Zase půjdeš mezi tu lůzu?

Ano, půjdu, jen nevím, jak to tentokrát všechno stihnu, bude to honička! V sobotu 6.2. budu mít v Praze na výběr hned z několika demonstrací od ultrapravicové (Vítězné nám. ve 13 hodin) po xenofóbně extrémní (ve 14 hodin

na Václaváku dole)  až po populisticko-rasistickou (v 15 hodin na Hradčanském náměstí). Snad jsem to nepopletla, to víte zapálená ale přece jen blondýna!  Ať žijí nálepky a nálepkovači!  Už se těším na objektivní zpravodajství české „Al Džazíry“ = ČT o několika desítkách zoufalců, kteří rozhodně nereprezentují mínění našeho uvědomělého pro-evropského národa! Také se těším na záběry na ty odpudivé holé hlavy (holt strejdovi z Horní Dolní už to neroste a konečně je v ČTV za skína!) Úplně obyčejné matky s dětmi i bez, naštvaní důchodci a ostatní nezajímaví občané a daňoví poplatníci v té zaručeně objektivní reportáži určitě tak nevyniknou jako obvykle!

O tom, že demonstraci z Hradčanského  náměstí má spojit „telemost“ s  několika dalšími městy v Evropě a snad i v daleké  Austrálii nám také  ve „veřejnoprávní“ zatím neřekli, možná abychom nepodléhali nezdravému narcisimu... Nevím jak vy, ale já po každé aspoň trochu povedené „demošce“ vždycky sleduji, jak mi to sluší – bohužel většinou jen ve fotogalerii na Parlamentních listech.  Někdy se pochlapí jedna ze soukromých televizí a je to príma! Na ČT bývám velmi zřídka, i když se fakt snažím… Už doma trénuji „kdo neskáče, není Čech!“ Jeden z pořadatelů - Úsvit Národní koalice nám totiž mateřsky radí: „Teple se oblečte, nebo hodně skákejte a skandujte…vhodná je také státní vlajka a vše v jejích barvách, dobré je přivést s sebou hodně přátel a rodinu…  Distancujte se od jakýchkoli nacistických, fašistických i dalších nedemokratických ideologií!“ (Tak to abych se distancovala od naší vlády a Evropské unie, to jsou přece ti, kdo drželi a drží palce Pravému sektoru a Banderovcům na Ukrajině, a to jsou přeci fašisté jak vyšití, alespoň to bylo k vidění na francouzském Canalu + a posléze na youtube v dokumentu „Masky revoluce“  z toho jejich slavného Majdanu, po kterém dnes už ani Kníže neštěkne, nebo že bych se zase spletla?)

Spletlo se nás tu víc, těch naivků, co napřed cinkali klíčemi a potom chtěli do Evropské unie a teď nevědí, jak z toho ven, ale už beze srandy a červených trenek, prosím vás!  Slibovali nám demokracii, pravdu a lásku a dopadli jsme stejně jako před těmi už skoro 27 lety, jen nám přehodili světové strany.

Ano, půjdu mezi tu podle některých „lůzu“ – možná to jsou poslední stateční této země, kteří  mají alespoň trochu studu, svědomí a odvahy a hlavně nejsou lhostejní k budoucnosti svých dětí.

Autor: Martina Franzová | pátek 5.2.2016 9:43 | karma článku: 38,80 | přečteno: 1853x