Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J72a74n 97R60á67ž

1. 12. 2016 18:44

S hlavní myšlenkou článku souhlasím...ale uznávaná ekonomická teorie praví, že hlavním důvodem pro nízký výběr daní jsou paradoxně vysoké daně a přidal bych, že u nás i neprůhlednost podnikatelského prostředí díky komplikované legislativě i rozdílným jejím výkladům od státní správy:

Daňoví poradci, kteří dovedou svým klientům dobře optimalizovat daně nejsou žádní darebáci, ale čím lepší optimalizace, tím lépe odvedená práce. Za to jsou přece placeni. Příklad: Kdyby byly podnikové daně do 15%, daňové zákony jednoduché a nepsaly se debilní hlášení, nenapadlo by mi ani ve snu, abych si platil drahého daňového poradce, aby optimalizoval mou daňovou povinnost a ručil za to, že díky byrokratickým nesmyslům nebudu platit různé pokuty a nedoplatky na daních s patřičnou přirážkou.

Jestliže má firma s daňovým domicilem v České republice být neustále otravována novými předpisy vykládanými různě v Praze a v Plzni, neprůhlednou daňovou legislativou,v níž se nevyzná ani kvalifikovaný účetní a podnikat s relativně velkou sdruženou daňovou zátěží, založí si společnost v zemi, jako je Holandsko nebo Gibraltar, popřípadě Kypr, kde to funguje podnikatelsky příznivěji. A není proč se tomu divit.

2 0
možnosti
AK

Samozřejmě že firma nikoho neokrádá, ona jen optimalizuje...

Počátkem 90. let činila daň ze zisku firem 55%.

Teď je skoro o 2/3 nižší a činí 19%.

Je to pořád moc?

Jistě, firmy totiž nechtějí platit nízké daně - a v tom je vaše úvaha chybná - ony totiž nechtějí platit žádné daně a řada z nich je také neplatí.

0 0
možnosti
JA

Karma. (Až na ten citát z Bible. Co to máte za bibli, ve které se píše "Kdo není bez viny..."? To by kameny lítaly všude a furt)

2 1
možnosti
RT

Výborně napsáno. Na závisti stavěli komunisté, na ní staví dnes Babiš s hnutím ANO.

7 1
možnosti
AK

V EU se v několikaleté periodicitě opakuje pořád stejné divadlo kolem daňových rájů (odhady říkají, že v nich mizí každý rok bilion Euro):

- několik přistižených politiků odstoupí a ostatní řeknou, že se už konečně s daňovými ráji musí něco udělat

- ekonomové nám vysvětlí, že součástí tržní ekonomiky je právo na soukromí

- právníci řeknou, že ulévání peněz firem a bohatých (kteří ty firmy vlastní) do daňových rájů nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu. A že i kdyby naplňovalo, stejně se to nedá prokázat.

No a po čase se vymyslí nové reformy, jak aspoň částečně kompenzovat vyvádění peněz do daňových rájů vyšším zdaněním nebo důkladnějším vymáháním daní u těch, kteří se nemohou bránit a nebo odejít - zaměstnanců a malých a středních podnikatelů a živnostníků.

Solidaritu s uprchlíky po nás různí politici požadují často, ale solidaritu neplatících daně s těmi, kdo daně platí, tu nepožaduje nikdo...

2 0
možnosti
Foto

"šidit stát na daních je zlodějna, s tím asi většina bude souhlasit"

Nedá se s tím tak úplně souhlasit. Pokud mi stát bere většinu peněz, tyto peníze pak posílá například do zahraničí na podporu pochybných organizací, pokud za tyto peníze organizuje vymývání mozků ČT nebo je rozdává politikům, tak nemůžu souhlasit.

10 0
možnosti
JS

Promiňte, Vy jste čudla nebo máte strach, že už jste na řadě?

1 3
možnosti
VH

1. Daňové prázdniny se Vám nelíbí? Oč - podle Vás - přicházíme ve srovnání se stavem, kdy by zde podnik (bez pobídek) nebyl? Podle mne např. o daň z příjmu zaměstnanců a daně kooperujících firem.

2. Odtékají zisky? Jistě. Jenže nejdřív sem musely přitéct ty investice. Umíte-li investice vyčarovat jinak, poraďte.

3. Můžete konkretizovat, které z největších dvaceti firem (podle tržeb) neplatí v ČR daně? Dík.

1 6
možnosti
RH

R36a37d45e88k 33H64o70d24a54ň

1. 12. 2016 13:00

1) pouze za předpokladu, že všichni zaměstnanci co budou dělat v "pobídnuté firmě" by bez pobídky byli bez práce. V době boomu nepravděpodobné, nemluvě o tom že ty firmy často kvůli "nedostatku pracovníků" dováží zahraniční pracovníky.

7 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1802x
Jeden z těch, co mu není úplně jedno, kam naše malá, chudá a špatně spravovaná zemička směřuje

Seznam rubrik