Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je třeba odstranit státní restrikce a nebrat lidem peníze, které si vydělají.  Pak se svět vylepší, tím, že začne používat omezené zdroje efektivně a také tam, kde jsou nejvíc zapotřebí.

0 0
možnosti
PK

Ne všichni nezaměstnaní mohou nastoupit na místa, kde dnes se mluví převážně ukrajinsky. Ne všichni bydlí ve velkých městech, hlavně v Praze, ne všichni mohou běhat (nejen po padesátce) po lešení, kopat kanály. Táta z vesnice vyrazí do Prahy, utratí, děcka vidí jednou za čas, po večerech chlastá, klofne babu. Podle pana Hrubého je vše O.K. - dotyčný nesedí na zadku a nebrečí nad zlým kapitalismem, nezaměstnanost se snížila. Dnes čtu v novinách - nová německá fabrika bude na okraji Plzně. Amazon na okraji Prahy. A jak to vypadá v díře u Hanušovic - stačí zajít na film.

Samozřejmě je to složité, jsou i pozitivní případy, ale pokud budou existovat např. daňové ráje a rozmáhat se, dokud nebudou silnější malé firmy v okresech i těch dírách, tak tady žádné dohánění Německa či Rakouska nebude.

0 0
možnosti
VH

Ne všichni z čech mohou dojet do Prahy? Do té Prahy, kam jezdí ti, kdož mluví slovensky čo polsky (je to o trochu dál)? Do té Prahy, kam jezdí z Ukrajiny i Bílé Rusi?  (pětkrát až osmkrát dál). Tátové vyrazí z ukrajinské vesnice, něco utratí, děcka vidí jednou za čas. Nejspíš nikoho neklofnou (ale na druhé straně ti čeští klidně klofnou sousedku). A tatíka z UK jsem viděl běhat se staveništním rumem (neplést s lihovinou), ačkoliv mu bylo hodně přes padesát (na rekonstrukci domu byli zaměstnáni i jeho dva vysokoškolsky vzdělaní synové).

   Netvrdím co je či není v pořádku. Tvrdím, že ti, kdo jsou opravdu chudí a přitom chtějí uživit sebe i rodinu, nebrečí. A jdou za prací kamkoliv.

   Ne, nemocnice ani velké obchoďáky nepůjdou do Horní Dolní. Je to Mohamed, který musí jít k hoře.

  PS: Co ti chudáci, kteří opustili rodinu a pracují ve SRN či v GB?  A ostatně co chudáci kamioňáci, kteří jsou na cestách týden, deset, čtrnáct dní?  Ne, pane Kuchto, co uvádíte jsou (promiňte upřímnost) absolutní socialistické kecy.  Kecy, se kterými se lze uplatnit snad jen v Česku. Všude jinde by se vaší představě o tom, jak jde práce (hora) k Honzovi vysmáli.

0 0
možnosti
VH

No jo. A nemáme náhodou už jen čtvrtbochník?  Pokud ano - tak srovnáváte se skrojkem před čtvrt stoletím.  Prostě jste totálně zapomněl, na velikost bochníku tenkrát.  Jednoduše vás štve to hromadění bohatství - zřejmě v představě, že ti bohatí vše prožerou (tisíc bochníků denně!) a vůbec, ale vůbec vás nenapadá, že to bohatství jsou fabriky, obchody, lodě, náklaďáky. Tedy výrobní prostředky.

  Až vysvětlíte rozdíl mezi vlastnictvím výrobních prostředků bohatými, středně movitými, skorochudými, družstvy a státem, bude možné diskutovat.

0 0
možnosti
JL

Řešení je v podstatě jednoduché - kdyby nebyl veřejný sektor rozkrádán, - bylo by dost miliard na různé projekty pro nezaměstnané a také na sociální podporu pro ty, které je těžké zaměstnat i tady. Například lidé nad 50 let, absolventi nevhodných škol, "nezařaditelní do systému" aj. Stačilo b prostě vyplácet nějakou soc. minimální podporu, která by jim pomáhala přežít. Současně nezaměstnané motivovat, proč by měli něco dělat - pomocí různých programů rekvalifikací a rozvoje kreativity apod. Je jasné, že určitý typ lidí dělat nebude, nejde jen o nevzdělané flákače, ale i jiné typy, ti většinou skončí v invalidním důchodu nebo se nějak protloukají pomocí různých přivýdělků. Nemá smysl je odsuzovat, tak to prostě je a bude.

0 0
možnosti
VH

Heleďte - jak se zaměstnají lidé rekvalifikací (tedy - kromě školitelů)?? Když prostě zájem o další zaměstnance není.  A opravdu u nás není práce?  Proč tedy slyšíme v pokladnách obchodů, nemocnicích (úklid, jídlonosiči) a na stavbách ruštinu, občas doplněnou slovenštinou, polštinou či rumunštinou?  Proč tito lidé mohou být tisíce kilometrů od svých rodin a Ostravák nemůže hnout zadkem o dvě stovky (Ústečák dokonce ani o stovku)?   Neumírají hladem, pane Libeňský. Žijí z podpor, tedy našich peněz (on stát jiné, než naše peníze nemá, víme) a je jim tedy dobře. Přinejmenším podstatně lépe, než oněm cizojazyčným gastarbeiterům.  Jaké další sociální podpory tedy máte na mysli? A od koho z nás na ně chcete vybrat peníze?

0 0
možnosti
PK

Kde jste na to přišel že nezaměstnaný stojí 170 tis. měsíčně? Uvádí se tak 110 tis. ročně.

1 0
možnosti
JP

Jednoduchy reseni at nedrou podniky lidi na 12h.smeny a vrati se to na 8h na smenu za slusne penize a klesne nezamestnanost.

0 0
možnosti
VH

Které podniky máte na mysli. Pracují 12 hodin trvale, nebo jen nárazově, když jsou náhodou zakázky?

  Doufám že konkrétně odpovíte (předpokládám tak pět velkých podniků), jinak bych vás musel považovat za žvanila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1802x
Jeden z těch, co mu není úplně jedno, kam naše malá, chudá a špatně spravovaná zemička směřuje

Seznam rubrik