Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

[...] estli bude zachována jakákoli forma důchodového zabezpečení na stáří, výše a podmínky vyplácení důchodů budou vždycky v danou chvíli jen otázkou jakéhosi kompromisu. Mezi státní kasou, trhem práce a životními náklady. [...]

Presne tak to je.

Konecne jeden blog, ktery ma nejakkou uroven. Rad bych se autora zeptal, zde se nekde, nekdy setkava s podobne smyslejicimi spoluobcany? Rad bych si do nejake takove hospody zasel. Je mi jasne, ze tam nebude narvano, presto bych sel pres hory a doly, abych se mohl setkat s 'normalnima' lidma.

0 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, ono se ví, jak by měla důchodová reforma, skutečná reforma, vypadat. Jenže miliardy ze zvýšeného DPH za Kalouska pro tento účel byly rozfofrovány a další je, že reforma bude bolet, a hodně bolet. No, a do toho se nikomu nechce, protože taková vláda si říká o vyhazov. Navíc, když neumí nebo nechce komunikovat s občany.

A až ještě sáhnou do daní ... to bude třeba i veselo.:-)

2 2
možnosti
Foto

V Česku prozatím funguje plně průběžný důchodový systém, který je i ve většině zemí Evropy. V tomto systému lidé v produktivním věku (pracující) financují penze spoluobčanů v důchodovém věku. Z hrubé mzdy totiž odvádějí důchodové pojištění. V průběžném systému dostávají penzisté důchod od státu, když stát získává peníze na financování důchodu od pracujících občanů, kteří ze své mzdy nebo zisku odvádějí důchodové pojištění Dříve čtyři pracujcící. se starali o jednoho důchodce. Dnes se o jednoho důchochdce starají dva a za 30 let bude jeden důchodce na na jednoho pracujícího- Stejně jako Česká republika, tak i Slovenská republika, Německo, Itálie, Švédsko, Velká Británie a další státy řeší problém dlouhodobé udržitelnosti důchodových systémů z důvodů stárnutí obyvatelstva.

0 0
možnosti

Koukám, že nejeden má problém s definicí sousloví žít nad poměry. Žít nad poměry znamená žít na dluh. Pokud za poslední roky stoupne poměr průměrného důchodu k hrubé mzdě ze 40 na 50%, tak zřejmě něco není v pořádku a při faktu, že důchody jsou skoro třetina rozpočtu, tak se jedná o silný proinflační faktor.

3 2
možnosti

Zase jeden co porovnává jen to co vychází zajímavě.

Porovnejte důchod s čistou mzdou a najednou uvidíte jiná čísla.☺

0 2
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1802x
Jeden z těch, co mu není úplně jedno, kam naše malá, chudá a špatně spravovaná zemička směřuje

Seznam rubrik