V sobotu na sabatu aneb Kladívka na čarodějnice

Tak už je to tu zase - humanisté, altruisté, aktivisté a vůbec ti jediní správní demokraté se zase bijí v prsa a tepou a tepou... Vypouštějí silná slova o poklidné mezinárodní konferenci Hnutí pro Evropu národů a svobody,

 která proběhla 16. prosince v TOP Hotelu Praha.

Hon začal už v sobotu odpoledne vyjádřením politického turisty pana Pospíšila, že to byl "rej extrémistů"  ttps://zpravy.idnes.cz/demonstrace-okamura-le-pen-wilders-uprchlik-konference-pil-/domaci.aspx?c=A171216_125802_domaci_hv

V článku jakéhosi ex-velvyslance pana Janyšky jsem se dnes dočetla: " Člověk by čekal, že při události, jako je slet extrémistů, politické strany zpozorní, ale opak je pravdou." 

Připomnělo mi to hony na čarodějnice ať už z doby nedávné (v USA) nebo z doby tzv. tmářského středověku. 

Slovník je stále stejný. Čekám, co se ještě dozvím. Jak to, že hlavní inkvizitor pan Halík, ten s falešnými diplomy, ještě nepřiložil své polínko na hranici? Co vůbec dělá pan Herman? Tohle přece nejsou ty správné "lety"! Kde byl pan Kalousek, že by někde hledal ztracenou  tibetskou vlajku? Hlásím, že ukrajinská přítomna byla, i když tu souvislost s konferencí zcela nechápu. Po Ukrajině už ani pes neštěkne, natož "extrémisté"!

Zúčastnila jsem se tohoto "čarodějnického sabatu" a musím vás všechny zklamat. Nikdo se nikomu neupisoval krví, černá magie se také nepěstovala, na nikoho nebyla vyhlášena fatva,  o život nikdo nikomu neusiloval (tahle ideologie je nám prostě odporná a cizí), ba ani tu krávu nikdo nikomu neuhranul...no i když. Paní Němcová údajně ty "správné" hochy a dívky - mladé, zelené, levicové a anarchistické svým osobitým šarmem podpořila.

Pro mě, "insidera", to bylo příjemné setkání myšlenkově spřízněných, kteří se nechtějí smířit se stavem věcí u nás i v Evropské unii. Hodně se tleskalo projevům našich politiků i pozvaných hostí. Mávalo se, fotilo se a všichni se k sobě chovali s úctou a respektem, no prostě jako lidé...Což se nedá říci o těch venku, kteří přes deklarovanou nenásilnost akcí bránili vstupu britské delegace a její členku J. Atkinson inzultovali. Pohmožděné rameno určitě není vážné zranění, ale byl to faul. Za faul by  se mělo vylučovat z hřiště. Snad by příště bylo dobré uvažovat o tom, zda nedat těmto fanatickým a neovládajícím se "hráčům" červenou kartu?

 

 

 

Autor: Martina Franzová | pondělí 18.12.2017 11:44 | karma článku: 32,45 | přečteno: 789x