Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

Mira UL

3. 6. 2009 17:05
Ukázal jste na zajímavý problém.

Až socialistická (=komunistická) vláda obere o peníze ty poctivě zbohatlé (těm nepoctivým je nechá), vyhlásí za bohaté ty chudší a pak ty ještě chudší, až nakonec zbydou jenom chudí. Koho pak ta vláda zdaní potom? No přece ty chudé! To už jsme zažili:  růst cen zboží rychle předbíhal růst platů, takže lidi měli několik zaměstnání, na vesnici si zachovávali záhumenky, řemeslníci melouchařili, ale nikde žádné hodnoty nerostly. Naopak se stát vnitřně zadlužoval: nebyly peníze na veřejné služby (silnice, železnice), nebyly peníze na rozvoj podniků a nákup nových technologií atd, příkladů je mnoho. Tehdy ani dnes nebyla motivace chudých lidí, aby postoupili do střední ekonomické vrstvy (kvalifikovaní zaměstnanci, živnostníci, malopodnikatelé), a to je zásadní chyba. Povinností politiků j vytvořit a udržovat takové společenské podmínky, které umožní rozvoj právě střední vrstvy, protože ta je skutečným tvůrcem bohatství.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
JK

Terrurek

4. 6. 2009 12:16
Re: Ukázal jste na zajímavý problém.

zkoumal jste vůbec sí´t železnic a silnic nebo ewlektrických rozvodů či vodovodů a kanalizace před a po komunistech??? Změna je tam obrovská a pravděpodobně je to důvod proč nebyl dostatek mixérů podle kterých měříte.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

3. 6. 2009 11:00
co je to za demagogii

bohatí nejsou protože bohatej je ten kdo má dost a proto se socdem vrhne na střední třídu která není... já myslim že socdem se spíš na tuhle vaší definici "kdo je bohatej" vyse*e a zdaní vyšší třídu tak jak to chápe každej kdo se do toho nesnaží fylosoficky zabřednout (nevim proč vás to tam nenapadlo)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

3. 6. 2009 13:01
Re: co je to za demagogii

Podívejte, socani se prostě snaží nasměrovat nenávist zkrachovanců proti pracovitým a schopným odborníkům na jakýchkoli místech - jedno je jestli jde o dobře vydělávající zaměstnance, OSVČ nebo majitele vlastních malých firem. Tito lidé své produkty nikomu nevnucují násilím, lidé za ně platí dobrovolně, existuje zde konkurence - s výjimkou "veřejných sužeb"  poskytovaných státem, které jsou sinekurami privilegovaných oblíbenců politické moci - různí soudcové, zástupci státu, ministerští i jiní úředníci jejich "služby" nepotřebuju, ale jsou mi vnuceny. Se zvýšením daní jsou promptně zvýšeny i příjmy těmto vyžírkům. A co politici? Co takový Paroubek a jeho sociálně spravedlivá squadra? Těm přece stačí zvednout v parlamentě ruku a budou zase na svém, po zdanění. Zvýší platy, náhrady i počty placených funkcí. Tak ti jsou bohatí. Spekulace se taky nedaní - pan Gross ze svého "skvělého obchodu" s napřed levnou, pak drahou a nato zkrachovalou firmou nezaplatil "sociálně" ani vindru. Hm.

0 0
možnosti
D

Dennys

3. 6. 2009 10:45
Progresivni dan

barou (asi nejen) Nemci - zde se o ni pred zadnymi volbami nediskutuje - jako dan za stabilitu, ktera skutecne v tech zemich, kde existuje, je. To vedel uz Franz-Josef Strauss.

Ukazte mi nejakou prosperujici zemi, kde se dobre zije, s rovnou dani ???

A to pisu i proto, ze patrim k tem (dle medii) 5% Cechu s prijmem nad 100tis mesicne. [>-]?, EUR^

0 0
možnosti

lubossula

3. 6. 2009 10:19
samozrejme

dane by meli odpovidat prijmu jedince a mely by byt  úplatneny stejnou sazbou at je vas prijem 10 000 nebo 1 000 000 000 000- O tom nemuze soudny clovek pochybovat. Ale co mi stale nejde do hlavy je to, jak se tu ruzni diskuteri chvastaji, jako ze oni jsou ti, co jsou za vodou, ty ostatni nazyvaji sockami. A pritom prumerne mzdy nedosahuji dve tretiny zamestnancu a jen mizive procento jich ma prijem nad 50 000 KC. Tak nevim, kde se berou ti co jsou za vodou. Protoze i hranice prumerne mzdy zavdava duvod minimalne pro prijem pridavku na deti. Ze by jen zbozne prani byt za vodou a lakava poza? ;-D 

0 0
možnosti