, tak jak tomu bývalo dříve.

1 3
možnosti
LS

Spoření vás nespasí ,to jsou kydy.

Při dnešní inflaci vám všechen vklad sežere inflace a zůstane vám jen kyselý obličej;-(;-(;-(;-(Rv

3 0
možnosti
Foto

. Průměrný důchod v roce 2015 byl 11 363 Kč, a v roce 2022 je 19 500 Kč a v roce 2023 má opět vzrůst na 1 771 Kč.. V roce 2022 vydal stát na důchody 637, 6 miliardy a v roce 2023 na důchody vydá skoro o 82 miliard korun víc než v roce 2022. To je důvod proč stát chce valorizovat dlchody ne částkou 1 771 Kč, ale pouze 771Kč. Takže průměrný důchod bude 20 271 Kč. To je málo ???

0 1
možnosti
AK

Je to málo i v průměru, natož u těch, kteří na průměr ani nedosáhnou.

1 0
možnosti
Foto

J86o64s10e77f 66B12á30r46t45a

27. 2. 2023 10:29

Dnešní řešení: valorizace církevních restitucí je O.K. Valorizace důchodů už O.K. není?

4 2
možnosti
ZZ

Mlčte pane Bárto - to se nesmí ventilovat, že splátky církevních restitucí se automaticky zvyšují o vykázanou inflaci.

:-/

0 0
možnosti
JP

K okecávání nemusel chodit daleko, to známe z voleb. Před volbami se všichni dušují, jak by to dělali, kdyby mohli. Po volbách se jako zázrakem zjistí, že předvolební sliby "nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce" a jede se vesele dál.

0 0
možnosti
AG

Ten poslední odstavec je smutná ukázka smýšlení mladé generace současnosti.

2 0
možnosti
MB

O Důchodové se dá psát donekonečna. Už je to bájný, legendární "Yetti"! Sice jej nikdo neviděl. No zase se ví, že existuje a třeba jej krmit. Žere stále více a stává se nezvladatelným. Ba, množí se !...

Nůžky se rozevírají, každý to ví. Nemá smysl popisovat základy ekonomie. Jde o nesmírně citlivou komoditu spoluobčanů.Základy jsou jasné - Zvýšit příjmy a omezit výdaje- udržet životaschopnost. Všech! Yettiho i krmičů ...

To nejhorší? Pokud se ustoupí od poctivosti řešení problému. Začne se přívlastkovat. "Celý život poctivě pracoval, dítě vychoval. Problém se přestane řešit a nastoupí politikum. Přesně to udělala minulá vláda. Neuvěřitelné, pohrdat vlastními Programovými sliby! Co hůře? Kritizovat veškeré to, kterté pak směřuje k nápravě vlastní nečinnosti. Hrozné ... :-)

0 0
možnosti
JD

A co dělá vláda současná pane Bučku?

2 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1802x
Jeden z těch, co mu není úplně jedno, kam naše malá, chudá a špatně spravovaná zemička směřuje

Seznam rubrik