Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Státi se jí nemůže, protože je (tajnou) dcerou kněžny Kateřiny Zaháňské, jež je rakouského (?) původu. A kdo je jejím skutečným otcem, se také neví. Takže v nejlepším případě pramátí poloviční. :-(

0 0
možnosti

Děkuji Vám za připomenutí naší slavné spisovatelky.

Dnes bohužel žijeme v době, kdy dělení lidí na muže a ženy je považováno za "genderový stereotyp", proti kterému je třeba bojovat například definováním šedesáti a více druhů pohlaví. Naprosto souhlasím s tímto tvrzením ve Vašem článku: "Žena by měla zůstat ženou – silnou ve své touze po lásce a uznání, ale i křehkou a zranitelnou, nadanou darem mateřství, věčně zápasící se svými chybami i hříchy."

1 0
možnosti
Foto

Asi máte pravdu - nebo její velkou část. Talentované, erudované ženy, které se chtěly prosadit nejen v manželství, ale i ve společnosti, to neměly nikdy snadné. Nemají to snadné ani dnes, natož v 19. století... A spisovatelka Božena Němcová se přes všechny velké potíže, přece prosadila, její myšlenky i dílo, jsou uznávány dos dnes. (I když bezbřehá adorace její osobnosti také není na místě, myslím, že by s to ani nepřála). . R^ Díky za zamyšlení.

1 0
možnosti
Foto

Opr.:... A spisovatelka Božena Němcová se přes všechny velké potíže přece jen prosadila, její myšlenky i dílo jsou uznávány dos dnes. .. Díky.

0 0
možnosti
Foto

něco tak tupě na dvacátou zjednodušujícího se hned tak nevidí...

6 1
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Už snad konečně dospělá, přesto romantická samoživitelka. Majitelka svérázných názorů a snad i smyslu pro humor.

Seznam rubrik